Juventus – Torino: Odds, fogadási tippek és Serie A mérkőzés előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 július 02
Juventus vs Torino
Juventus
Teljesítmény:
N N N N N
  • Juventus Stadio, Torino
  • Július 04. 18:15
Torino
Teljesítmény:
V D N V V

Éljen, egy Torinói derbi! A Serie A 30. fordulójában a Bianconerik mindent meg fognak tenni, hogy a – őrület, bizony – zsinórban 9. bajnoki címüket zsebeljék be. A Torino jó városi riválishoz méltón szeretné megakadályozni a Bianconeriket ezen küldetésükben, kérdés, sikerül-e nekik.

Messze még a vége ugyan, van hátra közel 10 forduló és a Juventus előnye sem olyan irgalmatlan (4 pont a második Lazio előtt) és a Torino a 14. helyen tanyázva sincs veszélytelen helyzetben. Motivációs szempontból tehát egyik csapat sem élvez komolyabb előnyt a másikkal szemben.

Formaidőzítés

A két csapat történelmi összecsapásai segítenek eligazodni a kérdésben, hogy jól tudjunk tippelni a mérkőzésre. 12 éve ugyanis, mióta a két torinói klub összesen 20-szor találkozott, a Juventus pedig legutóbb csak 2015-ben kapott ki a Torinótól, így a döntő fölény mindenki számára kiugró.

A koronavírusos szünet óta három fordulót rendeztek Olaszországban, ebben a Juventus – viszonylag – meggyőzően tért vissza. 0-2-re verték a Bolognát és 4-0-ra a Leccét, miközben idegenben a Genoa ellen egy gólnélküli döntetlent értek el, mellette pedig az Olasz kupából is kiestek. A Juventusnál azóta a jó eredmények ellenére feszültség uralkodik és nem tudni, hogyan fogják folytatni jövőre: Maurizio Sarrival, vagy nélküle.

A Torino ezalatt egyszer kikapott (Cagliari ellen 4-2), egyszer nyert (Udinese, 1-0) és egyszer döntetlenezett (Parma, 1-1), így elég hektikus csapattal van dolgunk. Critiano Ronaldóék mintha nem találnák a ritmust a túlnyomó fölény ellenére, miközben a hírek mostanában inkább arról szóltak, hogy Miralem Pjanic a jövő szezontól a Barcelona játékosa lesz, cserébe pedig érkezik Artúr, egy félig-meddig csereügylet keretében.

A Juventusnak ettől függetlenül a naptárja is elég kemény: játszani fognak az AC Milan és a Lazio ellen is, de a Torino is inkább felsőházi csapatok ellen fog pályára lépni.

Csapatok

A Juventus jelenleg egy olyan csapat, amely szereti a labdát magánál tartani, de nem mindig tud mit kezdeni vele.

A vezetőedző Maurizio Sarrival átálltak egy labdatartóbb, labdajáratóbb játékrendszerre, ahol de Ligt és Bonuccitől indulnak a támadások, de Miralem Pjanic is sokat avatkozik be a labdakihozatalokba. A gond azonban ott kezdődik, hogy sem Bentancur, sem Adrien Rabio nem tudott igazán megfelelni ennek a szerepkörnek, amit elvárnak tőlük.

A gépezet akkor akadozik, amikor megpróbálnak az ellenfél utolsó 30 méterébe lépni: elfogy a kreativitás, sokszor az egyéniségeken múlik, hogy mit hoznak ki az adott helyzetből. Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo ezért sokszor mélyebbre húzódnak, hogy egyáltalán találkozzanak a labdával, ekkor viszont kicsit kiürül a támadósor.

A Torinonál érdemes figyelni, hogy milyen romboló-típusú alakzatban próbálnak meg felállni (3-5-2). Itt sokszor Meité és Lukic azok, akik járatják a labdát, de sokat kell támaszkodniuk a szélső hátvédei, Aina és Silvestri robotolós munkájára, hogy ki tudják szolgálni az elől lófráló Belotti és Verdi mezőnymunkáját.

A Torino egy kimondottan kellemetlen csapat, amely nehezen védekezi le a pontrúgásokat, ugyanakkor erősek a légi párbajokban és agresszív játékuk révén viszonylag sokat tudják rombolni a játékot. Sokszor inkább balra tolódik a játékuk és jellemzően ugyanaz a kezdő tizenegyük a legtöbb esetben.

A harcosságuk ellenére viszonylag kevés lapot kapnak, egyedül Thomas Rincón lapszáma (9 sárga eddig) kiugró, a többiek messze mögötte kullognak.

A várható kezdők

Juventus:

Szczesny, Cuadrado, deLigt, Bonucci, Danilo, Bentancur, Pjanic, Rabiot, Bernardeschi, Dybala, Cristiano Ronaldo

Torino:

Sirigu, Lyanco, Nkoulou, Bremer, Silvestri, Meité, Rincón, Lukic, Aina, Belotti, Verdi

Érdekes statisztikák

  • A Juventus átlagosan 1,97 gólt szerez meccsenként, ugyanez az arány a Torinónál 0,73 gól.
  • A Juventus majdnem a háromszorosát rúgta a Torino góljainak idén, a Zebrák 65 találatot szereztek, a Torino mindössze 24-et.

Megfontolandó tippek

  • A Juventusnak jó esélye van, hogy folytassa a sikerszériáját. A Juve győzelme a 22Beten 1,275-ön áll.
  • Aki bátrabb, az tehet már arra, hogy a Juventus már az első félidőben megszerzi a vezetést, a 22Beten 1,74-es oddsa van.
  • Egy kósza Cristiano Ronaldo-gól 3,1-es szorzót ér a 22Beten, de Gonzalo Higuaín vagy Paulo Dybala eredményességében is lehet bízni, ők 5-5-ös nyereményszorzót érnek a 22Beten.
  • Aki igazán bátor, az arra is tehet, hogy szabadrúgásból szerez gólt a Juventus. Mivel a Torino pocsék a védekezésében, ha valakinek bejön egy ilyen tipp, az 15-szeres pénzt kaszálhat a 22Beten!
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Rabona
Rabona 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére