Mi ment félre James Rodriguez karrierjében?

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 szeptember 24
James Rodriguez: Hírek 2021.09.24.

Carlo Ancelotti 2020 szeptemberében hozta EL James Rodriguezt az Evertonhoz a Real Madridból. A támadó középpályás az előző szezonban 23 alkalommal lépett pályára a Premier League -ben, hatszor volt eredményes, de ebben a kampányban egyáltalán nem szerepelt. Most csatlakozott a katari Al-Rayyan klubhoz.

Bíztató kezdetek

James Rodriguez alig egy évvel a Goodison Parkba való ünnepelt érkezése után távozik az Evertontól a katari Al-Rayyan klubba. Az Everton rajongók számára ez egy elképesztő csalódást jelent. Egyrészt azért, mert nem vált be a klubnál, másrészt azért sem, mert idén nem fogják újra látni játszani.

James az egész Everton -pályafutását zárt ajtók mögött játszotta. Sőt, a tavalyi szezon utolsó hazai meccsén sem tudott emberek előtt játszani. Amikor 6500 szurkoló tartózkodott a Goodison Parkban, nem volt érintett, mert megsérült.

Sok rajongó szívesen látta volna őt az Everton színeiben játszani, mert nagy izgalom övezte érkezését. Szinte hitetlen érzés volt, hogy a Real Madridból csatlakozik. A lépés együtt járt azzal az eufóriával, amely még mindig ott volt Carlo Ancelottitól, aki a klubhoz érkezett.

Úgy tűnt, új irány lesz az Evertonban Ancelotti irányítása alatt, olyanok, mint James, és más aláírások, például Allan és Abdoulaye Doucoure. Ezekkel az aláírásokkal úgy éreztem, hogy a klub lépést tett.

Ancelotti ment, Benítez érkezett

Mint mindannyian tudjuk, ez nem valósult meg. Ancelotti nagyon hirtelen távozott, hogy a Real Madridba menjen, és most James egy szezon után távozott, amelyben 23 alkalommal lépett pályára a Premier League -ben, hat gólt szerzett és négy gólpasszt jegyzett.

Ez a két kijárat nem kapcsolódik egymáshoz. A tudtommal James már Ancelotti bejelentése előtt eldöntötte, hogy nem akar tovább játszani az Evertonban. Boldogtalan volt, és legszívesebben hamarabb távozott volna.

Amióta Rafa Benitez, az új menedzser érkezett – és James gyakorlatilag lefagyott oldalról -, találgatások voltak, hogy James nem illik bele a terveibe. Biztos vagyok benne, hogy ez nem így volt. Az egyetlen személy, akit egyáltalán nem hibáztatnék, Benitez.

Benitez azt akarja, hogy az emberek elkötelezettek legyenek a klub iránt, és rögtön tudta, hogy ez a játékos menni akar – és ha ez így van, tovább kell lépnie. Ne felejtsük el, hogy Benitez is hatalmas nyomás alá került.

Még a legjobb klubok sem tudnak olyan játékosokat szállítani, akik nem igazán akarnak ott lenni, és ez különösen igaz az Evertonra, akiknek 100 százalékos elkötelezettségre van szükségük, amit Andros Townsend hasonlóitól láthattunk.

Hol a hiba?

Egy kicsit mindenkiben. Az Everton abban a helyzetben volt, hogy olyan játékosokkal rendelkezzen, mint James. Kétségtelen, hogy James és az ő szintű játékosai tehetségesek, de egy másik tóban úsznak, és nem biztos, hogy az Everton ott lenne.

Az Evertonnak továbbra is mentalitást és szellemiséget kell kialakítania. Szükségük van emberekre, akik ott akarnak lenni, emberekre, akik a csapat részei akarnak lenni. James egy nagy név volt, de nem akart maradni.

A cél természetesen az, hogy ilyen játékosok és ilyen keret álljon a rendelkezésére, csúcsmenedzserrel. De sok alapot és alapvető dolgot kell először elhelyezni a csapat tekintetében. Mivel a stadion és a pályán kívül minden más történik, az emberek ezt automatikusan egyenértékűnek tekintik azzal, hogy a csapat egy másik szintre lép. A klub lehet, de ez nem feltétlenül következik a csapattal.

James sem csapott le a lehetőségre

Amikor csapatként nem mennek jól a dolgok, azt az olyan játékosok, mint James, hangoztatják először, mert más szinthez vannak szokva, és leginkább ez volt a probléma.

Hogy ez az ő hibája, vagy a klub hibája a megszerzéséért, vagy egy menedzser hibája, nem nem tudni. Egy kicsit mindennek a kombinációja. De ez nagyon lavina hatás. Miután az alap megrepedni kezd, minden a tetejére esik.

Ez remek lehetőség volt James számára. Jól vigyáztak rá, és a klubban is kedvelték. De nem úgy volt, hogy csúcsformában volt, amikor az Evertonhoz érkezett. Talán azért kezdett pánikba esni, mert a dolgok már nem voltak nagyszerűek számára – a Real Madridban eltöltött néhány szezont és a Bayern Münchenben kölcsönben töltött szezont tekintve -, és látta, hogy a talaj ismét eltolódott alóla a fellépéssel. A csapat az, ami súlyosbítja a problémát.

Kihagyott ziccer az Evertonos karrier

Ehhez hozzá kell tenni az anyagi helyzetet. Nem titok, hogy az Everton közel van a profit-és-fenntarthatósági szabályok küszöbéhez, ami gyakorlatilag a Premier League pénzügyi fairplayje. Az utolsó átigazolási időszakban egy alapon dolgoztak.

James azonban az Everton történetében a legjobban fizetett játékos volt. Megpróbáltak megállapodást kötni vele, hogy elmenjenek Portóba, majd egy klubba az Egyesült Arab Emírségekben, de ez nem történt meg az átigazolási határidő előtt. Most sikerült megállapodást kötniük Al-Rayyannal.

Az elmúlt öt év igazi tanulság volt Farhad Moshiri tulajdonos számára. Több mint 500 millió fontot költöttek, és továbbra is kiesnek a Carabao Kupából a harmadik fordulóban, küzdenek a bajnokságban, és a 10. helyen végeznek. Ez nem elég az elköltött pénzhez.

Először a Globusbet.com oldalán: Mi ment félre James Rodriguez karrierjében?

Ez nem egy személy hibája, hanem a kollektív felelősség, és a tulajdonosnak tükörbe kell néznie és szembesülnie a tetteivel. Ki kell mondaniuk, hogy hibáztak, amikor rosszul lőtték be a célokat. Mert James behozása nem sikerült az Evertonnak vagy a játékosnak.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére