Rapid Wien-Rapid Wien: Odds, fogadási tippek és BL-selejtező mérkőzés előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 július 19
Rapid Wien vs Sparta Praha
Rapid Wien
Teljesítmény:
N D D N N
  • Allianz Stadion
  • Július 20. 20:30
Sparta Praha
Teljesítmény:
N N N V D

A keddi BL-selejtező meccsen a Rapid Wien pályára lép a Sparta Praha ellen.

Rapid Wien: pillanatnyi forma

A gyors bécsi szurkolók meg akarják ismételni korábbi eredményüket, az ÖFB Kupa 6–0-s sikere a Wiener Viktoria ellen.

Legalább három gólt rögzítettek meccsenként az elmúlt 6 találkozó közül 5-ben, ahol a Rapid Wien részt vett. Ellenfeleik 10-et szereztek ezeken a meccseken, míg a Die Grün-Weißen 14-es számot ért el.

Legalább 14 000 eladott jegy mellett a Rapid Wien ezen a héten megkezdi Bajnokok Ligája-kampányát, kihasználva a partizán házi közönség támogatását, miközben az európai futball óvatosan újra kinyitja kapuit.

Lehet, hogy a Hutteldorfer az előző szezonban még egyszer maradt a Salzburg RB nyomában a bajnokságban, de a második helyezett – a legszűkebb előnnyel megelőzve a Sturm Grazot – elegendő volt a hely megszerzéséhez a selejtező második fordulójában. Európa elit versenye.

Ennek a két lábon álló döntetlennek a felépítésében a Rapid átfogó, 6–0-s győzelmet aratott a Wiener Viktoria felett a múlt pénteki, 2021–22-es szezon első versenyjátékában. Ezt a győzelmet az Osztrák Kupa első fordulójában minden bizonnyal segítette, hogy a Viktoria játékost félórás határidővel elbocsátották, de ennek ellenére hasznos edzésnek kell bizonyulnia a Sparta látogatása előtt.

Sparta Praha: pillanatnyi forma

A Sparta Prague ebben a játékban az FC Brno elleni 6-1-es győzelem után lépett pályára korábbi meccsén.

Prága számára a gólokat Adam Hložek (9′, 14′, 26′, 32′) és Matěj Polidar (30′) szerezte. Hladík (5′) és Sedlák (42′ öngól) gólt szerzett az FC Brno számára.

A Prága elöl veszélyes volt ennek a találkozónak a megelőzésében, legutóbbi 6 mérkőzésén 21-szer volt eredményes. Ezt követően a Železná Spartának megvannak a saját problémái, és ugyanebben a kirándulásban 6-ot is megengedett. Hamarosan meglátjuk, folytatható-e ez a tendencia ebben a játékban.

A Sparta Praha eközben még nem vesz részt egy versenyen a nyáron, utolsó jelentőségű játékuk a májusi Cseh Kupa elődöntőbeli veresége a városi rivális Slavia ellen.

A szezon előtti legutóbbi kirándulásuk 2-2-es barátságos döntetlennel ért véget a múlt hétfői Dynamo Moszkva ellen, amely 3-2-es vereséget követett a Wolfsberger AC ellen, amely a múlt ciklusban ötödik lett Ausztriában.

Ezt a kisebb visszaesést megelőzően a Sparta korábban magasan, öt egyenes győzelemmel zárta a 2020–21-es bajnoki kampányt, és visszatérése után négy barátságos mérkőzésből négyet megnyert.

Egymás elleni párharcok

Tekintettel földrajzi közelségükre és kiemelkedő helyzetükre a múlt század nagy részében, meglepő, hogy ezek a klubok nem találkoztak gyakrabban, hat találkozásuk közül négyre az 1920-as évek végén került sor.

Rabona
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Hírek a csapatok körül, hiányzók

Didi Kuhbauernek, a házigazgatónak a Barcelonába kötött Yusuf Demir nélkül kell boldogulnia, így a Barnsley egykori támadó középpályása, Christoph Knasmullner megtarthatja helyét, miután gólt szerzett a Rapid múlt heti kupagyőzelmében.

A középhátvédnek, Kevin Wimmernek – a Stoke City és a Tottenham Hotspur egykorában – szerepelnie kell a hazaiak hátsó gárdájában, Richard Strebinger kapusnak kell biztosítania az utolsó védelmi vonalat.

A szélső Philipp Schobesberger nem vesz részt benne, de 20 hónap akció nélkül ismét visszatér az edzésekre. Miután közel két éve nem játszott profi szinten, a keresztszalag-szakadás utáni visszatérési kísérlete márciusban kudarcot vallott, de a 27 éves játékos akkor léphet fel, ha a Rapid továbbjut a következő fordulóba.

A Sparta Prague legfőbb támadási veszélye, Adam Hlozek a Cseh Liga legjobb góllövőjeként végzett az elmúlt szezonban, annak ellenére, hogy 15 mérkőzést hiányzott sérüléssel, és most fel kellett volna térnie az eurónál tett nemzetközi elkötelezettségéből.

Eközben a veterán csatár, Libor Kozak és a ghánai támadó, Benjamin Tetteh egyaránt elhagyta a klubot a nyár folyamán, de a szlovák védő, David Hancko megtartása – most már állandó szerződésben van – és az új érkező Casper Hojer megerősítette Pavel Vrba vezetőedző lehetőségeit, és mindkettő indulhat.

A várható kezdők

Rapid Wien

Strebinger; Stojkovic, Wimmer, Hofmann, Ullmann; Schick, Grahovac, Petrovic, Knasmullner; Fountas, Kara

Rapid Wien

Nita; Wiesner, Celustka, Hancko, Hojer; Stetina; Dockal, Krejci, Pavelka, Hlozek; Julis

Mi várható a meccsen?

Ebből az alkalomból az első meccs nyílt ügy lehet, mivel mindkét fél gyakran kapott gólt az előszezonban, és az idegenbeli gólok már nem számítanak a jövő heti visszatérő meccs előtt.

Érdekes statisztikák

  • A Rapid Wien csapata átlagosan 55%-ban birtokolja a labdát. A Rapid Wien esetében ugyanez a mutató 54%. A passzpontosság az Rapid Wien esetében 79% míg ugyanez a Rapid Wien tekintve 87%.
  • Átlagosan a Rapid Wien 10-szer lő kapura, míg a Rapid Wien 3-szor. A góljai száma alapján a konverziós ráta (lövésből gól) az Rapid Wien tekintetében 3% míg a Rapid Wien számait figyelve 12%.

Megfontolandó tippek

  • Az, hogy a Rapid Wien nyeri a meccset a 28Beten 2,46-ös oddszal bír. A döntetlenre 3,32 -as odds. Ha azonban a Rapid Wien kerülne ki győztesen, az a 22Beten már bizony 2,75-as nyereményszorzót ér.
  • Ha arra fogadnál, hogy mindkét csapat gólt rúg, az a 22Beten 1,645-es nyereményszorzót ér. Azonban ha úgy gondolod, hogy egyik csapat sem szerez találatot, az már 2,184-os szorzót ér.
  • Arra tippelnél, hogy sok gól lesz? Ha az lenne a tipped, hogy összesen 2,5 feletti gólszám lesz, az bizony 1,992-as szorzót ér.
  • Lehet, érdemes bepróbálkozni egy pontos eredménnyel? Az 1-0-ás hazai győzelem 7,5-es szorzót, a 2-1-es győzelem 7,5-öt, azonban 2-2-es döntetlen pedig 9,5-ös szorzót ér.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére