Szerbia-Skócia: Odds, fogadási tippek és Európa bajnoki selejtező mérkőzés előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 november 11
Szerbia vs Skócia
Szerbia
Teljesítmény:
N V N N N
  • Rajko Mitic stadion
  • November 12. 21:00
Skócia
Teljesítmény:
N N V D N

Skócia történelmének egyik legnagyobb meccsén csütörtökön vesz részt. Szerbia ellen lépnek pályára az Euro 2020 rájátszás döntőjében.

Szerbia-Skócia: pillanatnyi forma

Steve Clarke emberei büntetőkkel jutottak tovább Izrael ellen, míg Szerbia hosszabbításban verte Norvégiát. Belgrádban következik ezt a mindent eldöntő összecsapás.

Skócia 1998 óta nem kvalifikálta magát egy nagy tornára, az azt követő 22 évben a szurkolók nagyon kevés izgalomban részesültek. A megváltozott Európa-bajnokság formátumának köszönhetően a csapatoknak most már több esélyük van arra, hogy kvalifikálják magukat a hátsó ajtón, Skócia pedig két kézzel igyekszik megragadni ezt a lehetőséget.

A Hampden Parkban Izraellel folytatott viszály 120 perc elteltével gól nélkül fejeződött be, de Clarke emberei nem voltak idegesek a szétlövésben, és 5-3-ra nyertek. Skócia a legmegfelelőbb időpontban érte el a formáját, a nyolc meccsen elért nyeretlen sorozat hét győzelmének egyike 2019 októberére nyúlik vissza.

1976 szeptembere óta, amikor Willie Ormond alatt vereség nélkül kilenc lett, a tatán hadsereg jobban futott. Három egymást követő gól nélküli meccset is elértek, és csütörtök este is kulcsfontosságú lehet az átütemezett Euro 2020 döntőbe való kvalifikáció reményében.

A szerb Sasok még soha nem jutottak ki az Európa-bajnokság döntőjébe, ami azt a lehetőséget jelentette, hogy a héten történelmet alkosson. Mindkét félnek lehet pár Nemzetek Ligája mérkőzése, amelyre ez a nemzetközi időszak során sor kerülhet, de méltányos azt mondani, hogy ez az egyetlen meccs, amely valóban számít.

Elmúlt meccsek

Legutóbb 2013-ban találkozott a két csapat, akkor Szerbia nyert 2-0-ra. Szerbia veretlen a Skóciával folytatott két korábbi találkozóján, 0–0-s döntetlent és 2–0-s győzelmet aratott a 2014-es világbajnokságra kvalifikáció során. Skóciával ellentétben Szerbia nem éppen a legjobb formában vesz részt ebben a versenyben. Az utolsó hatból csak egyet nyertek meg minden versenyen – ezt a győzelmet Norvégia felett.

Összeállítások, csapatok, hiányzók

Szerbia felkészülése a csütörtöki mérkőzésre nem volt ideális. Bár azt remélik, hogy néhány Serie A-játékos elérhető lesz, az új olaszországi bezárási intézkedések miatt kevésbé biztosak másokban.

Ljubisa Tumbakovic vezetőedző megerősítette, hogy Aleksandar Kolarov és Sergej Milinkovic-Savic már táborban vannak, míg a Fiorentina párosa, Nikola Milinkevic és Dusan Vlahovic az utazási korlátozások ellenére is Belgrádba utazott.

A Bundesliga Werder Bremen már megtiltotta Milos Veljkovicnak, hogy utazzon erre a döntő Euro 2020 rájátszási mérkőzésre. Eközben a Sassuolós Filip Djuricic kiesett a COVID-19 pozitív tesztje után.

A frankfurti Filip Kostic három perc játékidővel rendelkezik az elmúlt hat hétben, és nem biztos, hogy 100% -ban alkalmas arra, hogy itt kezdje.

Ryan Fraser és Grant Hanley sérülés miatt kivonult a skóciai keretből. Fraser hiánya különösebb ütést jelent Skócia számára, mivel az utolsó két meccset támadásban kezdte.

Annak ellenére, hogy későn remekelt a középpályán a Manchester United, Scott McTominay csütörtökön Skócia védekezésében áll fel. Miután Kieran Tierney újra elérhető, Declan Gallagher, Scott McKenna vagy Andrew Considine közül Skócia hátsó három helyezettje teljessé válik.

Oli Burke és Oli McBurnie természetes lehetőség a támadás megkezdésére, de Skócia valójában Ryan Christie-vel léphet előrébb Szerbiával szemben. Stephen O’Donnell és Liam Palmer a jobbszélső kezdőhelyéért küzdenek csütörtökön.

Mi várható a meccsen?

Skócia és Szerbia a rájátszás döntőjében mérkőzik meg az Euro 2020-as helyezésért a szezon végén. Azt mondhatnád, Szerbiának vannak jobb játékosai, és azt állíthatná, hogy elegendő minőségük van ahhoz, hogy kvalifikálják magukat az Euro 2020-ra anélkül, hogy rájátszás útvonalon kellene menniük.

Az utóbbi időben azonban valóban alulmaradtak. Az elmúlt hatból csak egyet nyertek meg, és hosszabbításra volt szükség Norvégia legyőzéséhez az elődöntőben.

Skócia az 1998-as világbajnokság óta nem kvalifikálta magát egy nagy tornára, de a csütörtöki kemény mérkőzésen Belgrádban, Szerbiában indul. A skótok legutóbbi nyolc mérkőzésükön veretlenek, legjobb futamuk 1987-1989.

A meccsen valószínű, hogy:

Szerbia: úgy fog gólt szerezni, hogy az ellenfél hibáját fogja kihasználni

Skócia: nem fogja tudni megtartani az előnyét, ha olyan helyzetbe jut

A várható kezdők

Szerbia:

Dmitrovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov, Lazovic, Maksimovic, Gudelj, Ristic, Tadic, Milinkovic-Savic, Mitrovic

Skócia:

Marshall, McTominay, McKenna, Tierney, O’Donnell, McGinn, Jack, McGregor, Robertson, Christie, Dykes

Érdekes statisztikák

  • A Szerbia csapata átlagosan 51%-ban birtokolja a labdát. A Skócia esetében ugyanez a mutató 43%. A passzpontosság az Szerbia esetében 79%, míg ugyanez a Skócia tekintve 76%.
  • Átlagosan az Szerbia 18-szer lő kapura, míg a Skócia 17-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Szerbia tekintetében 11%, míg a Skócia számait figyelve 1%.
  • A keret legjobb góllövője Szerbia esetében Sergej Milinkovic-Savic.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Szerbia nyeri a meccset a 22Beten 1,648-es oddszal bír. A döntetlen 3,74-es odds. Ha azonban a Skócia kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 5,6-es nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 2,27-es nyereményszorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 2,38-as szorzót ér.
  • Tegyük fel, hogy az első gólt valahogyan a Szerbia szerzi! Mivel ennek oddsa 1,56 -öt ér a 22Beten, erre is van lehetőség! Ha viszont arra fogadnál, hogy a Skócia szerzi az első gólt, az azonban már 3,26-es szorzó a 22Beten.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 5-es szorzót, a 2-1-es győzelem 8-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 19-ös szorzót ér.
# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz % Bónusz Regisztrálj
22bet
22bet 100% 35,000 Ft Fogadj most
Rabona
Rabona 100% 35,000 Ft Fogadj most
Wazamba
- 100% 30,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére