Galatasaray-Fenerbahce: Odds, fogadási tippek és Super Lig mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 szeptember 24
Galatasaray vs Fenerbahce
Galatasaray
Teljesítmény:
V N N N N
 • Türk Telekom Arena
 • Szeptember 27. 18:00
Fenerbahce
Teljesítmény:
D N N N D

Következik a török bajnokság legfontosabb összecsapása, az Interkontinentális derbi, a Fenerbahce és a Galatasaray közti labdarúgó mérkőzés. Örök rivalizlásnak is szokták nevezni a két csapat örökrangadóját, melyben a török futballtörténelem két legsikeresebb klubja csap össze. Törökországban ez a legnagyobb futballmérkőzésnek számít. Mivel egy évszázada létezik és a világ egyik leghevesebb derbijévé alakult, erre a hagyományosan nagy látogatottságot hozó meccs most nagy figyelmet generál.

Formaidőzítés

A Galatasaray mostanában lenyűgözően játszott, mivel legutóbb 2–0-ra legyőzte a címvédő Basaksehirt. Úgy tűnik, Terimnek sikerült újjáélesztenie néhány játékosát, legfőképpen Belhandát, és az első két meccsükön Galatasaray három pontot kapott a középpályás mesteri teljesítményeknek köszönhetően.

A Fenerbahce ellen azonban Terim ki akarja aknázni ellenfele hátvédjének ütemhiányát. Várhatóan számítani kell sok átmeneti támadásra, kontrára, amelyeket Erkin és Gonul mögé próbálnak bejátszani, Kilinc és Feghouli pedig megpróbálják kihasználni a mögöttük lévő területet.

A Fenerbahce elég esetlennek tűnt a Hatayspor ellen, ahol gól nélküli döntetlent játszottak, mivel Bulut játékosai nem találtak utat Hatay túlzsúfolt védelmi vonala mögött. Bulut tisztában van azzal, hogy csapatának le a középpályán kell dominálnia a Galatasaray-t, hogy esélye legyen a végső győzelemre, így valószínűleg fizikailag erős középpályával indul, és beveti Sosa-t, hogy uralja a játékot, miközben ellenfele középpályája kifárad.

Bulut valószínűleg tudja, hogy a védelme mögé bejátszott labdák fogják okozni a fő gondot, így valószínű, hogy a hátvédje nagyon mélyen marad, és ritkán csatlakozik támadáshoz. Ez valószínűleg vissza fogja vetni az esélyeiket abban, hogy valamit tegyenek az utolsó harmadban.

Bulut szívesen kiegyezne innen egy ponttal. Terim viszont egy meggyőző győzelmre fog törekedni, és valószínűleg el is fogja érni, amit akar.

Csapatok

Ami a Galatasaray csapatát illeti, Fernando Muslera hosszú távú sérülést szenvedett, ami miatt kispadra kényszerül, valószínűleg az első számú cserelehetősége Fatih Öztur lesz.

Emre Akbaba várhatóan nem fog kezdeni, mivel szintén lesérült. Emellett játszani fog még Martin Linnes, aki Marcelo Saracchi helyére fog beugrani.

A Fenernél Bulut-edző a teljes csapattal tervezhet, ugyanis mindenki rendelkezésre áll, látszik, hogy szezon eleje van. A legújabb érkező nem más, mint Nazim Sangare és Marcel Tisserand, mindketten valószínűleg a kispadon fognak helyet kapni.

A Galatasaray játékstílusára érvényes, hogy szeretnek a széleken támadásokat vezetni, sok gólhelyzetet teremtenek, jók a fejpárbajokban, a befejezésben és a mélységi labdákban. Gyengeségük ugyanakkor, hogy a távoli lövéseket rosszul védekezik le, és általában sok esélyt adnak az ellenfélnek is.

A Fenerbahce erősségei közé tartozik, hogy kitartóan harcol akkor is, ha vesztésre állnak, távoli lövésekre vállalkoznak, jók a pontrúgásokban és tudják védeni az előnyüket. A légi párbajokban viszont nem olyan ügyesek és sok egyéni hibával játszanak. Igaz rájuk továbbá, hogy sokat rotálják a csapatot, gyakran változtatják a tizenegyüket.

Esélyesen tehát fogunk látni sok Fener-gólhelyzetet, rengeteg lesz a lap (sárga, de egy piros is befigyelhet), a Fener távolról fog próbálkozni emellett. A Galata a levegőt uralni fogja és ha lesz góljuk, azt az ellenfél hibájából fogják szerezni.

A várható kezdők

Galatasaray:

Öztürk, Elabdellaoui, Lyuindama, Marcao, Linnes, Antalyali, Feghouli, Turan, Belhanda, Kilinc, Falcao

Fenerbahce:

Bayindir, Gönül, Lemos, Zanka, Erkin, Tufan, Gustavo, Thiam, Yandas, Kadioglu, Valencia

Érdekes statisztikák

 • A Galatasaray az elmúlt 35 hazai meccséből 33-szor maradt veretlen a Super Ligben.
 • A 4 legutóbbi hazai mérkőzésen mindig 2,5 gólnál több született a Galatasaray meccsein.
 • A Galata az elmúlt négy meccsén mindig szerzett legalább 2 gólt a bajnokságot tekintve.

Először a Globusbet.com oldalán: Galatasaray-Fenerbahce: Odds, fogadási tippek és Super Lig mérkőzés előzetes

Megfontolandó tippek

 • Az, hogy a Galatasaray nyeri a meccset, a 22Beten 2,048-os oddszal bír. A döntetlen 3,72-es odds.
 • Ha viszont a Fenerbahce kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 3,36-ös nyereményszorzót ér.
 • Egy jó kis dupla esélyes meccs is kitűnhet ebből, érdemes lehet arra is ránézni. Az „1X” értéke 1,344 az „12” értéke már 1,3, a „2X” pedig 1,805-et ér.
 • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 1,665-es nyereményszorzót ér.
 • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,715 -es szorzót ér.
 • Tegyük fel, hogy az első gólt a Galatasaray szerzi! Ennek oddsa 1,75-öt ér a 22Beten!
 • Ha arra fogadnál, hogy a Fenerbahce szerzi az első gólt, az viszont már 2,34-es szorzó a 22Beten.
 • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 8,5-es szorzót, a 2-1-es győzelem 8,5-öt, a 2-2-es döntetlen pedig 11-ös szorzót ér.
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Rabona
Rabona 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére