Mennyire illik Cristiano Ronaldo a jelenlegi Manchester Unitedbe?

Olvasd el 7 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 szeptember 13
Cristiano Ronaldo a jelenlegi Manchester United - 2021

Cristiano Ronaldo még mindig elég jó ahhoz, hogy nagy hatást gyakoroljon az Old Traffordra. De hol fér bele Ole Gunnar Solskjaer Manchester United csapatába? Ez a nagy kérdés most a 36 éves támadóval kapcsolatban.

Ronaldo eddig csak egy mesterhármast ért el a Manchester United színeiben. Eddig. Mindezt 2008-ban a Newcastle ellen szerezte. Tizenhárom évvel és 57 mesterhármassal később Ronaldo ugyanazon az alapon térhet vissza ugyanazon ellenféllel szemben.

De mennyit változott azóta? Ez a legnagyobb dilemma.

Rövidesen bemutatkozhat

Nem lehet sok olyan játékos, aki elöl játszott volna a következő szezonban 50 éves betöltő menedzser mellett. Talán a United szurkolói emlékezni fognak Ronaldo korábbi, 2006 -os Old Trafford-meccsére a Newcastle ellen. Ole Gunnar Solskjaer kétszer is betalált.

Véletlenül mindkét mérkőzés segített visszavenni a Manchester Unitedet a Premier League tabellájának élére. Ha a Tottenhamnek nem sikerül legyőznie a Crystal Palace-t a jövő hét elején, Ronaldo lehetőséget kap arra, hogy megismételje. Ott tarthatná őket?

A kérdés megválaszolásakor meg kell találni az egyensúlyt. Nehéz a közösségi médiában a visszatérés hírével kezdődő kakofónia közepette, mielőtt a múlt hétvégén, a Molineux konferenciái körül visszhangzott jóval a Farkasok elleni kezdés előtt.

Elcsépelt kijelentés, hogy egyetlen játékos sem nagyobb a klubnál – természetesen nem ez a klub. De Ronaldóval kicsit bonyolultnak érezheti magát. Twitter-je 67 millióval eltörpül a Manchester United, Instagram -ja 336 millió és a United 46 millió között. A klub és Cristiano Ronaldo is egy márka.

A fiú elhagyta a házat

Cristiano Ronaldo távollétében a Manchester United győzött, de nem sokáig. A legutóbbi cím elnyerése óta eltelt nyolc év alatt Ronaldo négy alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját – többször is, mint a Manchester United a csoportkörön túl.

Ez idő alatt egyetlen játékos sem szerzett 20 gólt a Premier League szezonjában a klubban. Ezzel szemben Ronaldo soha nem szerzett 20 bajnoki gólt egyetlen tucat szezonban sem, mióta először távozott a klubtól. Tudjuk, mi változott a Manchester Unitednél.

Egy évtizedes hanyatlás, amelyben új riválisok bukkantak fel. Az elvárások annyira csökkentek, hogy a United nem csak Ronaldót, hanem Raphael Varane-t és Jadon Sanchót is szerződtetheti ugyanazon a nyáron. Gary Neville pedig továbbra sem hajlandó beszélni a bajnoki címről.

Ami Ronaldo számára megváltozott, az lenyűgöző lesz. Nyilvánvalóan nem ugyanaz a játékos, aki jóban -rosszban elhagyta az Old Traffordot. A Real Madridnál inkább gépnek tűnt, mint embernek, 450 gólja 438 mérkőzésen született. Minden játékos szeret gólt szerezni. Kevesen állíthatják, hogy viszonozzák a szeretetet.

Megváltozott a játéka, de nem lett feltétlenül rosszabb

A test még most is faragott, de egykor ellenállhatatlan tempója elhagyta őt, a célok hűek maradnak. 29 -en voltak a Serie A-ban az előző szezonban, még akkor is, amikor a Juventus küszködött, és az olasz médiában vitatkoztak a csökkenő képességéről.

Portugália nyáron a játéka visszafogottnak tűnt, a mobilitás korlátozottabb volt. Most inkább gyufákat üldöz, mintsem tapossa őket. De még mindig a célok vonzódnak felé.

A Magyarország elleni győzelem tökéletesen illusztrálta. Nagyon keveset tett. Aztán gólt lőtt. Aztán ismét gólt szerzett. A mérkőzés díjátadója következett, és amikor a bajnokság véget ért, Ronaldo volt a gólkirály. Ezt a játékot a lényegéhez lepárolta. És ez elég lehet a Unitednek.

A támadásban már van tempó és mozgás. Ezt Sancho, Marcus Rashford és Mason Greenwood nyújthatja. A középpályán már van kreativitás. Bruno Fernandes és Paul Pogba rendelkeznek fantáziával és készséggel, hogy kiválassza azokat a passzokat, amelyeket mások nem.

Középpályás támogatás

Eltekintve a tartó középpályástól, nekik többre van szükségük, mint Edinson Cavani, a pontozási ösztönökre, amelyek minden tulajdonsága ellenére továbbra is elkerülik Anthony Martialt. Ronaldo lett az a büntető lesipuskása.

A Real Madridban töltött első szezonjában kísérleteinek csak egy százaléka a tizenhatoson belülről érkezett. Utolsó szezonjában a Juventusban ez 11 százalékra emelkedett – ez a karrier csúcsa. A Serie A egyik játékosa sem szerzett ennyi gólt belülről a hat yardos mezőnyből az előző szezonban.

Ami a csapattársait illeti, néhányan azon tűnődnek, vajon inkább elfojtja, mint inspirálja a pályát. A Juventusnál, még a kifosztás során is, a csapat góllövése valójában alacsonyabb volt mindhárom ott töltött szezonjában, mint az érkezése előtti.

Annak ellenére, hogy napjainkban a legjobb munkáját végzi a dobozban, Ronaldo még mindig a bal szárny felé vonzódik, és onnan akar vágni. Tekintettel arra, hogy Martial és Rashford ezt a zónát részesíti előnyben, Sancho pedig ott kezdte debütálását, nehéz döntéseket kell meghozni.

Először a Globusbet.com oldalán: Mennyire illik Cristiano Ronaldo a jelenlegi Manchester Unitedbe?

Őrületes munkatempó

Ronaldo elkötelezettsége a szakmája iránt továbbra is heves, és teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobbat tudja kihozni magából. A remény az, hogy ez elősegíti a győztes kultúra megteremtését egy olyan csapat között, amely Ronaldo és Varane aláírása előtt némi fényt vetett a trófeákra.

Az öltöző demográfiai változásai és az ezzel járó hangulat. Még Sir Alex Ferguson részvétele Ronaldo meggyőzésében, hogy térjen vissza, visszatért a United aranykorához. A nosztalgia mindezek elkerülhetetlen része a hagyományokban átitatott klubban, még ha a jövőre néz is.

Mindenhol a Newcastle ellen lesz. Mennyire kell Ronaldo -nak igazolnia ezt az izgalmat? Még korábbi hatalmainak töredékénél is elegendőnek kell lennie a változáshoz.

Végül is nem kell jobbnak lennie, mint a régi Ronaldo. A léc ennél sokkal alacsonyabbra van állítva. Martial és az ő töretlen teljesítménye a Southampton sorsolásán. Daniel James, minden energia és kevés finomság, ahogy a csapat a Farkasok ellen dolgozott. Mennyire jó Ronaldo 36 évesen? Elég jó – és ezt ő is tudja.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére