Benzema elhallgattatja a kritikákat

Olvasd el 4 perc alatt szerző Rigó Ond 2020 június 29
Karim Benzema elhallgattatja a kritikákat

“Benzemában azt szeretem, hogy tudja, hogy érje el, hogy befogják mások a szájukat”. Ezt nem más, mint maga Zinedine Zidane nyilatkozta, közel 1 héttel ezelőtt, miután a francia támadó egy fantasztikus góllal verte szinte egyedül a Valenciát. Ahogy telnek a hetek, a Real Madrid 9-ese gyakorlatilag mindenkit közös nevezőre hoz. Vasárnap pedig az Espanyol otthonában ismét elhallgattatott néhány kritikust.

A madridiak közel egy teljes félidőig ütköztek bele a masszív falat állító Diego Lopez kapusba, de Karim Benzemának sikerült változtatnia a helyzeten. Sergio Ramos labdáját először mellel, könnyedén vette le, majd Casemironak ezüst tálcán kínálta fel a helyzetet, mindezt játszi könnyedséggel. Ez a sarokkal továbbított labda még Guti 2010-ben adott hasonló gólpasszát idézi, a végeredmény hasonló gól lett.

“Számomra ez a futball” – mondta a csatár a meccs után. “Tudtam, hogy érkezni fog mögöttem, éreztem, hogy jön, így csak nyújtanom kellett neki” – foglalta össze Benzema a gólt megelőző helyzetet.

Gólok és gólpasszok a legfontosabb pillanatokban

Amióta a Liga újraindult a koronavírus okozta leállás után, Karim Benzema egészen parádés formában játszik. Két meccsen is betalált (Valencia, Real Sociedad), miközben a francia támadó nemcsak a gólokban, de a játékban is erős: mindig mutatja magát, aktív az összjátékban és a madridi támadógépezet elengedhetetlen része. Vasárnap, amikor még nem álltak vezetésre, Zinedine Zidane inkább Hazard-ot és Iscót cserélte le, nem pedig a franciát. Ez a bizalom lehetett az, ami kiváltotta Benzemában a szikrát, de lehet, csak a kényszer szülte. Elvégre, Benzemának nincs nagyon pótlása a kispadon – most ő egyszemélyben a Zidane Real Madridjának erős embere.

Ha a Meregeue-k most be is előzték a Barcelonát a tabellán és jó úton vannak a bajnoki cím felé, azt nagyban köszönhetik csatáruknak. Vasárnap a Real Madrid kimondottan jó helyzetben várta a találkozót, mivel a Barcelona csak döntetlenezni tudott a Celta Vigo ellen, így adott volt a lehetőség. “Nem rúgtam gólt, de gólpasszt adtam, ez is pont olyan kielégítő” – mondta Benzema a spanyol televízióknak a mérkőzés után.

Kemény végjáték a Barcelona és a Real Madrid között

Hat forduló van még hátra a spanyol bajonkságból, ennyi idő alatt kell a Real Madridnak és a Barcelonának eldöntenie, ki lesz végül a végső győztes. Egyelőre a madridiak állnak a tabella élén, és ha a játékban néha kicsit akadozó képet festenek, egyelőre még tudnak számítani Benzemára, hogy húzza magával a csapatot.

A Realt szokták azzal is vádolni, hogy túlságosan nagy bírói hátszelet kap, ami nem áll messze a valóságtól, főleg mióta újraindult a bajnokság. Első meccsükön az Eibar ellen Benzema kisebb lesen volt Toni Kroos gólja előtt, egy másik meccsen Vinicius csúnya taktikai szabálytalansága Dani Carvajalon nem ért semmilyen lapot. Általában megfigyelhető, hogy amikor egy szabálytalanság még határesetnek minősül, akkor abból inkább a Real Madrid élvez előnyt.

Mindez ugyanakkor nem vesz el abból, hogy ha Zizou emberei be tudják húzni a La Ligát, azt nagyban köszönhetik majd Benzemának, aki meccsről-meccsre játssza be magát a klub történelemkönyvébe.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére