A PSG-nél reménykednek: Mbappé maradhat a francia fővárosban

Olvasd el 3 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 február 19
Mbappé maradhat a francia fővárosban - 2021.02.19.

Kedden ragyogó estét zárt Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain francia tehetsége. A 22 éves játékos mesterhármast rúgott a Barcelonának, mindezt tette idegenben, a Nou Campban.

Spanyolországban régóta megy a találgatás arról, hogy Mbappét megvásárolná valamelyik nagy hazai klub. Előnyt élvez a Real Madrid, mely vezetőedzője, Zinedine Zidane miatt mindig pole-pozícióból indul, de felsorakoztak más konkurensek is. Többek között rebesgetik a Liverpoolt és a Manchester City-t is.

Mbappé: megy vagy marad?

A nagy kérdés tehát az, hogy hol fog játszani jövőre Kylian Mbappé. A szerződése a fővárosiakkal 2022 júniusáig szól, azaz még egy év van hátra. Ez nagyon érzékeny időszak, mert ilyenkor tud lejjebb menni egy játékos piaci ára, minél közelebb van szerződésének lejáratához. Ráadásul a játékos is kicsit rá tud játszani arra, hogy kivárjon – nem sietős neki a helyzet, hadd folyjanak a tárgyalások.

A felek között mindenesetre már zajlanak az egyeztetések és Mbappé az elmúlt napokban parkolópályára állította az ügyet, mondván, most a Bajnokok Ligája szereplés a legfontosabb számára. A Barcelona elleni fantasztikus győzelemnek köszönhetően most viszont van némi remény arra, hogy maradjon.

A tények elsősorban arra mutatnak, hogy Mbappé jól érzi magát Párizsban, ahova még a Monacótól érkezett 2017 augusztusában. Hazai bajnokságán belül gyakorlatilag mindent megnyert. Imád csapattársa, Neymar oldalán játszani, aki esélyesen hosszabbítani fog a francia fővárosban.

Marasztalják többen is

Neymar ugyan szereti a pénzt, de egyetlen rivális sem képes azt a pénzt lecsengetni, amit most perpillanat megtesz a PSG. Évi 30 millió euró a fizetése, amit ebben a covid-időszakban egyre nehezebb lesz tartani, nemhogy versenyezni vele. “Maradni akarok és remélem, hogy Kylian is maradni fog.” – jelentette ki Neymar egy francia lapnak.

Edzőjével, Mauricio Pochettinoval is jól kijönnek, ellentétben elődjével, Thomas Tuchellel, akivel tisztelettudó, de egy kicsit fagyos volt a hangulat. Pochettino nem félt eddig csereként beállítani Mbappét, nyilvánvalóan a rotáció miatt kellett, de még nem tört ki konfliktus kettejük között.

Az egykori monacoi játékos tisztában van a gazdasági realitásokkal is. Ő maga is érzi, hogy a jövő nyár gazdasági helyzete nem feltétlenül lesz kedvező egy hatalmas transzferhez. Ha a PSG 200 millió eurós veszteségre számít a Covid-19 és a világjárvány miatt zárt ajtók mögött zajló mérkőzések miatt, akkor a Real Madridban 300 millió, Liverpoolban pedig körülbelül 150 millió euró lehet a hiány. Ilyen helyzetben esélyesen nem lesz mozgás egyhamar.

A piac tehát arra mutat, hogy Mbappé marad, egész egyszerűen azért, mert most nem akad még fizetőképes kérője. A Barcelona elleni győzelemmel a francia főváros ismét teremtett egy élményt, amivel valószínűleg továbblépnek a BL-negyeddöntőkbe. A tavalyi BL-döntő után ez ismét elég jól hangzik.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére