Lille-Ajax: Odds, fogadási tippek és Europa Liga mérkőzés előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 február 17
Lille vs Ajax
Lille
Teljesítmény:
N N N N N
  • Pierre-Mauroy
  • Február 18. 21:00
Ajax
Teljesítmény:
N N N N D

Az Európa Liga csütörtöki menetrendje szerint a Lille fogadja az Ajaxot.

Lille: pillanatnyi forma

A Lille a 0–1-es Ligue 1 – Brest elleni döntetlen után lép be ebbe a meccsbe.

Ebben a játékban Lille 69% -ban birtokolta és 14 kapura lőtte 0-at a célba. Stade Brestois 29 3 kapura lőtt kaput, közülük 1 a kapuba.

Három gól alatt kevesebbet lehetett látni az utolsó 6 meccsből 5-ben, ahol Lille volt a résztvevő. Ebben a periódusban lebontva a gólfelosztást, ellenfelük összesen 0-t, a LOSC pedig 8-at kapott.

Ajax: pillanatnyi forma

Az Ajax az Eredivisie 0–2-es győzelmét követi Heracles Almelóval szemben az utolsó mérkőzésén.

Az Ajax számára a gólszerzők Davy Klaassen (14 ‘) és Sébastien Haller (79’) voltak.

Legutóbbi hat összecsapásuk során az Ajax összeszedett 13 gólt. de Godenzonen ezen alkalmakkor ráadásul bekerült a pontszámlaphoz. Ez idő alatt 3 gólt láttak a saját hálójukban. Ez a fajta trend azonban nem biztos, hogy továbbvihető ebbe a meccsbe.

Egymás elleni párharcok

A felek közötti utolsó bajnoki mérkőzés a Bajnokok Ligája 5. mérkőzésének napja volt, 2019.11.27-én, amikor is Lille 0-2 Ajax véget ért.

Aznap Lille 42% -kal birtokolta és 12 kapura lőtte az ötöt.

A másik oldalon az Ajax 13 kísérletet hajtott végre, közülük 3-an a célba. Hakim Ziyech (2 ‘) és Quincy Promes (59’) szerzett gólt.

Hírek a klubok körül, hiányzók

Xekát és Benjamin Andre-t is felfüggesztik az első mérkőzésre, miután elérték a Lille utolsó Európa Liga-csoportmeccsén való foglalások határát. Sven Botman a hétvégén nem játszott a Brest ellen, de itt biztosan visszatér a kezdő XI-be.

Renato Sanches 2021-ben csak egy meccset kezdett a tavaly év végén szerzett sérülés miatt, de itt szükség lehet rá, Andre és Xeka eltiltásával egyaránt. A Boubakary Soumare egy helyet szerez a középmezőnyben.

Yusuf Yazici nem rendszeres kezdő a bajnokságban, de két mesterhármast ért el az Európa Liga csoportkörében, és itt Jonathan Daviddel kell vezetnie a sort. Mehmet Zeki Çelik vagy Jeremy Pied a jobbhátvédnél kezd a házigazdáknál.

Az Ajax figyelemre méltó módon elfelejtette felvenni a klubrekordot szerző Sebastien Hallert az Európa Liga keretébe a kieséses szakaszra. Andre Onanát felfüggesztik doppingellenes előírások megsértése miatt. Ha Haller nem érhető el, nem lenne meglepő, ha Dusan Tadicot központilag bevetnék, nem pedig Lassina Traore-t, így David Neres és Antony egyaránt szélesen játszhat.

A balhátvéd Nicolas Tagliafico elég fitt volt ahhoz, hogy megkezdje az Ajax győzelmét a Heracles ellen a hétvégén a hollandok fellendülésében, de a jobbhátvéd, Noussair Mazraoui kétségkívül sérülten kényszerült. A 18 éves Devyne Rensch készenléti állapotban van, hogy Európában debütáljon, ha Mazraoui nem tér vissza időben.

A várható kezdők

Lille

Maignan, Celik, Fonte, Botman, Bradaric, Ikoné, Soumaré, Sanches, Bamba, David, Yazici

Ajax

Stekelenburg, Rensch, Schuurs, Blind, Tagliafico, Alvarez, Klaasen, Gravenberch, Neres, Tadic, Antony

Mi várható a meccsen?

A Lille meglepetés vezető Franciaországban, egy ponttal a Paris Saint-Germain előtt, a hétvégi esés ellenére. A Ligue 1 együttese zsinórban hetet nyert a vasárnapi gól nélküli döntetlen előtt. A szezonban minden versenyen csak egyszer veszítettek otthon.

Az Ajax karácsony előtt egyetlen versenyen sem veszített. A holland óriások legutóbbi 13-ban veretlenek, és zsinórban nyolcat nyertek. Gyengíti őket az első számú kapus, Andre Onana és a klubrekordot szerző Sebastien Haller hiánya.

Érdekes statisztikák

  • A Lille csapata átlagosan 52%-ban birtokolja a labdát. A Ajax esetében ugyanez a mutató 54%. A passzpontosság az Lille esetében 82%, míg ugyanez a Ajax tekintve 77%.
  • Átlagosan a Lille 17-szer lő kapura, míg a Ajax 12-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Lille tekintetében 12%, míg a Ajax számait figyelve 15%.
  • Az Lille jelenleg 19. a Europa Liga tabelláján, míg a Ajax az 2. helyen áll.
  • A Europa Liga jelen állása szerint a góllövőlistát Pizzi és Yazici vezeti 6 góllal. A legtöbb asszisztot Galeno osztotta ki.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Lille nyeri a meccset a 28Beten 2,58-ös oddszal bír. A döntetlenre 3,48-es odds. Ha azonban a Ajax kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 2,64-es nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 1,73-es nyereményszorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy összesen 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,87-as szorzót ér.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 9-es szorzót, a 2-1-es győzelem 9-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 11-ös szorzót ér.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére