Spanyolország-Svájc: Odds, fogadási tippek és Nemzetek Ligája mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 október 08
Spanyolország vs Svájc
Spanyolország
Teljesítmény:
N N N D N
 • Estadio Alfredo Di Stefano
 • Október 10. 20:45
Svájc
Teljesítmény:
N N N D V

Válogatott szünet! De szeretjük is ezt, amikor ugyanazok a játékosok, akiket hétközben szoktunk megfigyelni, most hirtelen összekeveredve, más csapatokba verődnek. Ezúttal a Nemzetek Ligája következik, ahol az A-csoportban Svájc és Spanyolország csapnak össze.

Formaidőzítés

Az egyik legfontosabb történés, hogy Xhendan Shaqiri koronavírus tesztje végre negatív lett. A hét elején tesztelték, és a svájci csapat játékosa engedélyt kapott arra, hogy Spanyolországba repüljön. Még várat magára, hogy jogosult lesz-e szombaton Madridban játszani.

Xherdan Shaqiri, nemrég még pozitív lett a koronavírus teszten, ezért Vladimir Petkovic edző nem tudta bevetni a horvátok ellen. Most azonban negatív lett a teszteredménye. “A menetrend szerint Spanyolországba repül (ezen a csütörtökön)” – áll az ASF közleményében. Az UEFA egészségügyi bizottságának most döntenie kell a szombati játékra való jogosultságáról. Ebben a szakaszban lehetetlen tudni, hogy mikor születik döntés.

Manuel Akanji a svájci keret egyetlen tagja, aki nem tud elindulni Madridba, a szerdai esti St. Gallen-i találkozótól megfosztva a pozitív teszt után. Tegnap elvégzett második tesztje csütörtökön ismét pozitív lett. A Borussia Dortmund védője “elszigetelten van, és még mindig nincsenek tünetei”.

Spanyol oldalról tudjuk, hogy Fabian Ruiz az, aki a Napolis karantén miatt nem tud rendelkezésre állni, miután csapatában két koronavírusos embert találtak. Volt is belőle botrány Olaszországban: a Juventus-Napoli találkozó meglehetően furcsa körülmények között rendezték – vagy épp nem rendezték meg.

A Liverpooolba igazolt Thiago Alcantara is volt már korábban pozitív tesztes, de mind Thiago és Fabian úgy néz ki, hogy kezdhetnek a szombati, Svájc elleni találkozón. Rodrí és Busquetes is mind játszhatnak és versenyben vannak egy három fős középpályáért. Luis Enrique valószínűleg kapus poszton is előbb fogja David De Geát választani a Chelsea-s Kepa helyett, utóbbi a portugálok ellen kezdett egy 0-0-ra végződő meccsen.

Mi történt az előző meccsen?

A spanyol válogatott meggyőző meccsen, szeptemberben Ukrajnát verte 4-0-ra. Ramos szerzett két találatot, köztük egyet büntetőből, emellett eredményes volt még Ansu Fati és Ferran Torres is. Svájc nem menetel túlságosan , legutóbb a horvát válogatottól kaptak ki, méghozzá elég csúnyán, otthon 1-2-es arányban. A svájciak gólját Gavranovic szerezte, a horvátok Brekalo és Pasalic góljai révén nyertek.

Összeállítások, csapatok, hiányzók

Spanyol oldalról hiányozni fog Daniel Carvajal, aki biztosan nem lesz ott a találkozón. Fábián Ruiz szereplései is kérdéses egyelőre, kérdés, hogy mi lesz az ő sorsa. Svájc oldaláról Renato Steffen nem lehet ott, de Manuel Akanji a koronavírus miatt nem szerepelhet a találkozón.

Játékstílus

Spanyolország a Nemzetek Ligája sorozatban eléggé simán hozta eddig az eredményeket. A pozíciós statisztikáikat nézve kiegyensúlyozttak a támadásaik, 36%-29-35%-ban oszlik el a csapat támadása a bal-közép-jobb területek között.

Az akció zónáik ráadásul főként a középső területekre helyeződnek. Ergo: a spanyol válogatott szeret laposan kihozott labdákkal támadni, ahol Ramos és a másik belső védő (most épp Torres) lábbal kihordják a játékszert és vagy Thiago Alcantara vagy Rodrigo az, aki átveszi aztán az irányítást a vonalak között.

Svájc inkább egy defenzívebb csapat. Az eredményeik ugyan nem ezt sugallják, mert nem állnak túl jól a csoportjukban, de az 5-4-1-es felállásuk nem túl olajozott. Jellemzően balra dőlnek (36%) és a saját harmadukban is sokat tökölnek a labdával, 23% túl sok idő a játékban.

A svájciak gépezete tehát a hátsó labdatartásra és a felívelt labdákra épít, ami valószínűleg a második labdáknál érkező spanyolok kezére fog játszani. Összességében tehát nem sok reménnyel vághatnak neki ennek a meccsnek.

A várható kezdők

Spanyolország:

Gea, Navas, Ramos, Torres, Gayá, Merino, Rodrigo, Ceballos, Olmo, Moreno, Fati

Svájc:

Sommer, Schar, Elvedi, Rodríguez, Widmer, Xhaka, Sow, Benito, Shaqiri, Seferovic, Vargas

Érdekes statisztikák

 • A két csapat legutóbbi 6 találkozójából Spanyolország 2-et, az Svájc pedig 1-et nyert meg, döntetlen pedig 1-szer született.
 • A 6 találkozó alatt Spanyolország 6 gólt rúgott, 1 sárga és 0 piros lapott szedett össze. Svájc ezzel egyidőben 3 gólt szerzett, miközben 5 sárga és 0 piros a mérlegük.
 • Jelenleg a Spanyolország a 1. helyen áll a Nemzetek Ligája-tabellán, Svájc pedig a 4. helyezett egy döntetlennel és egy vereséggel.

Megfontolandó tippek

 • Az, hogy a Spanyolország nyeri a meccset, a 22Beten 1,355-os oddszal bír. A döntetlen 4,8-es odds.
 • Ha viszont a Svájc kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 9,3-ös nyereményszorzót ér.
 • Egy jó kis dupla esélyes meccs is kitűnhet ebből, érdemes lehet arra is ránézni. Az „1X” értéke 1,08 az „12” értéke már 1,21 a „2X” pedig 3,19-et ér.
 • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 2,08-es nyereményszorzót ér.
 • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,79 -es szorzót ér.
 • Tegyük fel, hogy az első gólt a Spanyolország szerzi! Ennek oddsa 1,33-öt ér a 22Beten!
 • Ha arra fogadnál, hogy a Svájc szerzi az első gólt, az viszont már 4,1-es szorzó a 22Beten.
 • Egy jó kis első gólos akciógól, lábbal 1,53-ös nyereményszorzót ér.
 • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 6-es szorzót, a 2-1-es győzelem 7,5-öt, a 2-2-es döntetlen pedig 20-as szorzót ér.
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Rabona
Rabona 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére