Espanyol – Cadiz: Odds, fogadási tippek és La Liga mérkőzés előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Rigó Ond 2023 április 18
Espanyol vs Cadiz
Espanyol
Teljesítmény:
V V V V V
  • RCDE Stadium
  • 2023.04.21. 21:00
Cadiz
Teljesítmény:
V N V D D

Tegnap nem volt tipp, amiért elnézést, de a két összefoglaló elvitte az időt. Majd valamelyik nap igyekszem két tippet is közzé tenni az oldalon. Ma jön egy, ez már biztos, hiszen épp ezt olvassátok, és ha ezt olvassátok, akkor az azt jelenti, hogy ezzel végeztünk, javítottuk, átnéztük és aztán publikáltuk is. Az Espanyol – Cadiz a La Ligából érkezik, egy igazi kiesési rangadó.

Egyáltalán nem túlzás ez, hiszen a hazai Espanyol az utolsó előtti helyen (durva belegondolni, hogy nemrég még az Európa-liga csoportkörében a Ferencváros ellen játszottak), a Cadiz pedig a 16., mindössze négy pontra a kiesést jelentő 18. helytől.

Izgalmas mérkőzés várható…

Espanyol: pillanatnyi forma

Április negyedikén nevezték ki Luis Garcíát az Espanyol kispadjára, miután Diego Martínezzel szemben elfogyott a türelem. Amit meg tudunk érteni, az Espanyol ismét komoly mélységekben, és könnyen lehet, hogy megint meg kell ízlelniük, hogy milyen a másodosztályú bajnokság…

Az edzőváltás egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a barcelonaiak kikaptak az Athletic Bilbaotól és most hétvégén a Real Betistől is. Jó hír, hogy mindkét meccsen betaláltak az ellenfeleknek, rossz hír, hogy kevesebbszer, mint ők.

Utolsó győzelmüket februárban aratták, akkor még nem tűnt ilyen borúsnak a helyzet, azonban azóta hat bajnoki vereséget gyűjtöttek be. A tabella utolsó előtti helyén szerepelnek, a bentmaradást jelentő 17. hely viszont csak egy győzelemre van.

Hazai mérlegük 3-4-7, ami a második leggyengébb a spanyol bajnokságban.

Cadiz: pillanatnyi forma

Nem áll sokkal jobban a Cadiz csapata sem. A sárgamezesek az elmúlt időszakban viszont legalább nem csak kikaptak, volt nemrégiben egy győzelmük, két döntetlenjük, tehát szépen gyűjtögetik a pontokat. És ahhoz képest, hogy az őszi szezonban szinte mindenki lemondott róluk…

Oké, nem fenékig tejfel az élet náluk sem, a hétvégén a Real Madridtól kaptak ki hazai pályán, 2-0-ra. Nem olyan rossz eredmény ez egyébként, de a tényen nem változtat: Nem sikerült pontokat gyűjteni. És mivel a Getafe ikszelt a Barca ellen, meg is előzték őket.

Idegenben úgy állnak, mint az Espanyol hazai pályán, vagyis van három győzelmük, négy döntetlenjük és hét vereségük.

Rabona
Élő fogadás: check_circle
Üdvözlő bónusz: 35,000 Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Egymás elleni párharcok

Az utóbbi években mindketten megjárták a másodosztályt, és általában úgy, hogy pont elkerülték egymást. Friss meccsük három van, kettő a tavalyi évből, egy pedig idénről. Tavaly ősszel 2-0-ra az Espanyol győzött, tavasszal 2-2-t játszottak, ahogy idén ősszel is. A sárgamezesektől Victor Chust talált be, valamint Lucas Pérez, aki azóta hazaigazolt, hogy segíthessen harmadosztályú csapatán, a Deportivo La Corunán, a vendégeknél pedig a válogatottba bekerülő, ott gólt szerző Joselu duplázott.

Hírek a csapatok körül, hiányzók

Majdnem teljes kerettel vághat neki a mérkőzésnek az Espanyol, mindössze Gori, valamint Brian Oliván nem szerepelhet. Előbbi talán ott lehet a keretben, utóbbi egy izomsérülés miatt esett ki, és két hétig még nem állhat rendelkezésre.

A Cadiznál több a várható hiányzó. Egyrészt ott van a régóta hiányzó kettős, Jon Ander Garrido és Joseba Zaldua, ők most sem lesznek bevethetők. Cala szereplése kérdéses, míg Gonzalo Escalante és Brian Ocampo szintén a sérülteket erősítik, utóbbi ráadásul majd csak valamikor szeptemberben léphet legközelebb pályára.

A várható kezdőcsapatok

Espanyol: Pacheco – Pierre-Gabriel, Montes, Gomez, Pedrosa – Darder, Vinicius Souza, Melamed – Braithwaite, Joselu, Puado

Cadiz: Ledesma – Carcelen, Hernández, Fali, Espino – Bongonda, San Emeterio, Alcaraz, Sobrino – Guardiola, R. Marti

Megfontolandó tippek

  • Kiesési rangadó ez a javából, mindkét csapatnak szüksége van a három pontra. Amúgy sem szoktak nagyon a védekezésre sokat adni, ez látszik az eredményeiken is, és most is úgy gondolom, hogy legalább egyszer betalálnak majd a kapuba mindketten. Ez a bet365-nél 2.05.
  • Nem gondolnám, hogy a meccs döntetlennel végződik, megtippelni azonban nem merném sem ezt, sem a hazait, sem a vendéget. Viszont úgy hiszem legalább két és fél gól esik a meccsen, az Unibetnél ezt 2.30-ért lehet megtippelni.
szerkesztői csapata - Rigó
A szerzőről

Körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni sportfogadással és ez a szenvedélyem napról napra erősödik. Több fiókom is van a legnagyobb fogadóirodáknál, ahol remek oddsok vannak és az ügyfélszolgálat is kifogástalan. Főként futballra, F1-re és teniszre szeretek fogadni.

Vissza a tetejére