Man City – Chelsea angol házidöntő lesz a Bajnokok Ligájában

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 május 07
Champions League 2021: Man City – Chelsea

Kisebb meglepetésre Manchester City-Chelsea döntőt fogunk látni a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásában. A City története során először jutott be a döntőbe Riyad Mahrez PSG-nek rúgott duplájának köszönhetően. Mindeközben a Chelsea Timo Werner és Mason Mount révén meglepően simán döntötte el a Real Madrid elleni elődöntőt.

A City történelmet írhat

Pep Guardiola, aki először jut be a Bajnokok Ligája döntőjébe, mióta 2011-ben megnyerte a versenyt a Barcelonával. Most a Chelsea ellen vezeti csapatát a május 29-i, szombati isztambuli döntőben.

A PSG az odavágón a Parc des Princes első mérkőzésén 2-1-re haladt a múlt héten. Kylian Mbappe-t csak a kispadon kapott helyett, úgy gondolta, hogy esélyük van korán csökkenteni a hátrányt, miután Bjorn Kuipers játékvezető a tizenegyes pontra mutatott Oleksandr Zinchenko kezezése után. Kuipers azonban visszavonta eredeti döntését, miután a visszajátszások azt mutatták, hogy a labda egyértelműen a hátvéd vállát találta el.

A City teljes mértékben kihasználta a haladékot, amikor Mahrez (11) szoros szögből megtalálta a kapu hátsó részét, és a szünetben rendkívül domináns helyzetbe hozta őket.

Harcias meccs volt

A PSG rengeteg testet elkövetett előre, miközben a holtversenyben visszalépést kerestek, de a City sziklaszilárd védelmén nem volt fogás. A francia csapat végül elkapta az ellentámadást, amikor Mahrez (63) befejezte az újabb remek City-lépést. hogy minden kétséget kizáróan tegye a játékot.

A City második gólja rengeteg PSG-s csalódást váltott ki, és 10 emberrel fejezték be a meccset, miután Angel Di Maria a 69. percben Fernandinhón elrúgta a labdát, ezzel véget vetve a csodás visszatérésnek, amint a City történelmi győzelemre gyengült.

A Chelsea újra a csúcson

Timo Werner előrevitte a Chelsea-t (28), bólintva az üres kapuba a léc alól, miután Kai Havertz zsetonja eltalálta a kaput. Mielőtt a Real meglovagolta volna a szerencsét, mivel a házigazdák négy nagy lehetőséget szalasztottak el, hogy megduplázzák előnyüket a nyitó 20 percben. második időszakban.

A házigazdák végül másodszor is megölték a döntetlent öt perc hátralévő részével. Mason Mount szoros távolságra ragadta Christian Pulisic otthoni cserejátékosának középpontját, kitűnő képet mutatva és rendkívüli fordulatot jelentve a klubban, amióta Thomas Tuchel januárban csatlakozott.

Havertz majdnem még jobban megnehezítette a Real feladatát, és fejelte Cesar Azpilicueta beadását a léc mellé, míg Thiago Silva védtelenül fejelt át egy Chilwell-szabadrúgás után. Werner remek feltartó munkája ekkor a Mount-ot is szabadon engedte szögben, csak hogy az angol válogatott lángoljon a léc felett.

Furcsaság, hogy Tuchel csatlakozása óta az egyik legjobb védekezési rekord szerepel a Premier League-ben, a Chelsea lövéseinek átváltási aránya a legalacsonyabbak közé tartozik (17.). Ez még egyszer megmutatkozott, mivel Courtois tagadta Havertz mélypontját, miután kapura került.

Edzők beteljesülése

Közvetlenül a végső sípszó után Thomas Tuchel és Thiago Silva ölelkeztek, nedves szemmel és ökölbe szorított kézzel. Zsinórban egy második Bajnokok Ligája-döntőt játszanak a Chelsea-vel, kilenc hónappal az után, hogy a Paris-SG-vel veszítettek a Bayern München ellen (0-1), Lisszabonban.

Hatalmas bosszú e két férfiért, amelyet többé-kevésbé kegyesen köszöntek meg korábbi vezetőik, akiknek már nem felelnek meg a számla. Thiago Silva (36) szerződését 2020 tavaszán nem hosszabbították meg: túl öreg, túl drága. A Tuchelét megtörték december 23-ról 24-re virradó éjszaka, közvetlenül a Párizs-SG Strasbourg elleni 4-0-s győzelme után.

Aznap Tuchel csodálkozva értesült a szerződésének lejártától számított hat hónap elteltével. Döbbenet érte és munkatársai számára, ami dühét kiváltotta. Az a 6–7 millió euró, amelyet végkielégítésként kap, nem változtatja meg neheztelését. Csak egy korai visszapattanás Chelsea-ben, ahol 2021. január 26-án landolt, képes volt másra áthelyezni.

Kiszállásának okai? Leonardo, a PSG sportigazgatójának meghitt meggyőződése, aki úgy vélte, hogy nem ő az ideális ember. A klub helyzete az L1-ben a fegyverszünetnél – a PSG ekkor egy ponttal előbbre lépett, elfoglalta Lille és Lyon – az ő szemében edzőváltást is igényelt. Majdnem öt hónappal később pontosan ugyanaz.

A döntőről

Az idei döntőre Isztambulban, május 29-én, szombaton kerül sor.

Az Atatürki Olimpiai Stadion híresen megrendezte a Bajnokok Ligája 2005-ös összecsapását, amikor a Liverpool félidőben 3–0-s hátrányból állt, és tizenegyesekkel verte az AC Milant.

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére