Paul Pogba szerint ég és föld a különbség két korábbi edzője, Mourinho és Solskjaer között

Olvasd el 6 perc alatt szerző Rigó Ond 2021 április 16
Pogba keményen beszélt José Mourinho-ról (2021.04.)

Paul Pogba szörnyű ítéletet hozott Jose Mourinho menedzsmentjéről, azzal vádolva a Manchester United korábbi menedzserét, hogy magyarázatok nélkül félretette a játékosokat, köztük magát.

Pogba – Mourinho világrekord-szerződése, amelyet az Old Traffordon való 2016-os kinevezését követően írt alá – nagy jelentőségű volt, mivel a portugál első idényében 2017-ben megnyerte Ligakupa és az Európa Liga dicsőségébe.

De Mourinho kapcsolata néhány játékossal megromlott a trófea nélküli második szezon és a 2018/19-es kampány gyenge kezdete után. Pogbával nagy konfliktus alakult ki, miután a játékost 2018 szeptemberében megfosztották a United alkapitányságától.

Jose és Pogba fagyos kapcsolata

Jose Mourinho és Paul Pogba kínos cserét folytatott, amikor a középpályás visszatért az edzésre, miután 2018 szeptemberében leváltották a Manchester United alkapitányságáról.

Ami most van Oleimmal, az más, nem menne a játékosok ellen” – mondta Pogba kizárólag a Sky Sportsnak egy interjúban, amely teljes egészében a Manchester United szuper vasárnapi, Burnley-vel vívott összecsapása előtt zajlik majd.

“Lehet, hogy Ole nem választaná őket, de nem olyan, mintha oldalra állítaná őket, mintha már nem lennének. Ez a különbség Mourinho és Ole között.”

—mondta Pogba

Miután nagyszerű kapcsolatom volt Mourinhóval, mindenki ezt látta, és másnap nem tudja, mi történt. Ez a furcsa dolog volt Mourinhóval, és nem tudom elmagyarázni neked, mert még én sem tudom. Tehát, igen.

Mourinho menedzsmentje kifulladt?

Nem Pogba volt az egyetlen játékos, aki nem látott szemtől szemben Mourinhóval, Luke Shaw pedig kimerült az első csapatban, miután a United korábbi főnöke azt javasolta, hogy hiányozna a foci intelligenciája.

“Shaw jó teljesítményt nyújtott, de ez a teste volt az agyammal. Azért volt, mert előttem volt, és én gondoltam rá, minden döntést meghoztam érte. Nem tud játszani a játék megértésével; gondolkodnia kell és fel kell gyorsítania a folyamatot. Elég idős ahhoz, hogy jobban megértse a játékot.”

—mondta akkoriban Mourinho

Shaw korábban azt mondta, hogy Mourinhónak igaza volt, hogy kritizálta, hogy megpróbálja javítani a teljesítményét, de a balhátvéd nemrég elismerte, hogy ez “nagyon nehéz időszak” volt karrierje során.

Solskjaer kinevezése óta azonban Shaw felvirágzott, és három év távollét után kényszerült visszatérni az angliai felállásba. Pogba úgy véli, hogy a United jelenlegi menedzsere döntő szerepet játszott csapattársa tulajdonságainak előtérbe kerülésében.

Lehet, hogy [Solskjaer módszerei működnek], mert kicsit közelebb áll az emberekhez” – magyarázta Pogba.

Jose & Pogba fagyos kapcsolata

Minden edzőnek megvan a maga módja az edzőkre és a játékosokkal való foglalkozásra, és játékosként alkalmazkodnod kell. Néha ez nem felel meg neked, néha pedig igen.

“Ole sokat segített Luke-nak, nehéz szezon volt Luke és Mourinho társaságában, és bebizonyította, hogy megvan a mindig is kiváló minősége és a menedzser bizalma.” Pogba észrevételei azután történtek, hogy a United vasárnap, a Tottenham Hotspur Stadionban 3–1-es győzelemmel megbosszulta a októberi megalázó 6–1-es vereséget a Mourinho Spurs keze alatt.

Mourinho heves szóváltásban ütött vissza Solskjaerre, miután az Egyesült Államok főnöke bírálta Heung-Min Son részvételét Edinson Cavani ellentmondásos tiltott nyitányában.

Pogba ugyanúgy elutasította Mourinho próbálkozását, hogy elterelje magát a Tottenham teljesítményétől, és mosolyogva hozzátette: “Nem tudom, mi történt, biztos vagyok benne, hogy Mourinho mondott valamit, ami az embereket szólásra késztette.

“Elértük a kívánt eredményt, Ole tudja, és élveztük ezt a pillanatot, mert ismerjük Mourinhót és tudjuk, hogy mi tetszik neki. Nincs szükségünk erre a [szavak háborújára], csak ránk koncentrálunk.

Megnyertük a játékot, elvesztette a játékot, és nem a játékról akar beszélni, hanem valaki apjáról. Ez az, amit ő csinál. Mindenki ismeri őt, ez nagyon Mourinho.

Szóváltás a Tottenham elleni rangadó után

Jose Mourinho csalódott Ole Gunnar Solskjaer észrevételeiben, és a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján szólt hozzájuk. A Man Utd menedzsere azt javasolta, ha Heung-min Son a fia, akkor nem kap vacsorát, miután a játékvezetőt “összekötötte”.

Mourinho dühös reakciója Solskjaerre, miután a norvég Son eltalálta, uralta a United Spurs-győzelmének esését.

Solskjaer azt panaszolta, hogy Son “összekötötte” a játékvezetőt az Egyesült félnek az első félidőben elutasított kapujában betöltött részével, és lement, miután elkapta Scott McTominay kóbor karja, mielőtt Cavani gólt szerzett volna.

A VAR megvizsgálta a kérdést, és Chris Kavanagh játékvezetőt a pálya képernyőjére küldte, a gólt nem engedélyezték. Son ezután előbbre hozta a Spurs-t, de a United Fred, Cavani és a csereként beállt Mason Greenwood góljaival harcolt vissza három pont megszerzéséért.

Viták az apaságról

A meccs után a United főnöke azt mondta: “Azt kell mondanom, hogy ha a fiam ezt arcába kapja az egyik társától, három percig lent marad és 10 társára van szüksége, hogy felsegítsék, akkor nyert nem kap ennivalót.

Roy Keane-t, Micah Richards-ot és Jamie Redknapp-ot megdöbbentette a játékvezető döntése. A bíró megtagadta Edinson Cavani gólját Scott McTominay által elkövetett szabálytalanság miatt.

Mourinho ezt válaszolta: “Csak azt akarom mondani, hogy Sonny-nak nagyon szerencséje van, hogy az apja jobb ember, mint Ole. Szerintem egy apának – én apa vagyok – mindig etetnie kell a gyerekeit, nem számít, hogy mit csinálni.

“Ha lopni kell, hogy táplálja gyermekeit, akkor lop. Nagyon-nagyon csalódott vagyok, és mint Portugáliában mondjuk, a kenyér kenyér, a sajt pedig sajt, már elmondtam Ole-nak, mit gondolok a megjegyzéseiről.”

szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére