Chelsea-Leeds: Odds, fogadási tippek és Premier League mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 december 04
Chelsea vs Leeds
Chelsea
Teljesítmény:
N D N N N
  • Stamford Bridge
  • December 5. 21:00
Leeds
Teljesítmény:
N V N D N

A Premier League szombati, Stamford Bridge-mérkőzésén a hazai Chelsea fogadja a Leeds Unitedet.

Chelsea: pillanatnyi forma

A Chelsea abban reménykedik, hogy legutóbbi eredménye, a 0–4-es Bajnokok Ligája-siker a Sevilla felett kellő lendületet ad a folytatáshoz.

Ezen a meccsen a Chelsea 45% -os labdabirtoklást és 14 kísérletet rúgott kapura, közülük 7 volt a cél. Az egyetlen játékos, aki gólt szerzett a Chelsea számára, Olivier Giroud volt (8 ‘, 54’, 74 ‘, 83’). A másik végén a Sevilla FC 17 gólpróbálkozást kapott 3 góllal.

Újabb eredményértékeléseik azt mutatják, hogy a Chelsea háttérvonala nagy szilárdságot mutatott. A kékek szorosan tartották, az utolsó hat összecsapásuk során a kapusukon túljutó összesített gól 2-nél állt. Hamarosan meglátjuk, folytatódik-e ez a tendencia a következő mérkőzésen.

Leeds: pillanatnyi forma

A Leeds United a Premier League 0–1-es győzelme után az Everton legutóbbi mérkőzésén elszenvedett veresége után kerül összecsapásba.

Ebben a játékban a Leeds United birtokolta 59% -át, és 23 kísérletet tett a kapura, 7-nél a célba. Az egyetlen játékos, aki gólt szerzett a Leeds United számára, Raphinha (79 ‘) volt. Ellenfeleik számára az Everton 15 gól kísérletet kapott, közülük 8 volt a cél.

Az előző 6 mérkőzés során Marcelo Bielsa, a Leeds United 6-szor talált be a kapuba – ezzel meccsenként 1 gólt ért el.

Ebbe a találkozásba belefutva a Leeds United nem nyert a Chelsea ellen, amikor idegenben játszotta őket az elmúlt 4 bajnoki mérkőzésen. Egyáltalán nem jó.

Egymás elleni párharcok

A legutóbbi, 2002-ig tartó összecsapások vizsgálata azt mutatja, hogy a Chelsea ebből a meccsből 4-et, a Leeds United pedig 1-et nyert, a döntetlen mérkőzések száma pedig 1 volt.

Az összecsapások során 18 gól született közöttük, 12-et a The Blues-tól, 6-ot pedig a The White-ok hálóztak be. A meccsenkénti átlagos gólszám 3-ra változik.

Hírek a klubok körül, hiányzók

Frank Lampard a hét közepén 4-0-s győzelemmel Sevillában nagy hatással forgatta alakulatát, és ezzel megerősítette sokak véleményét, miszerint a kékek most a legerősebb osztagmélységgel rendelkeznek az országban.

Olivier Giroud mesternégyest szerzett, és biztosan versenyre kel a rajt után, miután Tammy Abraham a múlt hétvégén kihagyott néhány tisztességes lehetőséget. Az egyetlen két játékos, aki megtartotta helyét a héten, Mendy és Kovacic volt, így ez utóbbi valószínűleg a Spurs ellen döntetlen oldalán nyugodott, de még ez is meglepetés lenne.

Jamie Shackleton, Diego Llorente és Pablo Hernandez mind visszatér a fitneszhez, de lehet, hogy még egy hetet kell várniuk a visszatérésre. Jack Harrison későn kapott ki az Evertonnál, mivel alsó lábsérülést szenvedett, és Rodrigo Moreno a széleken várja, hogy Patrick Bamford mellett indulhasson.

Kalvin Phillips sikeresen visszatért a cselekvésbe, és kulcsszerepet játszik abban, hogy a Leeds ne essen túl, de a Chelsea támadó tehetsége.

A várható kezdők

Chelsea

Mendy, James, Zouma, Silva, Chilwell, Kovacic, Kanté, Mount, Ziyech, Giroud, Werner

Leeds

Meslier, Ayling, Koch, Cooper, Dallas, Raphinha, Klich, Phillips, Alioski, Rodrigo, Bamford

Mi várható a meccsen?

A Chelsea a hét közepén bebizonyította, hogy van olyan keretük, amely nagyon képes versenyezni minden fronton, és további bónuszuk van, hogy a hétvége előtt nincsenek sérülései.

Sokan úgy vélték, hogy a Tottenham meccse lesz a Blues eddigi legnehezebb próbája, de Leedsben egy egészen más játékkal kell szembenézniük, aki bárkivel megpróbál lábujjhegyen talpra állni, amivel Lampard még nem igazán szembesült.

Lampard és Leeds rengeteg műsoridőt kapott annak idején a „spygate” botrány miatt, és az a tény, hogy Derby csapata 2019-ben véget vetett a fehérek promóciós esélyeinek, és a látogatókat biztosan ösztönözni fogja.

Érdekes statisztikák

  • A Chelsea csapata átlagosan 53%-ban birtokolja a labdát. A Leeds esetében ugyanez a mutató 51%. A passzpontosság az Chelsea esetében 84%, míg ugyanez a Leeds tekintve 83%.
  • Átlagosan az Chelsea 14-szer lő kapura, míg a Leeds 11-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Chelsea tekintetében 16%, míg a Leeds számait figyelve 7%.
  • Az Chelsea jelenleg 3. a Premier League tabelláján, míg a Leeds a 12. helyen áll.
  • A Premier League jelen állása szerint a góllövőlistát Calvert-Lewin vezeti 10 góllal. A legtöbb asszisztot Kane osztotta ki.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Chelsea nyeri a meccset a 22Beten 1,52-es oddszal bír. A döntetlenre 4,46-es odds. Ha azonban a Leeds kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 5,8-es nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 1,62-es nyereményszorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy összesen 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,49-as szorzót ér.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 9-es szorzót, a 2-1-es győzelem 7,5-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 13-ös szorzót ér.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére