AS Roma – Juventus: Odds, fogadási tippek és Serie A mérkőzés előzetes – 2024.05.05.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2024 május 03
AS Roma vs Juventus
AS Roma
Teljesítmény:
V D N V N
  • Stadio Olimpico
  • 2024.05.05. 20:45
Juventus
Teljesítmény:
D V D D N

A hét utolsó napjára az olasz bajnokit hoztam nektek. Rangadó ez a javából, a harmadik játszik az ötödik ellen, két korábbi bajnok találkozik egymással Rómában.

A hazaiak az Európa-liga mellett a bajnokságban is hajtanak még egy célért, amely elérhető. A legfontosabb, hogy a mostani helyezésüket legalább megtartsák, hogy maguk mögött tartsák az Atalantát vagy a Laziot. Ha ez így lesz, akkor jövőre nem az EL-ben, hanem a BL-ben indulhatnak. Bár ez akkor is összejön, ha megnyerik az EL-t…

Ellenfelük biztosan ott lesz a Bajnokok Ligájában, de azt még nem tudjuk, hogy ezüstérmet vagy bronzérmet nyernek a szezon végén. Várhatóan az utóbbi jön össze, de az is lehet, hogy egyik sem. Ennyire izgi a Serie A most…

AS Roma: pillanatnyi forma

Az AS Roma együttese tegnap komoly pofont kapott, de nem szabad megállniuk. Ahogy mostanában egy általam kedvelt publicista mondta, ilyenkor féltérdre kell ereszkedni, megvárni a gongot, majd a szünetben össze kell szedni magukat. Nos, a Roma most épp a szünetben van, és készülniük kell a következő menetre. Amit aztán majd más ellenfél ellen vívnak egy másik szorítóban. Van ennek értelme? Van.

A Serie A-ban még nincs leosztva minden, a Roma most ötödik, amely a BL-változtatás miatt indulást ér a legnagyobb reputációval rendelkező sorozatban, de ezt Manciniék még nem szerezték meg. Jelen állás szerint nem is fogják. Az Atalanta ugyanis két pontra tőlük és nekik még van egy elmaradt meccsük. Abban bízhatnak a hazaiak, hogy az Atalanta is fáradt (ők is EL-elődöntőt játszottak, picivel nagyobb sikerrel), és talán hibáznak valamikor a maradék meccseiken.

Ami biztos, hogy ez De Rossiéknak nem fér bele.

Legutóbb a Napoli ellen nem tudtak nyerni, csak egy 2-2-t tudtak elérni, ami – ha úgy vesszük – nem rossz eredmény, mégiscsak a címvédőről van szó. Góljaikat Paulo Dybala és Tammy Abraham szerezték.

Juventus: pillanatnyi forma

Nem sikerült hozni a szezon egyik legfontosabb meccsét, az AC Milan elleni találkozón nem esett gól, ami miatt a piros-feketék megtartották ötpontos előnyüket a tabellán. Várhatóan az övék lesz az ezüst, a Juventusnak pedig be kell érni a harmadik hellyel. Vagy a negyedikkel. Merthogy mögöttük ott lohol a Bologna, mely csak két ponttal kevesebbet szerzett eddig. Formát tekintve Mottáék jobban állnak, a Juventus az utolsó négy meccsét nem tudta megnyerni.

Egyre-másra jönnek a váratlan döntetlenek, a Torino, a Cagliari és a Milan is pontot szerzett ellenük, míg a Laziotól kikaptak. Annak legalább örülhetnek, hogy az a vereség győzelmet ért, a párharcot a Juve nyerte és megy a Coppa Italia döntőjébe.

Idegenbeli szereplésük enyhén szólva is kaotikus, hetek óta nem tudtak nyerni távol saját közönségüktől.

Rabona
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Egymás elleni párharcok

Összességében a két csapat legutóbbi párharcai nem a gólokról szólnak. Ez alól egyetlen kivétel van, 2022-ben a Juventus 4-3-ra nyert a Stadio Olimpicoban. Azóta három meccsen négy gól született, egyszer az egyik nyert, egyszer a másik, egy meccs pedig döntetlen lett.

Az olasz fővárosban a Juve nem esélytelenül lép pályára általában, az utolsó öt itteni meccsükből kettőt is meg tudtak nyerni. A másik kettőt a hazaiak nyerték, egy pedig döntetlen lett. Érdekesség, hogy itt egyébként gyakrabban potyognak a gólok, mint Torinóban.

Hírek a csapatok körül, hiányzók

Nem sok sérültről tudok beszámolni. Rómában mindenki bevethető, két eltiltott (Diego Llorente és Leandro Paredes) is visszatérhet a pályára, valamint a sérültek (Chris Smalling és Romelu Lukaku) is felépült.

A másik oldalon a doppingbotrányba keveredett és négy évre eltiltott Paul Pogba mellett a fogadási botrányba keveredett és félévre eltiltott Nicoló Fagioli nem játszhat, valamint kétséges Mattia De Sciglio szereplése.

A várható kezdőcsapatok

AS Roma: Svilar – Celik, Mancini, Llorente, Angelino – Cristante, Bove, Paredes – El Shaarawy, Lukaku, Dybala

Juventus: Szczesny – Gatti, Bremer, Danilo – McKennie, Rabiot, Locatelli, Miretti, Kostic – Vlahovic, Yildiz

Megfontolandó tippek

A Juventus kicsit megtört, idegenben egyáltalán nem megy nekik, a Romának pedig eszméletlenül fontos lenne nyerni. Ezek alapján a szűk hazai siker reális lehet.

  • #Tipp1: AS Roma győzelem
  • #Tipp2: Under 2,5

Növeld a szorzóidat! Tégy egy multifogadást a 20bet oldalán, és nyerj akár 100%-kal több pénzt!

TÁJÉKOZTATÁS!

Mivel a magyar kormány az elmúlt napokban blokkolni kezdte az oldalunkat, arra szeretnénk kérni bennetek, hogy csatlakozzatok hozzánk Discordon, valamint, ha érdekelnek titeket a cikkeink, használjatok VPN-t, amely segít kikerülni a blokkolást!

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére