SPAL 2013-Fiorentina: Odds, fogadási tippek és Serie A mérkőzés előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 július 31
SPAL 2013 vs Fiorentina
SPAL 2013
Teljesítmény:
V V V D V
 • Paolo Mazza
 • Augusztus 2. 18:00
Fiorentina
Teljesítmény:
N N D V N

Utolsó forduló az olasz bajnokságban! Két olyan klub találkozója érkezik, amely már nem sokat nyom a végeredményen, ugyanis a Fiorentina már biztosan ott lesz a középmezőnyben, míg a SPAL 2013 tökutolsó kiesőként fogja elhagyni az olasz bajnokságot. Az erőviszonyok viszont azt sugallják, a Fiorentina fogja nyerni ezt a találkozót. Az előny a Liláknál van.

Formaidőzítés

Lehet, hogy már mindkét csapat úgy tekint erre a mérkőzésre, mint “hála az égnek, végre ennek is vége”.

A SPAL 2013 ugyanis kiesett a bajnokságból, már réges régen. A lemaradásukról elég sokat elmond, hogy 20 ponttal Európa top bajnokságainak egyik legrosszabb szereplőjéről van szó, az olasz bajnokságban utolsó kieső (17.) helyen álló Lecce is 35 (!) ponttal áll, egyetlen egy picikével lemaradva a Genoa előtt – köztük még nagyon sok fog eldőlni. A SPAL tehát ha 15 pontot szerzett volna valahogyan a semmiből, (ami a mostani pontszámuk 75%-a), akkor is kieső helyen állna, így viszont szinte csont nélkül kizúgtak. Ami elég nagy csalódás, persze.

A Fiorentina viszonylag nagyot álmodott azzal, hogy Franck Ribéry-t leszerződtette ahhoz, hogy eltáncolhassa hattyúdalát a Bayern Münchentől való búcsúzás után. A firenzei Lilák amúgy egy egész pofás kis csapatot tudtak lerakni, ott van bal hátvédben Martin Caceres, vagy a francia bajnokságban meggyőzően teljesítő szárnyvédő, Dalbert, középen pedig elég jót ment a Pulgar-Badelj-Castrovilli-féle középpályás sor.

Összességében a Fiorentina így is lemaradt az élmezőnyről. Több őszi baki okozta a vesztüket, vagy inkább lemaradásukat, és bár tisztességes 46 pontot szereztek, ez azért nagyon messze van még a 7. helyen, tehát még nem európai pozícióban álló Napolitól, amely 59 pontot gyűjtött be. Az első európai helyért az AC Milanig kell nézni, ami 63 pontnál áll.

A kérdés úgyis a folytatás lesz. Ribéry-vel szereztek maguknak egy pillért, aki mondjuk 3 picinyke góljával nagyon nem váltotta meg a világot, de mezőnyben így is az egyik legjobb játékos volt és védőmunkájával is sokat tett hozzá ahhoz, hogy a Fiorentina megálljon a lábán.

Csapatok

A csapatokat tekintve az előny nyilván a Fiorentinánál van.

A SPAL várhatóan hasonló 4-4-2-es felállást fog alkalmazni, mint legutóbb, ahol Mohamed Fares kezdett balhátvéd pozícióban, míg Alessandro Murgia volt a jobb szárnyon. A csapatból sérüléssel bajlódik Etrit Bersha, Alberto Cerri, Sergio Floccari és Lucas Castro is. Ez a sérüléshullám elég érzékenyen érinti a SPAL edzőjét, Ivan Juricot, akinek folyton újra kell foltoznia csapatát. Ha nem lenne elég a pocsék forma, még ez is gyengíti ezt a szegény kis csapatot.

A Fiorentinánál csak Marco Benassi és Bartlomiej Dragowski hiányzik. Pietro Terracciano valószínűleg marad a kapuban, miközben Castrovilli visszatér a középpályára, miután az elmúlt meccseken begyűjtött egy eltiltást.

A Fiorentina nemrég kikapott a Rómától, majd kitömte a Bolognát, így várhatóan pozitív lendülettel érkeznek erre az összecsapásra.

A várható kezdők

SPAL 2013

Thiam, Cionek, Vicari, Bonifazi, Fares, Murgia, Valdilori, Dabo, D’Alessandro, Francesco, Petagna

Fiorentina

Terracciano, Milenkovic, Pezzela, Caceres, Lirola, Pulgar, Castrovilli, Dalbert, Chiesa, Vlahovic, Ribéry

Érdekes statisztikák

 • A két csapat legutóbb januárban találkozott, akkor a Fiorentina nyert 1-0-ra. Jellemzően a Fiorentina szokott nyerni, most is 3 az 5-höz az esélyük, látva a mostani felállást.
 • A Fiorentina 48 gólos a bajnokságban, míg a SPAL mindössze csak 26-ot szerzett, rendkívül gyenge a támadósoruk.
 • A Lilák ezzel szemben csak 47 gólt szereztek, miközben a SPAL 74-et, ami olyan, mint egy lyukas svájci sajt, hihetetlenül sok gólt kapnak, -48 gólos gólkülönbségük elég árulkodó, most is lehet majd fogadni arra, hogy jó sok gólt fog szórni a Fiorentina.
 • A SPAL legutóbb 3-at kapott a Veronától, 6-ot a Rómától és 4-et az Intertől.
 • A Fiorentina ugyanakkor 4-et rúgott a Bolognának, 3-at a Leccének és 2-t a Torinónak.

Megfontolandó tippek

 • Az, hogy a SPAL 2013 nyeri a meccset, a 22Beten 6,1-os oddszal bír. A döntetlen 5-es odds.
 • Ha viszont a Fiorentina kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 1,448-ös nyereményszorzót ér.
 • Egy jó kis dupla esélyes meccs is kitűnhet ebből, érdemes lehet arra is ránézni. Az „1X” értéke 2,784 az „12” értéke már 1,2, a „2X” pedig 1,15-et ér.
 • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 1,58-es nyereményszorzót ér.
 • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,416-es szorzót ér.
 • Tegyük fel, hogy az első gólt a SPAL 2013 szerzi! Ennek oddsa 3,125-öt ér a 22Beten!
 • Ha arra fogadnál, hogy a Fiorentina szerzi az első gólt, az viszont már 1,43-es szorzó a 22Beten.
 • Egy jó kis első gólos akciógól, lábbal 1,5-ös nyereményszorzót ér.
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Rabona
Rabona 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére