Christian Eriksen túl van az életveszélyen, az orvosok megnyugtató választ adtak

Olvasd el 4 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 június 14
EB-2020: Christian Eriksen túl van az életveszélyen 2021.06.14.

A 29 éves Christian Eriksen sürgősségi újraélesztést kapott a pályán, a félidő előtt ideiglenesen felfüggesztették a Finnország elleni játékot. A csapatorvos és a vezetőedző úgy véli, hogy a játék hátralévő részét nem kellett volna játszani.

Eriksen képei, amelyek Dánia Finnország elleni nyitó Euro 2020-as meccsén omlottak össze a pályán, és sürgősségi CPR-t kaptak, borzasztó érzéseket ébresztettek. Az eset közben szinte élőben követhettük végig a drámát. A csapattársak sorfalat álltak a játékos körül, a dánok csapatkapitánya, Simon Kjaer pedig Eriksen feleségét vígasztalta.

Borzasztó képek

A dán csapat orvosa, Morten Boesen szerint Christian Eriksen “elment” a szívmegállás után. Sikerült újraéleszteniük és az orvosi vizsgálatok eredményei eddig normálisnak tűnnek.

A 29 éves fiatalember a Finnország elleni Euro 2020-as nyitómeccsén esett össze, és sürgősségi CPR-t kapott a pályán, a játékot átmenetileg félidő előtt felfüggesztették. Eriksent jelenleg Dánia egyik legfontosabb kórházában, a Rigshospitalet-ben kezelik, amely kevesebb mint egy mérföldre van a koppenhágai Parken Stadiontól.

“Az eddig elvégzett vizsgák jól néznek ki”

– mondta Boesen sajtótájékoztatón

Arra a kérdésre, hogy mi okozta az esetet, Boesen azt mondta: “Nincs magyarázatunk arra, hogy miért történt. Nem tudok válaszolni erre a kérdésre.

Az orvosa szerint nem volt erre utaló jel

Eriksen összeesésének képei borzasztóan festettek. Volt kardiológusa szerint Christian Eriksennek nem volt korábbi szívproblémája a Tottenhamnél töltött ideje alatt.

Dr. Sanjay Sharma, a londoni St. George’s Egyetem szerint a dán 2013-as csatlakozása óta normál teszteket adott, mielőtt 2019-ben távozott az Inter Milanba, és a szombati eset sokkolta.

Kasper Hjulmand vezetőedző szerint Eriksen azt mondta neki, hogy nem sokat emlékszik a szombati összeomlásról, és hogy szívesen visszatérne a pályára. Hjulmand a középpályást idézte: “Azt hiszem, rosszabbul érzed magad, mint én. Úgy érzem, mintha most készülnék edzeni, fiúk.”

“Christian jó hangulatban van, és ez a bizonytalanság után hatalmas megkönnyebbülés a játékosok számára. Kétségtelen, hogy köteleken voltunk”

– mondta Hjulmand

Orvos és edző: Nem kellett volna tovább játszani

Boesen csapatorvos azt is elárulta, hogy Dánia játékosait és munkatársait pszichológus kereste fel szombat este, és utólag úgy érzi, hogy a játékot nem kellett volna folytatni.

“Nem hiszem, hogy a helyes döntés a játék lejátszása volt”

– mondta Boesen

Hjulmand egyetértett abban, hogy a meccset nem kellett volna befejezni az eset után, és elmondta, hogy a csapat megpróbálja a történteket motivációként felhasználni a csütörtöki Belgium elleni következő mérkőzésre.

A dán játékosok videohívások útján léptek kapcsolatba Eriksennel – erősítette meg Peter Moller, a DBU dán labdarúgó szövetség igazgatója.

A játékosok összefogtak

A PFA (Játékosok szakszervezete) elküldte jókívánságait Eriksennek és családjának a szombati eseményeket követően.

Egy nyilatkozat így hangzott: “Elsõsorban gondolataink Christian Eriksennel, élettársával és családjukkal kapcsolatosak. Christian bátor állapotáról szóló hírek annyira bátorítanak bennünket, és a teljes felépülés érdekében a legjobb kívánságainkat küldjük neki.

Hálás köszönet illeti a játékvezetőt, Anthony Taylort és az orvosi csapatot azonnali fellépésükért, amikor rendkívüli nyomás alatt sürgősségi protokollt vezettek be, ami végül megmentette Christian életét.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére