Chelsea-Manchester United: Odds, fogadási tippek és Premier League mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 február 27
Chelsea vs Manchester United
Chelsea
Teljesítmény:
N N N N D
  • Stamford Bridge
  • Február 28. 17:30
Manchester United
Teljesítmény:
D N D D N

A Premier League naptárának egyik kiemelkedő eseményére a Stamford Bridge-n kerül sor vasárnap délután. A Chelsea a Manchester Unitedet fogadja.

Chelsea: pillanatnyi forma

A Chelsea formája Thomas Tuchel irányításában kiváló lett. A Kékek nyolc meccsükből hatot nyertek és kettőt döntetlent játszottak, mióta a Paris Saint-Germain volt menedzsere Frank Lampard helyére lépett.

A négy legnépszerűbb kihívás nehéznek tűnt Lampard hivatali idejének utolsó szakaszában. A fővárosi alakulat ugyanakkor 14 pontot gyűjtött a rendelkezésre álló 18-ból, hogy a tabella ötödik helyére emelkedjen. Mindössze két ponttal lemaradva a negyedik West Ham mögött, és valójában hat ponttal a második Man Man.

A Chelsea-t a Southampton 1-1-es döntetlent ért el a bajnokságban az elmúlt hétvégén, Mason Mount büntetőjével törölték az első félidő erőfeszítéseit a kölcsönben szereplő liverpooli támadó, Takumi Minamino.

Manchester United: pillanatnyi forma

A Man United eközben csütörtök este az Európa Ligában a Real Sociedad gól nélküli döntetlenje után indul a viadalon. A 4–0-s összesítés jóvoltából továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

A Vörös Ördögöknek a következő fordulóban elbűvölő meccset játszanak majd az AC Milannal, de nem engedhetik meg maguknak, hogy áttérjenek a bajnokságról. Nagyon küzdenek a legjobb négy pozícióért, annak ellenére, hogy jelenleg hat pont különbség a Chelsea és az ötödik között.

Ole Gunnar Solskjaer együttese az elmúlt hetekben nem volt a legjobb hazai viszonylatban, a Premier League-ben a legutóbbi hatból csak kettőt nyert meg, beleértve az utolsó ötből hármat is, ezzel 10 pontot esett a bajnokság vezetője, a City City mögött.

Egymás elleni párharcok

A Man United vezeti a fej-fej melletti rekordot a Chelsea 81-gyel szemben, 55 győzelem mellett, míg az 1905-ig visszanyúló összes versenyen 52 döntetlen született a két fél között is.

Mint említettük, a pár gól nélküli döntetlent játszott az Old Traffordon a szezon elején, míg a Chelsea 3-1-es győzelmet aratott az FA-kupa elődöntőjében az előző szezonban.

A Man United a két fél közötti utolsó öt találkozóból hármat megnyert az összes versenyen, beleértve a 2–0-s sikert is, amikor az előző szezonban a Stamford Bridge-be utaztak.

Hírek a klubok körül, hiányzók

A Chelsea ismét a tapasztalt középhátvéd Thiago Silva szolgáltatásai nélkül marad a hétvégi viadalon, a brazil egy izmos probléma miatt a pálya szélén marad.

A kékek egyébként kiváló formában vannak a sérülések szempontjából, és várhatóan nem lesz túl sok meglepetés a hazaiak vasárnap délutáni XI.

Olivier Giroud kiváló góljának az Atletico ellen azt kell tennie, hogy a francia válogatott megtartsa helyét a támadás csúcsán, Mount és Werner pedig a mögöttük lévő két pozícióban működnek.

N’Golo Kante, Reece James és Ben Chilwell pedig ismét a kispadon lehet, míg Mateo Kovacic, Callum Hudson-Odoi és Marcos Alonso valószínűleg megőrzi helyét.

Ami a Man Unitedet illeti, Phil Jones, Juan Mata és Paul Pogba hiányzik, de Solskjaer csütörtök este azt mondta, hogy reméli, hogy Edinson Cavani, Donny van de Beek és Scott McTominay mind elérhetőek lesznek a legutóbbi kérdések nyomán.

A Real Sociedad ellen indult oldalról változások lesznek, David de Gea, Luke Shaw, Harry Maguire és Marcus Rashford visszatér a kezdő XI-be.

Mason Greenwood szerepelhet a jobb oldalon, mivel James kétséges izomproblémában miatt. Cavaninak és McTominay-nek el kell kezdenie, ha bebizonyíthatja alkalmasságát a kirúgás előtt.

A várható kezdők

Chelsea

Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rudiger; Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, Alonso; Mount, Giroud, Werner

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; Rashford, Fernandes, Greenwood; Cavani

Mi várható a meccsen?

A Manchester United csütörtökön 0–0-s döntetlent játszott a Real Sociedaddal, de az első mérkőzés 4–0-s győzelme után már bejutott az Európa Liga következő fordulójába. A United az első öt ligában az egyetlen olyan csapat, amely még nem ízlelte vereséget idegenben ebben a szezonban. Ole Gunnar Solskjaer és Tuchel négyszer találkoztak menedzserként, és egyikük sem nyerte meg soha hazai mérkőzéseit. A United kétszer nyert a Tuchel Paris Saint-Germain vendégeként, Solskjaer pedig mindkét hazai meccsét elvesztette a Parisiens ellen. Annak ellenére, hogy a United több mint egy évig figyelemre méltó, idegenben veretlen a Premier League-ben. Megérzi, hogy a Chelsea a kedvencek közé tartozik, különösen, ha Solskjaer nélkülöznek néhány kulcsfontosságú középpályást.

Érdekes statisztikák

  • A Chelsea csapata átlagosan 59%-ban birtokolja a labdát. A Manchester United esetében ugyanez a mutató 54%. A passzpontosság az Chelsea esetében 87%, míg ugyanez a Manchester United tekintve 84%.
  • Átlagosan a Chelsea 14-szer lő kapura, míg a Manchester United 14-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Chelsea tekintetében 11%, míg a Manchester United számait figyelve 14%.
  • Az Chelsea jelenleg 5. a Premier League tabelláján, míg a Manchester United az 2. helyen áll.
  • A Premier League jelen állása szerint a góllövőlistát Salah vezeti 17 góllal. A legtöbb asszisztot Kane osztotta ki.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Chelsea nyeri a meccset a 28Beten 2,216-ös oddszal bír. A döntetlenre 3,22es odds. Ha azonban a Manchester United kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 3,42-es nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 1,84-es nyereményszorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy összesen 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 2,01-as szorzót ér.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 7,5-es szorzót, a 2-1-es győzelem 8,5-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 13-ös szorzót ér.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére