Manchester City – Leicester: Odds, fogadási tippek és Premier League mérkőzés előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2023 április 14
Manchester City vs Leicester
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
  • Etihad Stadium
  • 2023.04.15. 18:30
Leicester
Teljesítmény:
V V V D V

Egy felettébb lightos mérkőzésre gondoltunk ma. Nyugi, igyekszünk azért valóban olyan piacokat választani a tippeléshez, ami ténylegesen hozhat némi extrát. Merthogy mai főszereplőink a bajnoki címre hajtó Manchester City, valamint a kiesés elől – kevés sikerrel – menekülő Leicester. Adja magát, hogy a hazaiak nyerik meg a meccset, mi mégis itt vagyunk, és erről a mérkőzésről beszélünk. Mert ezekről a meccsekről is lehet beszélni, ezeknek is megvan a maga varázsa.

A rókák helyzete egyre rosszabb, a City pedig kapott még egy esélyt arra, hogy befogják az Arsenalt, de a játékosok fejében most inkább a Bayern München elleni BL-visszavágó van.

Manchester City: pillanatnyi forma

Nagyszerű formába került a Manchester City együttese, Pep Guardioláék az utolsó 13 meccsükön nem találtak legyőzőre, és ebből a tizenháromból tizenegyet meg is nyertek.

Félelmetes, milyen mennyiségben szórják a gólokat, főleg az RB Leipzig elleni meccs óta tarthatatlanok. A Burnleynek hatot, a Poolnak és a Southamptonnak négyet-négyet lőttek, a hét közben pedig a Bayern München elleni BL-negyeddöntőt nyerték meg 3-0-ra.

Szóval a védelem és a támadójáték is szépen működik, ez minden egyes eredményükön látszik. Az sem sokat számít, hogy otthon vagy idegenben lépnek pályára, de tény, hazai környezetben egy fokkal magabiztosabbak.

A bajnokság még nincs lefutva, azáltal, hogy botlott az Arsenal, a City még befoghatja őket. A hátrányuk hat pont, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, illetve az is fontos tényező, hogy a két csapat még fog játszani egymással.

Leicester: pillanatnyi forma

Amilyen jól megy a Citynek, annyira rosszul a Leicesternek. Nyolc évvel ezelőtt ez a csapat indokolatlan bajnoki címnek örülhetett, most pedig az is indokolatlan, hogy kiesnek az első osztályból. Jelen állás szerint kiesnek, de épp azon vannak, hogy ez ne történjen meg. Hosszú gondolkodás után Brendan Rodgerst végül menesztették, a helyére pedig a Norwichnál – és előtte az Aston Villánál is – megbukó Dean Smith került. Egy biztos, rutinja van a menedzsernek…

Kell is a rutinja, a Leicester ugyanis az utolsó előtti, győzelmet nem mostanában láttak, a Tottenhamet győzték le februárban, azóta kilenc meccsen egy pontot (!) gyűjtöttek, tehát nyolcszor kikaptak.

A hétvégén a Bournemouth elleni kiesési rangadót is elveszítették, hazai pályán 1-0-ra.

Rabona
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Egymás elleni párharcok

Egy Community Shield-győzelmen (Angol Szuperkupa) kívül nem sokat tud a Leicester felmutatni. Általában a Manchester City nyeri az egymás elleni meccseket, a bajnokságban 2020-ban győzött utoljára a Leicester, azóta minden egyes meccset a PL-ben a City nyert meg. Hol szűkebben, hol nagyon. Egyszer 6-3-ra példának okáért. Most ősszel pedig szűken, 1-0-ra. A győztes gólt Kevin De Bruyne szerezte.

Hírek a csapatok körül, hiányzók

Legjobb tudomásom szerint egyes egyedül Phil Foden nem játszhat a hazaiaknál, akit nemrég vakbéllel műtöttek. A fiatal szélső hiánya nem látszik, Jack Grealish szépen bejátszotta magát a kezdőcsapatba.

A másik oldalon sokkal több a hiányzó, de kevesebb, mint általában szokott. James Justin, Jannik Vestergaard, Harvey Barnes, Youri Tielemans és Ryan Bertrand sem léphet pályára. Valószínű, hogy Vestergaard már nem is fog pályára lépni, ez pedig egy interjú miatt van, ahol „érdekesnek” nevezte Brendan Rodgers összeállított kezdőcsapatait. Azóta eltanácsolták az első csapat edzéseitől.

Tielemansra nagy szükség volna a középpályán, és van is esély a belga játékára a sérülése után.

A várható kezdőcsapatok

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Aké – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland

Leicester: Iversen – Castagne, Amartey, Faes, Kristiansen – Ndidi, Soumaré – Pereira, Maddison, Barnes – Vardy

Megfontolandó tippek

  • A City csúcsformában, és bár a jövő héten jön a Bayern München elleni visszavágó, komoly rotációra nem számítunk tőlük. A legerősebb kezdő pedig nagy verést mérhet a szétesett Leicesterre. Mi a két és fél gól feletti eredményre gondoltunk, amely az Unibet oldalán most 1.32.
  • A másik tippünk két gólszerzőre vonatkozik. Az egyik Erling Haaland, a másik Julian Alvarez. Könnyen lehet, hogy az argentin fog kezdeni, hogy a norvég pihenjen. Mindkét játékosesetén meg lehet próbálni, hogy a mérkőzés folyamán gólt szerez. Haaland góljára a bet365 irodájánál 1.36-ot, Alvarezére 1.83-at fizetnek.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére