Chelsea-Norwich: Odds, fogadási tippek és Premier League mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 október 22
Chelsea vs Norwich
Chelsea
Teljesítmény:
V V N N N
  • Stamford Bridge
  • Október 23. 13:30
Norwich
Teljesítmény:
V V V D D

A Premier League szombati mérkőzésén a Stamford Bridge-en a házigazda Chelsea az ellenfél Norwich City ellen játszik.

Chelsea: pillanatnyi forma

A Chelsea szurkolói szeretnék megismételni korábbi eredményüket, ami a Malmö FF elleni 4-0-s Bajnokok Ligája-siker.

Ezen a meccsen a Chelsea 73%-ban birtokolta a labdát és 20 kapura lövést lőtt 7-et. A Chelsea-nél Andreas Christensen (9′), Jorginho (21′, 57′) és Kai Havertz (48′) volt a gólszerző. A másik oldalon a Malmö FF -nek 2 kapura lövése volt, ebből 0 volt a célpont.

Legújabb eredményeik rávilágítanak arra a tényre, hogy a Chelsea védelmében nagy volt a rugalmasság. A Chelsea keveset adott az ellenfélnek, hiszen az elmúlt hat kiesése során a kapusa mellett elesett gólok száma összesen 4.

Bár a Chelsea nem ül a kupac tetején a Bajnokok Ligája csoportjában, a Premier League-ben az élen jár 19 ponttal a lehetséges 24-ből, és annak tudatában, hogy a Manchester United vagy a Liverpool legalább egyike pontokat dob vasárnap.

Tizenhat lőtt gól – meccsenként átlagosan kettő – nem a legeredményesebb rekord az élvonalban, de a pálya másik végén kapott mindössze három gól jellemzi az újonnan felfedezett védekező ellenálló képességet Tuchel vezetésével, akinek csapata szintén felhalmozott 9 gólt hazai pályán eddig ebben a szezonban.

Norwich: pillanatnyi forma

Korábban a Norwich City 0-0-s döntetlent ért el a Premier League döntetlenjében a Brighton & Hove Albion ellen.

Ezen a meccsen a Norwich City 35%-ban birtokolta a labdát, és 15-ször próbálkozott a kapuval, 3-mal. A másik végén a Brighton & Hove Albion 11 kísérletet kapott a kapura, ebből 3 volt a cél.

Az utóbbi mérkőzéseken nyilvánvaló volt az a tendencia, hogy legalább az egyik csapat tiszta lapot kapott a Norwich City részvételével zajló meccseken. Az utolsó 6 találkozójukat nézve kiderül, hogy ez 5 alkalommal történt meg. Ezeken az összecsapásokon ellenfeleik 9-es összesítést értek el, a Norwich City pedig 1-et szerzett. Ennek ellenére most meg kell várnunk, hogy a következő meccsen is megmarad-e a tendencia.

Míg a Norwich továbbra is vár az új Premier League-szezon megfoghatatlan első győzelmére, a Kanári-szigetek két tekintélyes eredményt könyvelhetett el az elmúlt hetekben, és az elmúlt hetekben gól nélküli döntetlent játszott a Burnley-vel és a Brighton & Hove Albionnal.

Egymás elleni párharcok

A 2015. november 21 -ig tartó, fej -fej mellett elért eredményeiket áttekintve kiderül, hogy ezek a találkozók nem voltak jóak a Norwich City számára. Semmilyen győzelmet nem tudtak elkönyvelni, miközben a Chelsea túl jó volt nekik, és a meccsek 67%-ában legyőzte őket, ahol egymással mérkőztek meg.

Ezeken az összecsapásokon összesen 12 gól esett köztük, ebből 8 a The Blues, 4 pedig a Canaries csapata. A meccsenkénti gólok átlagos száma 2.

A legutóbbi bajnoki találkozó, amelyen ezek a felek szerepeltek, a Premier League 36. játéknapja volt, 2020.07.14-én, amikor a végeredmény a Chelsea 1-0 Norwich City.

Joker8
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

Hírek a csapatok körül, hiányzók

Mint említettük, a Chelsea Lukakut és Wernert is sérülés miatt elveszítette a Malmó elleni Bajnokok Ligája-győzelem során, előbbi bokacsavarodást szenvedett, míg Werner combizom-húzódást kapott.

Várhatóan egyik férfi sem lép pályára ezen a hétvégén, így Kai Havertz vezetheti a sort Mason Mount és Hakim Ziyech támogatásával, mivel Christian Pulisic továbbra is komoly kétségbe vonja.

Ruben Loftus-Cheek is visszatérhet a középmezőnybe N’Golo Kante ellen, míg Malang Sarrnak és Trevoh Chalobahnak is versenyben kell lennie, hogy a hektikus menetrend miatt visszatérjen a hátsó vonalba.

Eközben a Norwich Billy Gilmour nélkül marad, mivel kimarad szülő klubja ellen, de a Chelsea -lánnyal mindenesetre kapcsolatban áll a januári visszatéréssel a Stamford Bridge -en. A kanáriak remélik, hogy Todd Cantwell (Achilles) és Przemyslaw Placheta (fitnesz) visszakerül a mezőnybe, de Sam Byram és Christoph Zimmermann egyelőre hiányoznak.

Meglepő lenne, ha Farke bármilyen változtatást végrehajtana azon az oldalon, amely a Brightont legutóbb 0-0-ra zárta, miközben Pukki és Josh Sargent továbbra is az élen áll.

A várható kezdők

Chelsea

Mendy; Azpilicueta, Chalobah, Christensen; James, Jorginho, Loftus-Cheek, Chilwell; Ziyech, Mount; Havertz

Norwich

Krul; Hanley, Kabak, Gibson; Aarons, Lees-Melou, McLean, Normann, Giannoulis; Pukki, Sargent

Mi várható a meccsen?

A Chelsea még Lukaku és Werner vezetése nélkül is bőséggel rendelkezik támadóminőséggel a padon, hogy segítsen megtörni a kanáriak ellenállását.

Farke minden bizonnyal átveheti a pozitívumot csapata legutóbbi két fellépéséből, de a támadási gondok továbbra is megzavarják őket, és aligha utaznak vissza a fővárosból úgy, hogy bármit felmutassanak.

Érdekes statisztikák

  • A Chelsea csapata 55%-ban birtokolja a labdát. A Norwich esetében ugyanez a 48% A passzpontosság az Chelsea esetében 82% míg ugyanez a Norwich tekintve 77%.
  • Átlagosan a Chelsea 10-szer lő kapura, míg a Norwich 10-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Chelsea tekintetében 8% míg a Norwich számait figyelve 13%.
  • Az Chelsea jelenleg 1. a Premier League csoportjában, míg a Norwich az 20. helyen áll.
  • A Premier League jelen állása szerint a góllövőlistát Vardy vezeti. A legtöbb asszisztot Pogba osztotta ki.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Chelsea nyeri a meccset a 22Beten 1,168-ös oddszal bír. A döntetlenre 7-as odds. Ha azonban a Norwich kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 18-as nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 2,55-es nyereményszorzót ér. Azonban ha úgy gondolod, hogy egyik csapat sem szerez találatot, az már 1,485-os szorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy összesen 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,65-as szorzót ér.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 6,5-es szorzót, a 2-1-es győzelem 8,5-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 26-ös szorzót ér.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére