Chelsea-Leicester City: Odds, fogadási tippek és FA Kupa döntő mérkőzés előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 május 13
Chelsea vs Leicester City
Chelsea
Teljesítmény:
N N D V N
  • Wembley
  • Május 15. 18:15
Leicester City
Teljesítmény:
D N N N V

A szombat beharangozza a sokat emelt FA-kupa döntőjének látványát, amelyen a Chelsea és a Leicester City szerepel. Melyik fél lesz bajnok? Ez feszültté válhat.

Chelsea: pillanatnyi forma

A Chelsea nem akarja megismételni a legutóbbi eredményét itt, miután a Premier League 0-1-es vereséget szenvedett az Arsenal utolsó meccsén.

Ezen a meccsen a Chelsea 67% -os labdabirtoklást és 19 kapura lövést ért el, amelyek közül 5 a célba. Az Arsenal kapura lőtt 5 lövést, amelyek közül kettő a kapuba került. Emile Smith Rowe (16 ‘) volt az Arsenal gólszerzője.

Legfrissebb eredményeik rávilágítanak arra, hogy nagy tiszteletet kell fordítani a Chelsea háttérvonalára. A kékek nyomorúságosan viselkedtek, és azt látták, hogy az előző hat kiesésük során a kapusukon túlmutató összesített gól 3-ra állt.

Leicester City: pillanatnyi forma

A Leicester City a Premier League 1-2-es győzelmét követően a Manchester United legutóbbi kirándulása során elszenvedett vereségét követi.

Ezen a meccsen a Leicester City 48% -os labdabirtoklást és 12 kapura lövést ért el, amelyek közül 3 a célba. A Leicester City játékosa Luke Thomas (10 ‘) és Çağlar Söyüncü (66’) volt. A másik végén a Manchester United 4 gól kísérletet kapott 1 góllal. Mason Greenwood (15 ‘) gólt szerzett a Manchester United számára.

Legutóbbi hat összecsapásuk során a Leicester City összesen 11 gólt szerzett. A Rókák emellett mindegyik alkalommal bekerültek a pontszámlaphoz. E mérkőzések során 7 gólt láttak a saját hálójukban. Meg fogjuk tudni, hogy ez a tendencia végül fennmarad-e itt.

Egymás elleni párharcok

Pillantás a korábbi fej-fej összecsapásokra, amelyek 2018.12.22-ig nyúlnak vissza, azt mutatja, hogy a Chelsea nyert egyet közülük és a Leicester City 2-t, a sorsolt eredmények száma 3-ra állt.

A két klub együttesen összesen 10 gólt osztott meg a mérkőzések során, 4-et a The Blues és 6-ot a The Foxes. A meccsenkénti átlagos gólszám 1,67-re változik.

Az előző, ezen oldalakat felvonultató bajnoki mérkőzés a Premier League 18. meccsének napja volt, 20.01.01-én, és az eredmény 2–0-ra zárta a Leicester City Chelsea-t.

Ebben a játékban a Leicester City 35% -os labdabirtoklást és 8 gólkísérletet ért el 6-oson. A gólszerzők Wilfred Ndidi (6′) és James Maddison (41′) voltak.

Rabona
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Hírek a klubok körül, hiányzók

A Leicester hosszú távú hiányzók, James Justin és Harvey Barnes (mindkét térde) nélkül lép ki a Wembley gyepre, míg egy hátsérülés megakadályozza, hogy a Premier League-ben győztes kapitány, Wes Morgan újabb lövést lőjön ezüsteszközökre.

Rodgers azonban abban reménykedik, hogy Jonny Evans időben képes lesz áthidalni és lerázni a lábsérülését, hogy Wesley Fofana és Soyuncu mellett megszerezze a védekezésben megillető helyet.

Evans visszatérése lehetővé tenné Timothy Castagne számára a széleken való megjelenést, amikor Marc Albrighton kiesik, míg Ricardo Pereirának elég fittnek kell lennie ahhoz, hogy kiszorítsa Thomast, annak ellenére, hogy az Old Traffordon sztrájkolt.

James Maddisont kezdetben az Old Trafford kispadján nevezték ki, mivel Rodgers irányítja fitneszét, így a játékkészítő várhatóan Ayoze Perez helyére lép a szombati döntő első XI.

Jamie Vardy még mindig várja a háló hullámzását az idei FA-kupában, de a nagy-hat féllel szembeni rekordja önmagáért beszél, és biztosan ő vezeti a sort a vöröses forró Iheanacho mellett.

Eközben a Chelsea főnöke, Tuchel abban reménykedik, hogy Mateo Kovacic időben rázhatja le a combproblémát, hogy bekerüljön a csapatba, de a középpályást biztosan megneveznék a csatárok között, ha a pályán szélesebb körű varázslatot kapnak.

Jorginho tehát lehetőséget kap arra, hogy beváltsa magát a Wembley-ben, és Tuchel megerősítette, hogy Achilles-fájdalom megakadályozta N’Golo Kantét az Arsenal ellen való szereplésben, így a franciát kétségnek tekintik a döntőben.

Kante azonban Billy Gilmour felett kezd, ha alkalmas, míg Ziyech biztosan visszatér az elődöntőben elért döntő gólját követve – nagy valószínűséggel a fáradt Christian Pulisic felett.

Timo Werner a hét közepén is szabadnapot kapott, és vezetheti a sort Kai Havertz felett, aki aranyozott esélyt adott arra, hogy a Chelsea-t előbbre vigye az Arsenal ellen.

Antonio Rudigernek is elég fittnek kell lennie a visszatéréshez, de az még várat magára, hogy Andreas Christensen alkalmas-e a döntőbe, míg Tuchel megerősítette, hogy Kepa megőrzi helyét Edouard Mendy felett.

A várható kezdők

Chelsea

Schmeichel; Evans, Fofana, Soyuncu; Pereira, Ndidi, Tielemans, Castagne; Maddison; Vardy, Iheanacho

Leicester City

Kepa; Azpilicueta, Silva, Rudiger; James, Jorginho, Kante, Chilwell; Ziyech, Mount; Werner

Mi várható a meccsen?

A Chelsea csak nem találta meg az utat az Arsenal szerda esti háromfős védelme mellett, és mivel a Leicester hasonló rendszert telepít a Wembley-ben, ennek valóban érdekes FA-döntőnek kell lennie.

A Leicester és különösen Rodgers rengeteg tiszteletet tanúsít, amikor az FA-kupa első megnyerésére pályáznak, de úgy gondoljuk, hogy a Rókák csak alulmaradnak, amikor a Chelsea kezébe kerül a korona.

Érdekes statisztikák

  • A Chelsea csapata átlagosan 55%-ban birtokolja a labdát. A Leicester City esetében ugyanez a mutató 51%. A passzpontosság az Chelsea esetében 79% míg ugyanez a Leicester City tekintve 85%.
  • Átlagosan a Chelsea 15-szer lő kapura, míg a Leicester City 14-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Chelsea tekintetében 15% míg a Leicester City számait figyelve 11%.
  • Az Chelsea jelenleg 10. a FA Kupa döntő tabelláján, míg a Leicester City az 3. helyen áll.
  • A FA Kupa döntő jelen állása szerint a góllövőlistát Kane vezeti 21 góllal. A legtöbb asszisztot Kane osztotta ki.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Chelsea nyeri a meccset a 22Beten 4,04-ös oddszal bír. A döntetlenre 3,5-as odds. Ha azonban a Leicester City kerülne ki győztesen, az a 31Beten már bizony 1,92-es nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 2,68-es nyereményszorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy összesen 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 2,16-as szorzót ér.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 11-es szorzót, a 2-1-es győzelem 13-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 14-ös szorzót ér.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére