Svédország-Finnország: Odds, fogadási tippek és Barátságos mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 május 28
Svédország vs Finnország
Svédország
Teljesítmény:
N V D N N
  • Friends
  • Május 29. 18:00
Finnország
Teljesítmény:
N V V N V

Svédország a közelgő Nemzetközi barátságos összecsapáson szembeszáll Finnországgal.

Svédország: pillanatnyi forma

A svéd válogatott ismét győzelmet remél az Észtország elleni 1–0-s nemzetközi barátságos mérkőzések után.

Az előző 6 meccsük során Janne Andersson svédjének 9-szer sikerült gólt szereznie, ami meccsenként átlagosan 1,5 gólt jelent.

Finnország: pillanatnyi forma

Miután Svájc a legutóbbi mérkőzésén vereséget szenvedett a Nemzetközi barátságos mérkőzések során, Finnország és utazó szurkolóik itt jobb eredményt remélnek.

A statisztikák elmondják a történetet, és Finnország ellen az utolsó 6 meccséből 5-ben lőttek, az ellenfelek összesen 10 gólt hárítottak. Védekezésben Huuhkajat korántsem volt tökéletes. Ez a minta természetesen nem feltétlenül folytatódik ebben a következő játékban.

Egymás elleni párharcok

Közel egy évszázados várakozás után Finnország végre bemutatkozhat a jövő hónapban megrendezésre kerülő nagy torna döntőjén, amikor meredek kihívásra készülnek az Euro 2020 B csoportjában.

A finnek Koppenhágában indulnak a helyi rivális Dániától, két szentpétervári meccs előtt – szemben a házigazda Oroszországgal június 16-án, majd Belgiumgal június 21-én.

Bár egy ilyen szakasz harmadik helyezettjének megszerzése is meghaladhatja Markku Kanerva szerény oldalát, puszta jelenlétüket az elit között a siker éhező követői dicsérik, miután a bajnokságra való kvalifikációt végül még 2019 novemberében visszavonták, mivel Eagle-Owls a szökésben győztes Olaszország mögött a J csoport selejtezőjének második helyén végzett.

A gólkirály Teemu Pukki összesen 10 góllal fejezte be a kampányt, amikor a volt Schalke-csatár angliai lenyűgöző kiaknázása a Norwich City-szurkolók és a semlegesek dicséretét is elnyerte. Bár formája azóta ingadozott, Pukki továbbra is Finnország válogatottja az utolsó harmadban, de számos másra is figyelni kell.

22bet
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

Hírek a klubok körül, hiányzók

A hét elején az Európa Liga döntőjében való részvétele miatt a svéd középhátvéd, Victor Lindelof szombaton pihenni készül, míg a brentfordi Pontus Jansson ehelyett a bajnoki rájátszás döntőjévé válik Wembleyben. Ezért a Rangers védője, Filip Helander mellett Joakim Nilsson is csatlakozhat a házigazdák védelmének középpontjába.

A fiatal középpályás, Matthias Svanberg lenyűgözte a Serie A-t ebben a szezonban, így reménykedik egy euró előtti lehetőségre, hogy növelje eddigi hét sapkáját, míg Jordan Larsson – a nemzeti ikon Henrik fia – az élen indul, az Zlatan Ibrahimovic sokat siratott hiánya.

A kapus, Robin Olsen az utóbbi időben elvesztette helyét Kristoffer Nordfeldt ellen, az Evertonban való tétlensége miatt, de nagyobb a verseny tapasztalata, és esélyt kaphat arra, hogy a hétvégén bizonyítsa értékét Janne Andersson előtt.

A látogatók számára időközben Aapo Halme, a Barnsley védője megkapta a leánykori behívását az idősebb csapatba, és valamikor megszerezheti az első sapkát. Korábban a finn 21 éven aluliak kapitánya részt vett az edzőtáborban, de várhatóan nem indul.

A finn együttesben megnevezik az angol kollégákat, Teemu Pukki, a Bristol Rovers kapusát, Anssi Jaakkola-t és Nicholas Hamalainen QPR-védőt is – mindannyian lehetséges válogatók egy 26 fős keretből. Marcus Forssot azonban foglalkoztatja Brentford törekvése a Premier League megszerzésére, és kimarad.

Tim Sparv, a 34 éves kapitány várhatóan minden eddiginél elvezeti a finneket a pályára, és ezzel 81. sapkát nyer.

A várható kezdők

Svédország

Olsen; Krafth, Helander, Nilsson, M. Olsson; Kulusevski, Ekdal, Larsson, Forsberg; Quaison, Isak

Finnország

Hradecky; Arajuuri, Ojala, O’Shaughnessy, Uronen; Valakari, Lam, Sparv, Lappalainen; Pukki, Riski

Mi várható a meccsen?

A találkozó, amelyet valószínűleg két, a játékhoz hasonló megközelítésű csapat szorosan megvív majd – de a házigazdák várhatóan megkapják a lendületet – könnyű lehet a gólok szempontjából.

Valójában a második félidő cseréivel és a bajnokság előtti esetleges kísérletezéssel ez szétválasztható ügygé válhat, amelyből Svédország nagyobb utolsó-harmadik tűzerőjük jóvoltából igényelheti a győzelmet.

Érdekes statisztikák

  • A Svédország csapata átlagosan 66%-ban birtokolja a labdát. A Finnország esetében ugyanez a mutató 50%. A passzpontosság az Svédország esetében 90% míg ugyanez a Finnország tekintve 84%.
  • Átlagosan a Svédország 13-szer lő kapura, míg a Finnország 11-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Svédország tekintetében 15% míg a Finnország számait figyelve 15%.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Svédország nyeri a meccset a 22Beten 1,61-ös oddszal bír. A döntetlenre 3,78-as odds. Ha azonban a Finnország kerülne ki győztesen, az a 22 már bizony 5,9 -as nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 2,1-es nyereményszorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy összesen 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 2,08-as szorzót ér.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 5,5-es szorzót, a 2-1-es győzelem 8-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 15-ös szorzót ér.
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most
Casinia
- 100% 35,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére