Milyen rekordokat dönthet meg Cristiano Ronaldo?

Olvasd el 3 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 március 05
Milyen rekordokat dönthet meg Cristiano Ronaldo - 2021

Cristiano Ronaldo azzal, hogy kedden gólt szerzett a Juventusszal a La Spezia (3-0) ellen, olyan prominens tagokhoz csatlakozott, mint Pelé. CR7 már összesen 767 gólnál tart hivatalos mérkőzéseken. A rekordok megdöntéséhez viszont még egy kicsit várni kell.

“CéRonnie” kedden a La Spezia (3-0) elleni Juventus-góljával 767 gólt szerzett a hivatalos mérkőzéseken (klubok és válogatottak egyaránt beleszámítanak). Ezzel az örökranglistán csatlakozott a Királyhoz, Peléhez. Újabb rekordot jelent mindez a portugál sztár számára? Egyelőre nem, de dicsekedhet azzal, hogy egyenlő a brazil legendával.

Ronaldo utolsó gólja lehetővé teszi, hogy végre egy lapon említsék Pelével, akinek statisztikái mindig is vitatottak voltak. A brazil legendával kapcsolatban vita tárgya, hogy 757 gólt, vagy 767-et szerzett-e karrierje során. A különbséget az jelenti, hogy Pelé Sao Paulo állam színeiben is szerzett kilenc gólt, valamint egyet rúgott Brazília katonai csapatával is. Pelé saját Instagram fiókjának biójában 1283 gólról állít emléket, beleértve klubja, a Santos színeiben barátságos mérkőzésen rúgott gólokat.

Bican és Romario még mindig előtte járnak

Egy másik brazil már a Juventus csatárának látókörében van. Romariónak általában 772 gólt tulajdonítanak az Auriverde, a PSV Eindhoven, az FC Barcelona, a Valencia, majd az Egyesült Államok, Ausztrália és az Egyesült Államok klubjaiban elért góljainak köszönhetően. De előtte még ott van az osztrák-cseh Josef Bican, aki a FIFA szerint „a futball történetének gólkirálya”. 1931 és 1952 között több mint 800 gólt szerzett, köztük egyet az 1934-es Franciaország-Ausztria világbajnokságon.

Az ő rekordja? Eddig 805 volt. Aztán néhány hónapja a Cseh Labdarúgó Szövetség január végén 821-re korrigálta a számokat. Ami Ronaldót illeti, a számítások meglehetősen egyszerűek, bármennyire is kíváncsi vagyok, hogy Bican és Pelé esetében pontosan meg lehet-e határozni az összeget. A helyzet az, hogy az eltérő számolási módszerek és a mérkőzés naptárok miatti eltérés miatt nem lehet összehasonlítani a játékosok rekordjait. Almát a körtével-esete.

A valószínűtlen német Erwin Helmchen

Ha helyzet már nem lenne elég összetett, az RSSSF (Rec. Sport. Soccer Statistics Foundation) statisztikai oldala február elején a szakemberek meglepetésére frissítette rangsorát. Ebben hirtelen egy olyan éllovast találunk, akit úgy hívnak Erwin Helmchen.

Egy olyan játékosról beszélünk, akinek nincs se válogatott mérkőzése, se európai kupákban való szereplése, hazai szövetsége pedig mindössze 23 gólt tulajdonít az otthoni bajnokságok szereplése alatt. A számok szerint Helmchen 1924 és 1951 között 981 gólt szerzett, míg ennyi idő alatt Bican 948, Cristiano Ronaldo 781-et, Pelé pedig a 775-öt.

Úgy néz ki, hogy ahány adatbázis, annyiféle rekorddal találkozhatunk.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére