Ismét lesújtott a Neymar-átok: sérülés miatt kihagyhatja a Barcelona elleni BL-meccset

Olvasd el 4 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 február 11
Neymar kihagyhatja a Barca elleni meccset - 2021.02.11.

A PSG legutóbb a Francia Kupában lépett pályára a Caen ellen, ahol Neymar egy betegségből felépülve kapott némi játékidőt. A 60. perc környékén azonban lesérült, az öltözőbe vitték, majd nem sokkal később látták, ahogy a stadionból bicegve lépett ki. A 8 nap múlva esedékes Barcelona elleni meccsre nem biztos, hogy fel fog épülni.

Mindig egy újabb év, mindig ugyanaz a történet. Mintha Neymar el lenne átkozva: amikor eljön a tavaszi Bajnokok Ligája-fordulók időszaka, akkor valahogy mindig becsúszik egy sérülés. Most sem volt ez másképp, amikor a Caen ellen a Francia Kupában egy becsúszást követően a földön maradt és óriási fájdalmak közepette fetrengett a pályán.

Edzője, Mauricio Pochettino szerint “meg kell várni a csütörtöki röntgen eredményeit”, ezért nem is mert jóslatokba bocsátkozni. Csapattársa, Moise Kean e szerint “fel fog épülni időben.” Bárhol is legyen az igazság, láttunk már erre korábbi példákat.

2018: A Le Classique-on történt lábközépcsont-törés

Neymarnak ez volt az első szezonja a PSG-nél. A Real Madrid elleni nyolcaddöntő odavágóján még pályára tudott lépni és meggyőzően is teljesített: 3-1-re nyert a párizsi alakulat.

A visszavágó előtt azonban a brazil egy Olympique Marseille elleni mérkőzésen lesérült. Egy Bouna Sarr ellen vívott légi párbaj során Neymar rosszul fogott talajt, kiment a bokája, és a lábközépcsontja is eltörött. 16 meccset kellett ezután kihagynia, majd júniusban a válogatottal rásérült a lábára.

2019: Az a fránya lábközép

Január 23-án a Strasbourg ellen ismét beköszöntött a baj. Neymar olyan komoly sérülést szenved, ami meg is szakítja a teljes tavaszi szezonját. A brazilnak ismét lesérül a jobb lába, ismét a lábközépcsontja törött el. A pályát zokogva hagyta el, 3 hónapot hagyott ki (18 meccset), amibe beletartozott a Manchester United elleni nyolcaddöntő.

A társak még helyt álltak az odavágón (0-2-re nyertek), azután viszont minden idők egyik legemlékezetesebb fordítása következett, ahol 1-3-ra nyert a United az utolsó pillanatokban lőtt góllal. Neymar a pálya szélén tehetetlenül ácsorgott.

2020: Versenyfutás az idővel

Február 1-én vagyunk, a PSG a Montpellier ellen lép pályára a Parc des Princes-ban, ahol a félidő előtt Neymar egy légi párbajra ugrott fel. Védője, Arnaud Souquet-val megtörténik a kontakt, a földön marad, de lejátssza a mérkőzést.

Két nappal később kiderült, hogy Neymar bordasérülést szenvedett. A 17 nappal később esedékes Dortmund elleni meccs felkészülésekor mindenki mindenfélét nyilatkozott, nem lehetett tudni, hogy Neymar pályára tud-e lépni. Négy meccset hagy ki, majd az odavágón pályára lép, ahol gólt szerez, de a csapata kikap.

Ahogy akkor elmondta: „Nagyon nehéz volt négy meccset kihagynom. Sajnos nem az én döntésem volt, a klub döntött így, az orvosok javasolták, ami nem tetszett nekem. Sokat beszélgettünk erről. Játszani akartam, jól éreztem magam, de a klub félt, és a végén én szenvedek miatta.”

2021: Baljós Árnyak

Neymar a minap csapatkapitányként vezényelte ki a csapatát, és a legjobb volt a pályán egészen 60 percig. Végül egy hátulról történt becsúszás miatt a földön maradt, és kiderült, a térde és a combhajlító izmai is megsérültek. Hat nappal a Barcelona elleni mérkőzés előtt, nem sok jóra lehet számítani.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére