Real Madrid – Bayern München: Odds, fogadási tippek és Bajnokok Ligája mérkőzés előzetes – 2024.05.08.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2024 május 07
Real Madrid vs Bayern München
Real Madrid
Teljesítmény:
N D N N N
  • Santiago Bernabeu
  • 2024.05.08. 21:00
Bayern München
Teljesítmény:
V D N N N

Tegnap este a PSG – Borussia Dortmund mérkőzésről volt szó, ma pedig a Real Madrid és a Bayern München közötti összecsapás kerül terítékre. Valószínűleg ez utóbbi több embert mozgat meg, de mi nem teszünk különbséget a Bajnokok Ligája két elődöntője között. Mindkettőt ugyanolyan izgalommal várjuk.

A fináléba jutás mindkét csapat számára egyfajta elvárás. A Real Madrid a BEK/BL királya, már tizennégyszer hódították el ezt a trófeát, míg a Bayern München számára ez az egyetlen esély arra, hogy megmentsék a szezont.

Nem lefutott a találkozó, az első mérkőzésen egy négygólos döntetlent értek el. Ebből adódóan unatkozni most sem fognak a nézők…

Real Madrid: pillanatnyi forma

Úgy lett bajnok a Real Madrid a hétvégén, hogy a győzelem pillanatában nem is voltak pályán. Negyed ötkor kezdtek a Cadiz ellen, akiket tartalékosan és félgőzzel is simán, 3-0-ra győztek le, majd kezdődött fél héttől a Girona – Barca meccs. Tudták a királyiak, ha a kis katalán csapat megismétli őszi bravúrját, a Real bajnok. A Girona pedig szó szerint megismételte a bravúrt, az idegenbeli 4-2-es győzelem után otthon is ez lett az eredmény.

Ünnepelni még nem volt idő, szerdán ugyanis jön egy fontos meccs: a BL elődöntő visszavágója. Lentebb majd olvashatjátok, mi történt Münchenben, annyit azért elárulhatok, előnyös helyzetben a királyi gárda.

Akik a Bajnokok Ligája idei kiírásában még nem szenvedtek vereséget, noha többször is közel jártak hozzá. A csoportkört ennek ellenére hibátlanul zárták, a Lipcse ellen közel voltak a megégéshez, de megúszták, a Manchester City ellen pedig mindenre szükség volt. A Real pedig mindent be is vetett. Tőlük nem a csúszós-mászós védekezést szoktuk meg, de itt méterekről repültek bele az ellenfél lövéseibe, csúsztak és másztak. Lehet, hogy nem ők érdemelték meg a továbbjutást, de egy ilyen önfeláldozó páros meccs után a kiesést sem érdemelték volna meg.

Otthon idén senki sem tudta megverni Carlo Ancelotti csapatát, ha ez így marad, az döntőt érhet számukra.

Bayern München: pillanatnyi forma

A szezon végén Thomas Tuchel távozik, és nem ő akar az az edző lenni, akinél minden elromlott, aki egyetlen trófeát sem hoz haza. Márpedig esélye már csak a Bajnokok Ligájában van. A német bajnokságot elbukták, a kupát úgyszintén, szóval maradt a BL. Itt az első meccset 2-2-re hozták le, holott győzniük kellett volna a játék képe alapján.

A mester a hétvégén egy fontos, az ezüstről is döntő rangadót játszott a VfB Stuttgart ellen, a játékosok fejben azonban már máshol jártak. Nem is meglepő, hogy végül a Stuttgart győzött 3-1-re.

Ez a vereség csak egy újabb bizonyítéka volt annak, hogy Münchenben most nincs rendben semmi, de a szurkolók nem erre a vereségre fognak emlékezni, hanem arra, hogy csapatuk döntőbe jutott és megnyerte a BL-t. Már, ha ez így lesz. Ha igen, Tuchellel kapcsolatban is csak a szép marad meg…

Rabona
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Egymás elleni párharcok

Hosszú ideje küzd egymással ez a két csapat, a Bajnokok Ligájában nem először feszülnek egymásnak. Múltidézés helyett most csak az utolsó meccsükre térünk ki, illetve egy, szerintünk fontos statisztikát osztunk meg veletek.

A múlt héten a Real Madrid értékes döntetlennel tért haza Madridba, ám nem biztos, hogy megérdemelték. A Bayern München magához képest remekül játszott, helyzeteket dolgozott ki, vezetést mégis a királyi gárda szerzett, Toni Kroos fantasztikus kiugratását Vinicius Jr. értékesítette.

Amilyen hirtelen jött a Real vezető gólja, olyan hirtelen fordított a Bayern München. A második félidő elején Leroy Sané használta ki a védők bizonytalanságát, egy perccel később Dani Carvajal buktatta Jamal Musialát a tizenhatoson belül, a büntetőt Harry Kane nem hibázta el.

A győzelem azonban elmaradt, mert a túloldalon is volt egy szabálytalanság a büntetőterületen belül, Kim Min-jae birkózta le Rodrygot. Itt Vinicius Jr. volt a hóhér.

A döntetlennel a Real Madrid boldogabb lehet, hazai pályán pedig kifejezetten erősek. Ugyan 2017-ben kikaptak a Bernabeu-ban, hosszabbítást követően mégis ők jutottak a döntőbe. Előtte pedig 2001-ben volt példa arra, hogy a Bayern München a spanyolok otthonában nyert volna…

Hírek a csapatok körül, hiányzók

A hazaiaknál nincs túl sok sérült, az eltiltott Dani Carvajal is visszatérhet, így egyedül David Alaba marad ki. A hétvégén a szezon elején súlyos sérülést szenvedő páros, Thibaut Courtois és Eder Militao is visszatért a drukkerek megkönnyebbülésére.

A másik oldalon azért sokkal hosszabb a lista. Most épp Raphael Guerreiro esett ki, ezzel pedig csatlakozott Kingsley Comanhoz, Sacha Boey-hoz, Tarek Buchmannhoz, Gabriel Marusichoz és Bouna Sarrhoz.

A várható kezdőcsapatok

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Rüdiger, Tchouaméni, Mendy – Kroos, Modric, Valverde – Bellingham – Vinicius Jr., Rodrygo

Bayern München: Neuer – Mazraoui, Dier, Kim, Davies – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Musiala, Tel – Kane

Megfontolandó tippek

Zavar van a Bayern Münchennél. Nem ma kezdődött el, nem is egy hónapja. Számukra ez felér egy bajnoki döntővel, hiszen az utolsó lehetőségük a trófeaszerzésre. Ha kiesnek, a szezon számukra véget ér. Márpedig szerintünk véget fog érni…

  • #Tipp1: Real Madrid győzelem
  • #Tipp2: Over 2,5

Immáron a 20bet-nél is elérhető a Cashout funkció! Ha nem érzed biztosnak a tipped, add el azt a fogadóirodának!

TÁJÉKOZTATÁS!

Mivel a magyar kormány az elmúlt napokban blokkolni kezdte az oldalunkat, arra szeretnénk kérni bennetek, hogy csatlakozzatok hozzánk Discordon, valamint, ha érdekelnek titeket a cikkeink, használjatok VPN-t, amely segít kikerülni a blokkolást!

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére