Athletic Bilbao-Sevilla: Odds, fogadási tippek és LaLiga mérkőzés előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 október 30
Athletic Bilbao vs Sevilla
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N V N V N
 • San Mames
 • Október 31. 16:00
Sevilla
Teljesítmény:
N D D V N

Egy finom spanyol rangadó – Andalúzia és Baszkföld találkozója. Két nem túl acélos csapat, mely a neveik alapján jobban érdemelnének. Lássuk, mi sül ki belőle!

Elmúlt meccsek, pillanatnyi forma

A Athletic Bilbao nagyon hektikus, mivel szinte nem is ismerik a döntetleneket. Az Eibar ellen még tudtak nyerni (1-2), aztán a Valladolidot is átlépték tizenegyesekkel, majd a Levantét is legyőzték. Viszont a Cádiz (0-1), az Alaves (1-0) és az Osasuna ellen már (1-0) elfogyott a tudomány.

A Sevilla más picit jobban manőverez, de az sem az igazi. Tavaly még megnyerték az Európa Ligát, most azonban már nem olyan jól a szénájuk. A Levantét legyőzték (1-0), a Barcelona ellen állták a sarat (1-1), de a Granada és az Eibar ellen is becsúszott egy kisiklás. Legutóbb a Rennes-t verték a Bajnokok Ligájában (1-0).

Mi történt a két csapat korábbi összecsapásán?

Egy barátságos mérkőzésen találkoztak utoljára, akkor a Bilbao nyert 0-1-re. A bajnokságban legutóbb július 20-án találkoztak, amikor visszatért a LaLiga a képernyőre. Akkor a Sevilla nyert, Ander Capa gólját Ever Banega és Munir El Haddadi bosszúlta meg.

Játékstílusok

Az Athletic Bilbao játéktstílusára egyaránt érvényes, hogy nagyon jók a védekezési mutatóik, azonban sokszor nehezen kerülik el a lescsapdát. Más szóval: elég vegyes csapat most a Bilbao. Tudják uralni a légi területeket, jók a második labdákban és tudják tartani az előnyüket. Azonban mivel gyakran nem túl fegyelmezetten zárnak vissza, sokszor képesek benyelni távoli lövéseket is.

Mivel a Bilbao egy jobbra dőlő csapat, sokat is adnak be. Labdabirtoklásra rendezkednek be, nagyon szélesen játszanak és nem félnek áttenni a székhelyüket az ellenfél térfelére.

A Sevilla ezzel szemben egy nagyon sokszínű csapat. Más szóval, vannak nagyon kirívó erősségeik és gyengeségeik. Rendkívül jók abban, hogy a pontrúgásokat levédekezzék. Nem nyelnek be nagyon kontrákat, jók a támadó pontrúgásaik és mivel sok helyzetet teremtenek mélységi labdákból, sok gólszerzési lehetőségük is nyílik. Gyengébbek azonban abban, hogy légi párbajokat nyerjenek és lezárják a szélek felőli támadásokat.

Stílusuk rövidpasszos, birtoklásra alapuló, középre helyeződő foci. Jobbra dőlnek és sokat váltogatják a kezdő tizenegyüket. Agresszívek is, azonban ez nem párosul kimértséggel, sok lapot is be szoktak nyelni.

Összeállítások, csapatok, hiányzók

Az Athletic nem kapott újabb sérülést vagy válogatási problémát a hétvégére. Jurit kell előnyben részesíteni Mikel Balenziaga helyett a bal oldali hátsó oldalon a hazaiak számára, miután a COVID-19 megszerzése után egy idő elteltével az oldalról el kellett menni. Ez az egyetlen változás, amelyet Gaizka Garitanótól várnak, annak ellenére, hogy Los Leones legutóbb 1-0-ra legyőzte az Osasunát.

Jules Kounde a COVID-19-vel való távolléte után tért vissza a legutóbbi alkalommal, a francia várhatóan a hétvégén kezdi újra. Luuk de Jongnak is meg kell őriznie a helyét elöl, miután a hét közepén megszerezte a győztest a Rennes ellen.

Fernando pihenőt kaphatott, Nemanja Gudelj lehorgonyozhatta a középpályát, Ivan Rakitic pedig frissnek bizonyult, miután a hét közepi európai akcióban kispadra került.

Mi várható a meccsen?

Az Athletic legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elvesztett, Garitano edzőjükre gyakorolt nyomás pedig pozitívabb felfogást váltott ki.

Az Athletic 2–0-ra legyőzte a Levante-t az utolsó meccsén, San Mamesben, miután a kampány első hazai mérkőzését váratlanul elveszítette Cadiz ellen.

A Sevilla négy mérkőzésből álló meccset legutóbb győzelem nélkül zárta, és több mint 270 perc futball közben megszerezte első gólját is.

A meccsen valószínű, hogy:

 • Athletic Bilbao: a légi párbajokban és a levegő csatájában valószínűleg ők fognak dominálni
 • Sevilla: valószínűleg sok lapot fog benyelni, annyira jellemző a stílusukra ez a fajta mentalitás

A várható kezdők

Athletic Bilbao:

Simón, Capa, Alvarez, Martínez, Yuri, García, López, Muniain, Garcia, Berenguer, Williams

Sevilla:

Bounou, Navas, Koundé, Carlos, Acuna, Jordán, Gudelj, Rakitic, Ocampos, Jong, Haddadi

Érdekes statisztikák

 • Légi párbajokat tekintve a Athletic Bilbao 54%-ban nyeri meg a fejpárbajokat, míg a Sevilla esetében ez az arány 46% körül mozog.
 • A Athletic Bilbao csapata átlagosan 55%-ban birtokolja a labdát. A Sevillanál ugyanez a mutató 59%. A passzpontosság a Athletic Bilbao esetében 75%, míg ugyanez a Sevillanál 87%.
 • A Athletic Bilbao eddig 4 gólt rúgott a bajnokságban, ebből 4-et szerzett nyílt játékból, 0-t pontrúgásból és 0-t tizenegyesből. A Sevilla ezzel szemben 5 gólt szerzett, melyből 3 született nyílt játékhelyzetből,1 pontrúgásból és 1 kontrából. Tizenegyesből 0 gólt rúgtak.
 • Átlagosan az Athletic Bilbao 11-szer lő kapura, míg a Sevilla 14,4-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Athletic Bilbao tekintetében 6%, míg a Sevilla számait figyelve 6%.
 • Jelenleg a Athletic Bilbao az 16. helyen áll a LaLiga tabelláján. A Sevilla a 13. helyen tartózkodik a rangsorban..
 • A góllövőlistát Luiz Suraez vezeti 4 góllal.
 • A legtöbb gólpasszt Kang-In osztotta ki eddig, szám szerint 3 darabot.

Megfontolandó tippek

 • Az, hogy a Athletic Bilbao nyeri a meccset, a 22Beten 2,975os oddszal bír. A döntetlen 2,99-es odds.
 • Ha azonban a Sevilla kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 2,626-es nyereményszorzót ér.
 • Egy jó kis dupla esélyes meccs is kitűnhet ebből, érdemes lehet arra is ránézni, mivel az „1X” értéke 1,52 az „12” értéke már 1,42 a „2X” pedig 1,425-et ér.
 • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 2,3-es nyereményszorzót ér.
 • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 2,57-as szorzót ér.
 • Tegyük fel, hogy az első gólt valahogyan a Athletic Bilbao szerzi! Mivel ennek oddsa 2,28-öt ér a 22Beten, erre is van lehetőség!
 • Ha viszont arra fogadnál, hogy a Sevilla szerzi az első gólt, az azonban már 2,09-es szorzó a 22Beten.
 • Egy jó kis első gólos akciógól, lábbal most 1,616-ás nyereményszorzót ér.
 • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 7-es szorzót, a 2-1-es győzelem 11-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 17-ös szorzót ér.
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Rabona
Rabona 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére