Bayer Leverkusen – AS Roma: Odds, fogadási tippek és Európa-liga mérkőzés előzetes – 2024.05.09.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2024 május 08
Bayer Leverkusen vs AS Roma
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N D D D
  • BayArena
  • 2024.05.09. 21:00
AS Roma
Teljesítmény:
D V D N V

A Bajnokok Ligájával már megvolnánk, most következzen egy Európa-liga találkozó. Az érdekesebb elődöntő bevallom, szerintem nem ez, hanem az Atalanta – Marseille, ahol több izgalom lehet. Aztán ki tudja…

A Bayer Leverkusen rekordot dönthet, beérték ugyanis az 1963 és 1965 között veretlen Benficát, immáron 48 mérkőzés óta nem kaptak ki. A győzelmük – vagy a döntetlenjük – biztosan EL-finálét fog érni. Ám ott a másik csapat is a pályán, akik nem azért mennek Németországba, hogy csak úgy kikapjanak. Nem fognak asszisztálni a Leverkusen örömünnepéhez. Más kérdés, hogy az esélyeik nem túl jók a továbbjutásra, hiszen az odavágót 2-0-ra elveszítették.

Két egykori nagyszerű középpályás most a pálya széléről irányít, Xabi Alonso és Daniele De Rossi csatájának esélyese a spanyol…

Bayer Leverkusen: pillanatnyi forma

A Leverkusen pillanatnyi formája fikarcnyit sem változott. Továbbra is baromi jók. Egyszerűen megfoghatatlanok. Nemrég láttam egy statisztikát, 16 olyan góljuk van, ami a hosszabbításban született. Képtelenek feladni egy meccset, képtelenek a vereségre. Emiatt már egy jó ideje német bajnoknak mondhatják magukat (először sikerült bajnoki címet szerezni), vár rájuk egy német kupadöntő, valamint ez az EL-meccs.

Jól hangoltak a hétvégén, úgy is simán nyertek, hogy Alonso láthatóan esélyt adott a kevesebb játéklehetőséget kapóknak is. Pályán volt Nathan Tella, Arthur, Adam Hlozek, Patrik Schick… és így is milyen sima volt a Frankfurt elleni meccs. Pedig az Eintracht nem egy kiesőjelölt, hanem a 6. helyezett.

Gólt szerzett Granit Xhaka, Exequiel Palacios, Patrik Schick, Jeremie Frimpong és Victor Boniface is.

Hazai meccseiket többségében nyerik, igaz, beesett néhány iksz is, ami most is jöhet, mondom még egyszer, az finálét érne a németeknek.

AS Roma: pillanatnyi forma

Kissé fogyóban a rómaiak lendülete, az utóbbi idők eredményei láttán azt mondhatjuk, a De Rossi-varázs múlóban van. A mester José Mourinhotól vette át a stafétát, és rendkívül jó eredményeket ért el. Ami a Special One-nal nem ment, az De Rossival sikerült. Viszont az utóbbi időben kínosabb eredmények is be-becsúsznak, aminek köszönhetően két fontos céljától is távol került a Roma: Nem lesznek ott jelen állás szerint az EL-döntőben, illetve jövőre a BL-ben sem.

Az EL-meccsükről lentebb olvashattok majd, míg a bajnokságban elért teljesítményt most szeretném elmesélni. Olaszország kapott egy plusz BL-helyet, így nem kellett annyira igyekezni a Bologna megelőzésében, az ötödik hely is elegendő lett volna. Csakhogy túlságosan kiengedtek a fővárosiak, hétfőn este az Atalanta megelőzte őket. És még van egy elmaradt meccsük. A Roma így most csak hatodik – miután a Juventus ellen csak 1-1-es döntetlent értek el -, tehát, ha így marad, jövőre is csak az EL-ben indulhatnak.

Azt gondolom, De Rossinak választania kell, egy fenékkel ezt a két lovat már képtelenség megülni. És logikusan nézve a bajnokságban reálisabb elérni a céljaikat…

Rabona
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Egymás elleni párharcok

Nem játszott alárendelt szerepet az AS Roma, sokan a meccs előtt arról beszéltek, most veszítheti el veretlenségét a Leverkusen. Nos, az eredmény alapján mégis sima vendéggyőzelem született. Florian Wirtz mellett Robert Andrich talált a kapuba, ami a vendégeknek sikerült, az a hazaiaknak nem. Több gólszerzési esélyük is volt, de egyikkel sem tudtak élni. A végén például Tammy Abraham három méterről fejelt fölé, vagy ott van Romelu Lukaku, aki eltalálta a kapufát.

Nem ez volt az első meccsük egymás ellen, annyi elmondható a korábbi találkozókból, hogy a Roma még sosem tudott nyerni a BayArenában.

Hírek a csapatok körül, hiányzók

A német oldalon egyetlen sérült sincs, azok is rendelkezésre állnak, akik az elmúlt időszakban kimaradtak. Felépült Adam Hlozek, Borja Iglesias és Arthur is.

A másik együttesnél szintén nincs hiányzó.

A várható kezdőcsapatok

Bayer Leverkusen: Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapié – Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo – Hofmann, Wirtz – Boniface

AS Roma: Svilar – Karsdorp, Mancini, Ndicka, Angelino – Pellegrini, Paredes, Cristante – El Shaarawy, Lukaku, Dybala

Tippelde

Amennyiben a Roma nem lepi meg a meccs elején a Leverkusent, úgy ez az elődöntő sima lesz. Én úgy gondolom, ezúttal feszültek lesznek a fiúk, főleg a vendégek, nem lepődnék meg, ha potyognának a sárga lapok.

  • #Tipp1: Bayer Leverkusen győzelem
  • #Tipp2: Sárga lapok: Over 4,5

Fogadj erre a mérkőzésre a Rabona irodájánál, és téted 50%-át Freebetként visszakapod!

TÁJÉKOZTATÁS!

Mivel a magyar kormány az elmúlt napokban blokkolni kezdte az oldalunkat, arra szeretnénk kérni bennetek, hogy csatlakozzatok hozzánk Discordon, valamint, ha érdekelnek titeket a cikkeink, használjatok VPN-t, amely segít kikerülni a blokkolást!

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére