PSG – Borussia Dortmund: Odds, fogadási tippek és Bajnokok Ligája mérkőzés előzetes – 2024.05.07.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2024 május 06
PSG vs Borussia Dortmund
PSG
Teljesítmény:
V D N N N
  • Parc des Princes
  • 2024.05.07. 21:00
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N V D N

A héten újra Bajnokok Ligája, mi pedig ki nem hagynánk a visszavágókat. Kedden este a PSG és Dortmund közötti párharcra tesznek pontot a felek, szerdán majd a spanyol fővárosban rendezendő találkozóról fogunk beszélgetni.

Meglepetésre a Borussia Dortmund az első mérkőzést 1-0-ra megnyerte, hiába támadtak Kylian Mbappéék, hiába találták el a kapufát. Kimondhatjuk, hogy az esélytelenebb csapat nyert. De nagyon balga lenne az, aki azt gondolná, ez egy lefutott meccs. Nem az. A visszavágón a Dortmund mindent meg fog tenni előnye megőrzése érdekében, a PSG pedig két út előtt áll: Vagy az elejétől nekik mennek, vagy türelmesek lesznek. Mindkét választás magában hordozza a bukás lehetőségét…

PSG: pillanatnyi forma

Örülhet Luis Enrique, csapatának volt lehetősége pihenni a hétvégén, ami egy ilyen kimerítő idény végén nagyon jól tud jönni. Ugyan még van három mérkőzésük a Ligue 1-ben, de aggódni már nem kell a bajnoki cím miatt. Az már megvan. A Dortmund elleni párharc előtt szerezték meg történetük újabb – egyébként 12. – bajnoki címét. Ugyan nekik a pályán Loic Negoék ellen nem jött össze a győzelem, a másik pályán zajló Monaco-vereség végleg eldöntötte, ki is a legjobb idén Franciaországban.

Ez azonban nekik már nem kunszt. A Bajnokok Ligájára fáj a foguk, ezt akarják, mióta Nasser El Khelaifi betette a lábát a francia fővárosba.

Eddig a BL-ben nem voltak hibátlanok, sokan nem is gondolták reálisnak, hogy ott lehetnek majd a végelszámolásnál. A csoportkörben már veszélybe kerültek, illetve a Barcelona elleni találkozón sem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerették volna. Ha nincs Ronald Araujo kiállítása a visszavágón (akkor még a Barca vezetett összesítésben 4-2-re), a PSG most nem lenne itt.

Hazai mérlegük nem hibátlan, közel sem az. Az elmúlt öt meccsükből kettőt nyertek meg, kettőn ikszeltek, egyszer kikaptak.

Borussia Dortmund: pillanatnyi forma

A Dortmund is megnyugodhat, a legfőbb cél összejött a bajnokságban: Akármi legyen is a PSG elleni meccsen, az észak-rajna—vesztfáliaiak mindenképp indulhatnak a Bajnokok Ligájában. Ez annak köszönhető, hogy a sorozat átalakításra kerül, két ország pedig plusz egy-egy indulóval többet küldhet a sorozatba. Azt már régebb óta tudtuk, hogy az egyik ország Olaszország lesz, most pedig kiderült, hogy a másik Németország lesz.

Bár már a hatodik Frankfurtnak semmi esélye megelőzni a Dortmundot, Marco Reusék – akiről kiderült, az idény végén elhagyja a klubot – gáláztak az Augsburg ellen. Még B-csapattal is. Duplázott Youssoufa Moukoko, betalált még az említett cséká, valamint Donyell Malen és Felix Nmecha.

A Dortmund jól hangolt, de idegenben egy náluk papíron erősebb csapattal szemben érhetik őket meglepetések…

Egymás elleni párharcok

Eddig összesen hét alkalommal találkozott egymással a Dortmund és a PSG. A franciák hiszitek vagy sem, de nincsenek fölényben, a hétből két meccset tudtak megnyerni, ugyanígy áll a Dortmund is. Ergo három döntetlennél járnak.

A holnap esti találkozó idén már a negyedik lesz, hiszen a BL csoportkörében is összefutottak már. Akkor a PSG jött ki jobban, otthon 2-0-ra megverte ellenfelét, idegenben 0-0-t értek el ellenük.

Gondolom mindenkit inkább a múltheti találkozó érdekel, az a legfrissebb, illetve az hatással lehet a holnap esti meccsre is. Nos, a Dortmund igazán jól játszott, védekezésben és támadásban is jól teljesítettek, nem csak Niclas Füllkrug találhatott volna be. Illetve neki sem csak egy lehetősége volt.

A szerencse sem állt távol a sárga-feketéktől, Kylian Mbappé és társai ugyanis többször jártak közel a gólszerzéshez, de vagy egy blokkoló, vagy a kapus, vagy a kapufa megállította őket. Utóbbi kétszer is.

Hírek a csapatok körül, hiányzók

Rossz hír a franciáknak – válogatottnak és PSG-drukkernek egyaránt -, hogy Lucas Hernandez a múlt héten komoly sérülést szenvedett: Térdszalag-szakadást szenvedett, ami miatt több hónapig nem játszhat. Mellette még a felépülőben levő Layvin KurzawaSergio Rico kettős nem léphet pályára.

A másik oldalon pedig ott van Sebastien Haller, Ramy Bensebaini és Julien Duranville, nekik kell kihagyniuk az összecsapást.

A várható kezdőcsapatok

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Mendes – Zaire-Emery, Vitinha, F. Ruiz – Dembele, Ramos, Mbappé

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Malen, Brandt, Sancho – Füllkrug

Megfontolandó tippek

Ezúttal sem a gólokkal számolunk, inkább a küzdelemé lesz a főszerep. A Dortmund még nem nyert a PSG ellen idegenben, de a döntőbe jutáshoz nem is kell feltétlenül nyerniük. Elég egy döntetlen is.

  • #Tipp1: Under 2,5
  • #Tipp2: Döntőbe jut: PSG

Növeld a szorzóidat! Tégy egy multifogadást a 20bet oldalán, és nyerj akár 100%-kal több pénzt!

TÁJÉKOZTATÁS!

Mivel a magyar kormány az elmúlt napokban blokkolni kezdte az oldalunkat, arra szeretnénk kérni bennetek, hogy csatlakozzatok hozzánk Discordon, valamint, ha érdekelnek titeket a cikkeink, használjatok VPN-t, amely segít kikerülni a blokkolást!

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére