Látjuk-e még Lionel Messit Bajnokok Ligáját nyerni?

Olvasd el 4 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 március 12
A vég kezdete Messi számára

Ugyan csodálatos gólt szerzett, ám az argentin éjszakája akkor lett volna igazán maradandó, ha nem hagyja ki a büntetőjét, és ezért elmulasztja a mérkőzés fordulópontját.

Fordulópont Messi életében?

A szerdai PSG-Barca meccs végső sípszójánál több párizsi is megfordult Lionel Messi körül. Nem volt világos, hogy végül melyik kapja meg a mezét, de az ereklye néhány év múlva drága lehet. Csapatának kiesésével Lionel Messi lehet, hogy a Parc des Princes-ben játszotta utolsó Bajnokok Ligája utolsó mérkőzését. Még az sem lehetetlen, hogy egyáltalán ez lenne az utolsó BL mérkőzése. Ha az argentin úgy döntene, hogy egy másik kontinensen folytatja karrierjét, ha nem hosszabbítja meg szerződését klubjával. Addig Messi ismét viszi csapatát.

A katalánok számára az a probléma, hogy nem jött be minden húzása. Messinek egy olyan éjszakán nem sikerült ez, amikor legalább négy gólt kellett volna rúgniuk. Az ezermester nem hagyhatta ki azt, ami nem volt messze attól, hogy könnyebb legyen este. Nyilvánvalóan a büntetőjére gondolunk, amely közvetlenül a szünet előtt kihagyva lehetővé tette volna, hogy csapata hosszabbításban két gólra térjen vissza.

Elszalasztott lehetőségek

Messi 2015 óta nem hagyott ki egy meccset sem az európai színtéren. A sorozatban nyolc találatot szerzett. A tegnapi nap nem hiányzott hatalomból. De nem volt sem a talajjal egy síkban, sem a rúd alatt, sem a tengelyen, sem a közepén kívül: rosszul húzta meg.

Messinek más lehetőségei is voltak a második gól megszerzésére. Az első harmadban a 9., 12. és 24. percben sikertelenül lőtt. Túl rövid volt egy 24-es Dembélé keresztjén. A szünet után Marquinhos a 61. helytől hat méterre blokkolta kísérletét, és Danilo (69.) miatt nem tudott átvenni egy Dembélé-keresztet.

De meg van írva, hogy a hatszoros Ballon d’Or a hátán cipelte csapatát, már csak azért is, mert ő volt az, aki a Barca gólját szerezte, és nem is akármilyen régi módon. Egy este, amikor Keylor Navas az összes labdát magához vonzotta, a Costa Rica-i kapus a 37. percben nem tehetett semmit, csak azt érezte, hogy az argentin a ficakba küldött labda szélét kívülről érezte.

A vég kezdete Messi és Cristiano Ronaldo számára

A 2005–2006-os szezon óta először sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem vesz részt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az elsőt szerda este a PSG, a másodikat a Porto a Juventus Torinóval küszöbölte ki. Ne felejtsük el, hogy 2005-2006-ban a Barça nyerte a versenyt, ám a sérült Messi nem játszott a kieséses szakaszok után.

A célján túl Messi szinte minden olyan labdával jól bánt, amely eljutott hozzá. Kevésbé mobil, mint Griezmann, és lassabb, mint Dembélé, különösen játékra késztette partnereit, és mindig a megfelelő tempóban.

Átadásai számos forró akciót váltottak ki, például Dembélé számára a 18. percben, amikor a középen kissé elmaradt francia a párizsi kapusra lőtt, vagy a 49. és a 63. találatnál nem találták el a kapuit. Itthon nem gyakori, sőt azt is láttuk, hogy az első harmadban háromszor is visszaszerezte a golyókat a préselésből.

Furcsa lesz, ha nem látjuk Messit egy hónap múlva, a nyolcaddöntő alatt, sőt, még akkor is, ha az imént lejátszott meccs az utolsó volt a Bajnokok Ligájában. Azzal, amit tegnap ismét mutatott, senki sem duzzogna örömében, ha a következő szezonban továbbra is a C1-ben teljesítene. Végül is csak 34 éves lesz.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére