Barcelona-Villarreal: Odds, fogadási tippek és La Liga mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 szeptember 25
Barcelona vs Villarreal
Barcelona
Teljesítmény:
N N N N N
 • Camp Nou
 • Szeptember 27. 21:00
Villarreal
Teljesítmény:
V N V D N

Végre a spanyol bajnokság is teljes pompájában ragyog és megkezdi a szereplését a nemzetközi porondon! A Barcelona is végre bemutatkozhat, miután az előző meccsen nem tudott pályára lépni az Athletic Bilbao ellen. A Villarreal ezzel szemben már túl van egy fontos győzelmen és egy döntetlenen, így relatív előnyből várja a találkozót. Lássuk, mit kínál a meccs!

Formaidőzítés

A legnagyobb esemény a Barcelona háza táján, hogy 1) maradt Lionel Messi és 2) Ronald Koeman lett a csapat edzője. Hivatalba lépése óta Koeman semmit sem hagyott a véletlenre. A “Rambo” (becenevét a 90-es évek elején szerezte Hollandiában) első manővere az edzésprogram radikális megváltoztatása volt. Intenzívebb programot vezetett be, rendszeres szeánszokat vezényel és a terhelés is nagyobb.

Koeman nagyobb nyomást gyakorol a játékosokra, és keményen dolgoznak ezen a területen. Hamarosan meglátjuk, hogy ez megtérül-e. Vasárnap este az FC Barcelona egyértelmű céllal kezdi meg a 2020-2021-es kampányát a Villarreal ellen a Camp Nou-ban: elfelejteni a múltat és a lehető legtöbb címet akarja begyűjteni.

Gerard Piqué nem szerepelt Koeman híres feketelistáján, ahol egy kis „zsírleszívásra” vállalkozott: úgy néz ki, Shakira férje most “érinthetetlennek” tűnik, tekintve vezetői képességeit, de intenzív nyári felkészülését is. Ha testének sikerül lépést tartania az előírt ritmussal, és magas szinten edz, akkor valószínűleg nem lesz gond a katalán védőnek.

Koeman tehát egyfajta forradalmat akar, hogy megváltoztassa a dinamikát és megtörje az affinitásokat egyesek között, hogy egységet alkossanak: Messi, Suárez, Jordi Alba és Arturo Vidal voltak az egyik oldalon, a franciák a másik oldalon, Piqué, Sergio Busquets, Ter Stegen vagy Sergi Roberto pedig amolyan összekötő kapcsok voltak a csapatban. Az elején Koeman ezt az ötletet tartotta szem előtt: Messi-t helyezze projektje középpontjába, és új középcsatárt találjon Luis Suárez helyére. Egyelőre Suarez elment, új játékos pedig még nem bukkant fel a láthatáron.

Mi történt az előző meccsen?

Az előző meccsen a Barcelona nem lépett még pályára. Ezzel szemben az Villarreal a Granada ellen csapott össze. 2-1 lett a végeredmény, Moreno és Alcacer góljaival. A statisztiákat nézve a Villarreal kisajátította a labdát, volt 14 kapura lövésük, sokszor lesre futottak és 434 passzt eszközöltek összesen, szemben az ellenfél 305 passzával.

Összeállítások, csapatok, hiányzók

A Barcelona esetén karanténba való helyezés miatt nem lép pályára Todibo. Térdsérülése miatt Samuel Umtiti még mindig nem áll készen a harcra, szintén térdsérülés miatt pedig ter Stegen is biztos, hogy kihagyja a következő meccset. Kérdéses még a nemrég meghosszabbított Anju Fati állapota, aki csípsérüléssel bajlódik.

A Villarreal oldaláról hiányozni fog térdsérülés miatt Guerra és Moreno, emellett izomsérülést szenvedett Rena. Combprobléma miatt még Carlos Bacca szerepeltetése is kérdéses.

Játékstílusok összecsapása

A Villarreal errőségeire igaz, hogy szeretnek mélységi labdákkal helyzeteket teremteni, visszatérni vesztésre álló pozícióból és könnyen teremtenek gólhelyzeteket. Jók még abban, hogy az egyéni készségeikkel helyzeteket teremtsenek meg és levédekezzék a pontrúgásokat. Gyengeséük, hogy nem túl ügyesek a mélységi indítások levédekezésében és rosszul akadályozzák az ellenfelet a helyzetek kialakításában.

Nem túl agresszív csapat, állandó tizeneggyel operálnak és a lescsapdát is jól játsszák ki. Alapvetően labdabirtokló csapatról beszélünk.

A Barcelona ezzel szemben olyan csapat benyomását kelti, mely most a labdabirtoklása és a ritmusváltásokra fog apellálni. Esélyesen Messi fog szerepelni a projekt középpontjában. Sokat fognak letámadni, visszatámadni és a védelmi vonalukat is nagyon fent fogják felhúzni. Örök probléma a Barcelona számára, hogy a csapatnak kik adják a szélességét, így várható lesz, hogy a szélső jobban a vonal mellé fognak kihúzódni.

A várható kezdők

Barcelona:

Neto, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Pjanic, de Jong, Dembélé, Messi, Fati, Griezmann

Villarreal:

Asenjo, Gaspar, Mori, Torres, Estupinan, Chukwueze, Parejo, Coquelin, Gómez, Moreno, Alcacer

Érdekes statisztikák

 • A két csapat legutóbbi 6 találkozójából a Barcelona 5-öt, az Villarreal pedig 1-et nyert meg, döntetlen pedig 1-szer született.
 • A 6 találkozó alatt a Barcelona 19 gólt rúgott, 14 sárga és 0 piros lapott szedett össze. Az Villarreal ezzel egyidőben 7 gólt szerzett, miközben 15 sárga és 2 piros a mérlegük.
 • Jelenleg a Barcelona a 3. helyen áll a tabellán, az Villarreal pedig a 18. helyezett.
 • A mérkőzés bírója a spanyol G. Cuadra lesz.
 • Aktuálisan a spanyol bajnokságot a Granada vezeti 6 ponttal.
 • A spanyol góllövőlistát 2 góllal Gabriel Moreno vezeti.

Megfontolandó tippek

 • Az, hogy a Barcelona nyeri a meccset, a 22Beten 1,496-os oddszal bír. A döntetlen 4,54-es odds.
 • Ha viszont a Villarreal kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 6,05-ös nyereményszorzót ér.
 • Egy jó kis dupla esélyes meccs is kitűnhet ebből, érdemes lehet arra is ránézni. Az „1X” értéke 1,15az „12” értéke már 1,225, a „2X” pedig 2,63-et ér.
 • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 1,616-es nyereményszorzót ér.
 • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,5-es szorzót ér.
 • Tegyük fel, hogy az első gólt a Barcelona szerzi! Ennek oddsa 1,45-öt ér a 22Beten!
 • Ha arra fogadnál, hogy a Villarreal szerzi az első gólt, az viszont már 3,06-es szorzó a 22Beten.
 • Tennél arra, hogy az első gól milyen játékhelyzetből fog születni? Egy jó kis akciógól, mondjuk lábbal most a 22Beten 1,5-es szorzóval ér fel.
 • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 9-es szorzót, a 2-1-es győzelem 7-öt, a 2-2-es döntetlen pedig 13-ös szorzót ér.
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Rabona
Rabona 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére