Sportske kladionice Srbija – Top domaće i strane bookmakere

Sasvim smo sigurni da izbor sportske kladionice u kojoj ćete se registrovati nije lak zadatak. Naprosto, danas na internetu postoji veliki broj operatera koji nude svoje usluge igračima, te samo izbor nekada može biti dugotrajan i mukotrpan proces. Iz tog razloga, naš tim eksperata koji radi na sajtu Globusbet.com se trudi da na detaljan i pre svega iskren način uradi recenziju svake online kladionice koja je dostupna igračima iz Srbije i regiona.

Svaka recenzija koju možete pročitati na našem sajtu sastoji se od nekoliko ključnih segmenata i u okviru svakog segmenta mi detaljno analiziramo svaki bitan element koji jednu sportsku kladionicu čini vrednom, da bi se vi kao korisnik registrovali na nju.

Lista najboljih onlajn kladionica za srpske igrače u 2022

# Sportska kladionica Jezik Recenzija Min. ulog Min. kvote Bonus% Bonus Ulogujte se
Circus
Srpski
- 20.00 din 1.60 100% 5,000 din Kladite se sada
Meridianbet
Srpski
- 1.00 din 1.25 100% 1,500 din Kladite se sada
MELbet
Srpski
- 0.20 € 1.40 100% 11,000 din Kladite se sada

*Uslovi i Pravila se primenjuju! 18+

Ocenjivanje onlajn kladioničara – Ovako ih rangiramo

Na početku, potrebno je da naglasimo da mi kao sajt za recenzije vršimo detaljnu analizu svakog operatera pre nego se i odlučimo da radimo recenziju, iz prostog razloga što nikada ne radimo recenzije kladionica koje nisu legalne i licencirane. Mi naprosto ne želimo našim čitaocima da preporučujemo kompanije sa kojima bi u budućnosti eventualno mogli imati bilo kakvih problema. Dakle, na spisku kladionica u Srbiji se nalaze samo one kompanije koje posluju u potpunosti u skladu sa zakonskim regulativama zemlje poslovanja i koje imaju validne i respektabilne licence za sportsko klađenje.

Kriterijumi po kojima recenziramo i rangiramo online kladonice je uniformisan, što znači da se svaka kompanija predgleda i ocenjuje na identičan način. Pre svega, kao što smo već napomenuli prvi uslov koji najbolje kladionice u Srbiji moraju da ispunjavaju, je da su legalne i licencirane. Nakon toga, proveravamo i ostale parametre, kao što su sigurnost samog sajta i sigurnost korisnika koji koriste isti, vizuelni identitet i lakoća korišćenja, kvalitet i vrste bonusa i promocija koje najbolje kladionice nude svojim korisnicima, izbor sportova za klađenje, kao i kladioničarskih marketa, opcije klađenja uživo, mogućnosti klađenja putem mobilnih uređaja, depozitne i isplatne metode, korisnička podrška, kao i dodatne funkcije koje jedan operater mora nuditi svojim korisnicima da bi se isti mogao zvati jednom od najboljih kladionica u Srbiji.

Kvalitet licenci koje sve online kladionice mora posedovati

Online i offline sportsko klađenje je zakonski regulisano u Republici Srbiji i isključivi nosilac prava izdavanja dozvola i licenci je Državna lutrija Srbije. Ovo telo u saradnji sa Ministarstvom za igre na sreću Srbije izdaje validne licence operatorima koji na taj način mogu legalno poslovati na teritoriji Republike Srbije.

Radi boljeg razumevanja pravne regulative u Republici Srbiji bitno je naglasiti da je sportsko klađenje u potpunosti legalno u ovoj državi, ukoliko operater poseduje licencu i ukoliko ima potrebne dozvole za poslovanje.

Trenutno na teritoriji Republike Srbije postoji određeni broj operatera koji posluju u granicama legalnog i koje sve sportske kladionice poseduju potrebnu papirologiju za legalno poslovanje. Sve te legalne i licencirane sportske kladionice nadzire Ministarstvo Republike Srbije i iste su u obavezi da periodično šalju izveštalje regulatornim telima, koji na taj način proveravaju poslovanje kladioničarskih kompanija.

Ono što je svakako zamerka regionalnim operaterima je nedostatak saradnje sa nezavisnim telima koja u okviru svojih ingerencija na globalnom nivou proveravaju fer i korektno poslovanje kladionica i kazina kada je odnos prema igračima u pitanju. Takve kompanije, kao što su eCOGRA, GamCare i druge su vrlo bitan šraf kladioničarske industrije, iz razloga što na objektivan način ukazuju na propuste koje određeni operatori mogu imati.

Domaći brendovi, sa izuzetkom jedne ili dve kladionice u Srbiji još nisu uspostavile saradnju sa tim telima, te igrači nikako ne mogu imati uvid u transparentnost poslovanja ovih kompanija. Posebno je bitno davati igračima na uvid informacije vezano za fer odnos prema igračima u slučaju sporova, kao i u povrat igračima koje neke kladioničarske igre koje su generisane automatski nude.

Spisak drugih agencija za sportsko klađenje koje smo preporučili

Sportska kladionica Jezik Recenzija Min. ulog Min. kvote Bonus% Bonus Ulogujte se
22bet
Srpski
22bet Recenzija 0.20 € 1.40 100% 15,000 din Kladite se sada
1xbet
Srpski
1xbet Recenzija 0.20 € 1.40 100% 11,000 din Kladite se sada

*Uslovi i Pravila se primenjuju! 18+

Sigurnost igrača i bezbednost podataka mora biti na visokom nivou

Sigurnost Internet kladionice je veoma važna

Svaki sajt čiju mi recenziju radimo mora proći kroz stroge provere kada je reč o sigurnosti igrača i bezbednosti personalnih i finansijskih podataka istih. Ovo podrazumeva da svaki sajt mora imati sigurnu konekciju i enkripciju novije generacije. Na ovaj način mi štitimo vas kao korisnike, da se ne kladite na nesigurnim mestima gde se može dogoditi da vam podaci budu ukradeni ili zloupotrebljeni.

Svi operateri čije se recenzije nađu na sajtu Globusbet.com imaju sigurne konekcije i koriste enkipciju podataka. Takođe, velika većina istih upotrebljava eksterne servere kada je u pitanju pohranjivanje osetljivih personalnih i finansijskih podataka, te igrači mogu biti sigurni da igraju na bezbednom mestu.

Takođe, bitno je napomenuti da unutar svake recenzije naš tim na posebnom mestu proverava kakav je odnos svake sportske kladionice prema prigovorima igrača i koji je model rešavanja potencijalnih problema. Izrazito je bitno igrati na mestima gde se operateri brinu o svojim korisnicima i kojima su korisnici na prvom mestu.

U skorije vreme intenzivirao se pokret zaštite igrača u segmentu odgovornog kockanja (responsible gambling), te mi proveravamo kakve su mogućnosti pojedinih sajtova kada su opcije samo-isključenja ili limitiranja igrača koji imaju problem sa prekomernim i neodgovornim klađenjem u pitanju. Ono što možemo da primetimo, je da u Srbiji i regionu zaštita potrošača u ovom segmentu nije na zadovoljavajućem nivou, ali da se stvari kreću u pozitivnom smeru.

Naime, u svetu je postalo standard da najbolje kladionice sarađuju sa nezavisnim telima kao što su eCOGRA, IBAS (Independent Betting Adjudication Service), GamCare, GamStop i sličnim, koja nezavisna tela imaju višestruku ulogu u zaštiti potrošača u industriji sportskog klađenja i online kazina. Ove kompanije imaju ulogu nezavisnih posmatrača rada online kladionica koji na više nivoa kontrolišu njihov rad i transparentnost. U fokusu ovih kompanija je proveravanje fer i korektnog odnosa operatera kada se radi o igrama koje imaju generator nasumičnih brojeva, kao i njihovu transparentnost kada se radi o podacima kao što su povrat novca igračima, na primer. Ove informacije pružaju podatke o poštenom odnosu najboljih kladionica u Srbiji prema svojim korisnicima, kao i legitimnosti igara iz njihove ponude.

Sa druge strane, nezavisne kompanije proveravaju odnos kladioničarskih kompanija povodom pitanja prigovora nezadovoljnih igrača, a na kraju, ali ne i najmanje bitno vrše kontrolu sigurnosnih protokola igrača koji imaju problem sa bolešću zavisnosti od sportskog klađenja. Kao što smo već napomenuli kladionice u Srbiji još uvek kaskaju za svojom konkurencijom u Evropi u ovom segmentu, ali polako se vidi napredak, te smatramo da će u skorijoj budućnosti i ovaj segment biti u potpunosti regulisan u skladu sa svetskim standardima. Naime, velika većina domaćih kompanija na svojim sajtovim nudi kao opciju igračima sa potencijalnim problemom vezano za bolest zavisnosti, da posete Centar za bolesti zavisnosti u Beogradu, ali ni na jednom sajtu nismo videli da postoje edukativni članci koji bi igračima ukazali na opasnosti i potencijalne pokazatelje da je do problema došlo.

Lakoća Korišćenja i Kvalitet Web Stranica Srpske Kladionice

Sasvim je logično da pre nego donesemo neku bitnu odluku u životu odvojimo neko vreme kako bi razmislili o opcijama koje imamo. Prema nekim istraživanjima korisnika interneta utvrđeno je da od prvog utiska o nekoj stranici u mnogome zavisi da li će korisnik ostati na istoj ili neće. Zbog toga svaka online kladionica koju mi preporučujemo kao jednu od najboljih online kladionica u Srbiji ima vrlo kvalitetan dizajn i vizuelni identitet, kao i odličnu lakoću korišćenja.

Pored samog dizajna početne stranice, naš tim u svakoj recenziji detaljno proverava koliko je logična i laka navigacija kroz sam sajt, da li se stranice brzo učitavaju i kakav je proces registracije na samu kladionicu. Naime, iako na prvi pogled ovi segmenti mogu izgledati kao manje važni, vrhunske online kladionice imaju čitav niz stručnjaka koji se bave ovim stvarima i koji se trude da lakoća upravljanja sajtovima bude na vrhunskom nivou. Zbog toga, operateri koje mi preporučujemo imaju kvalitetne platforme za klađenje, koje su lagane za korišćenje i koje korisnicima pružaju mnogo mogućnosti kada je sportsko klađenje u pitanju.

Kladionice promocije za nove korisnike, bonusi i VIP programi

Bonusi i promocije su uvek dobra stvar kada se bavite sportskim klađenjem

Ukoliko niste znali, gotovo svaka online kladionica (osim nekih izuzetaka poput kladionica Pinnacle i Marathonbet, na primer) svojim novo-registrovanim korisnicima nudi specijalne bonuse dobrodošlice. Takođe, redovni klijenti dobijaju periodično primamljive promocije i bonus ponude kojima ih online kladionice nagrađuju za njihovu lojalnost kompaniji.

Osim raznih vrsta bonusa i promocija, neke kompanije nude svojim korisnicima razne vidove šema lojalnosti, kao i VIP tretman. Na taj način kladioničarski brendovi čuvaju svoje najprofitabilnije klijente, kojima vrlo često daju izdašne poklone, specijalan tretman prilikom povlačenja novca i personalne menadžere naloga.

Ipak, među kladioničarima su najpopularniji bonusi dobrodošlice ili Welcome Bonuses, koje sportske kladionice daju novo registrovanim korisnicima koji se odluče da se registruju i da polože svoj prvi depozit. Ono što je bitno znati je činjenica da postoji veliki broj bonusa dobrodošlice i da svi oni dolaze sa određenim Uslovima i Pravilima iskorišćavanja bonusa, koji su različiti od kompanije do kompanije. Upravo iz tog razloga je izrazito bitno znati prepoznati koji je bonus dobrodošlice kvalitetan, a koji nije.

Dakle, osnovno pitanje kod Bonusa dobrodošlice je kako prepoznati bonus koji je kvalitetan i kako ga na najbolji mogući način iskoristiti. Po našem skromnom mišljenju visina bonusa nije presudan faktor koji treba gledati. Najvažnije je obratiti pažnju na uslove i pravila iskorišćavanja (rollover requirements). Ako se pitate kako zaraditi na kladionici koristeći bonuse dobrodošlice, onda je izrazito bitno dobro razumeti uslove korišćenja istih.

Najčešće je potrebno obrnuti sredstva koja ste dobili kao bonus tri do pet puta, sa minimalnom kvotom (obično 1.50 ili više). U nekim kladionicama je čak potrebno igrati i kombinovane tikete, ali takvi uslovi iskorišćavanja bonusa se ne mogu zvati kvalitetnim. Stoga, treba birati online kladionice koje nude bonuse sa prihvatljivim uslovima korišćenja i sa što manjim obrtnim sredstvima. Čak i ako te kladionice nude manje novčanih sredstava, lakše je prebaciti ta sredstva sa bonus računa na račun sa koga je moguće izvršiti isplatu.

Osim ovog osnovnog tipa bonusa koji dobijaju novo-registrovani korisnici, moramo pomenuti i neke druge tipove bonusa. Tu se pre svega bez-depozitni bonusi, koji su retki i sa niskim iznosima, ali koji predstavljaju gotovo besplatan novac na vašem računu. Reload bonusi predstavljaju poseban vid bonusa koju vam kladionica daje nakon što izgubite sav novac u vidu određenog procenta povrata izgubljenih sredstava. Osim tipova bonusa bitno je gledati da li postoje i promotivni kodovi koje kompanije daju svojim korisnicima, ko i bonusi predstavljaju posebnu ponudu najboljih kladionica u Srbiji.

Kao posebna novina u industriji sportskog klađenja je i mogućnost iskorišćavanja različitih bonusa operatera koji pripadaju posebnim mrežama. Mreže predstavljaju dva ili više kazina ili sportskih kladionica koje pripadaju istom konzorcijumu i koje se nazivaju sestrinskim kompanijama. Tako registracijom u jednoj kompaniji igrači stiču pravo da dobiju bonuse dobrodošlice i razne promocije u sestrinskim kladionicama i kazinima. Iako ova mogućnost nije opcija za igrače iz Srbije i regiona, što se tiče regionalnih kladionica, isti ove mogućnosti mogu iskoristiti u stranim kladionicama koje pripadaju raznim mrežama.

Što se tiče domaćih operatera, svi mahom daju slične ili iste bonuse. U većini kladionica u Srbiji sa našeg spiska najboljih postoji bonus dobrodošlice, kao i redovne promocije. Te promocije nisu toliko kvalitetne i uglavnom se svode na uvećavanje kvota na veći broj odigranih utakmica na kombinovanim tiketima. Sveobuhvatno, iako kvalitet bonusa i promocija kladionica u Srbiji nije na nivou najpoznatijih evropskih i svetskih kladionica, postoji tendencija podizanja kvaliteta istih.

Kvalitetne kladionice moraju nuditi veliki broj depozitnih metoda

Izaberite operatora sportskog klađenja sa načinima depozita koji vam odgovaraju

Metode depozita i povlačenja novca sa online kladionica su jedan od najvažnijih segmenata na koje mi obraćamo pažnju u našim recenzijama. Domaći brendovi uglavnom kaskaju za evropskim i svetskim brendovima u ovom segmentu, iz nekoliko razloga.

Prvo i pre svega, kada pogledamo depozitne metode u regionalnim kladionicama, lako je uvideti da kladionice u Srbiji uglavnom nemaju u ponudi elektronske novčanike kao što su Skrill, NETELLER i PayPal. Ponuda depozitnih metoda je prilično jednobrazna, pošto sve kladionice nude platne kartice (kreditne i debitne), bankarske transfere, mogućnost lične uplate u lokalnom šopu, dok tek po neki operater nudi i mogućnost plaćanja putem iPay servisa. Ovo je državni servis koji funkcioniše na principu servisa za transfer novca, a isti su gotovo sve sportske kladionice u Srbiji ubacile u svoju ponudu.

Nažalost, iluzorno je govoriti o nekim inovativnim depozitnim metodama koje postaju izrazito popularne u svetu. Naravno, ovde govorimo o kripto-valutama; Bitcoin, Litecoin, Etherеum itd., koje su za kratko vreme postale neverovatno popularne depozitne metode, pre svega zbog brzine transakcija, nepostojanja naknada i kompletne anonimnosti korisnika. Sportske kladionice u Srbiji nemaju kripto-valute u ponudi depozitnih i isplatnih metoda, te se može slobodno reći da je ovaj segment poslovanja online kladionica u regionu jedan od lošijih, kada se pogledaju vodeći svetski operateri.

Brzo reagujuća mobilna aplikacija ili funkcionalan sajt za mobilno klađenje

Klađenje putem mobilnih aparata postaje sve popularnije, kako u svetu, tako i u regionu. Upravo iz tog razloga sve više operatera sportskog klađenja u svojoj ponudi ima pored redovnih desktop verzija sportskih kladionica i mobilne verzije sajtova, kao i aplikacije za mobilne uređaje. Spisak kladionica u Srbiji koje imaju svoje mobilne verzije sajta i/ili mobilne aplikacije je zaista dugačak.

Svaka sportska kladionica koja u svojoj ponudi ima mobilne aplikacije, iste radi za različite operativne sisteme. Naime, mobilne aplikacije se prave kako za korisnike Android operativnih sistema, tako i za korisnike iOS operativnog sistema. Android aplikacije se skidaju i instaliraju uglavnom sa sajtova sportskih kladionica. Ovo iz razloga što Google Play Store ima vrlo strogu politiku koja ne dozvoljava aplikacijama koje se bave klađenjem i kockanjem da se nalaze na njihovoj platformi. Što se tiče aplikacija za iOS operativne sisteme, isti se uglavnom mogu naći na Apple Store-u, jer Apple sa druge strane nema tih problema i restrikcija kao Google.

Ukoliko nikada niste koristili mobilne verzije sajta, onda vam moramo napomenuti da su one uglavnom identične kao i desktop verzije, samo usklađene sa manjim ekranima za mobilne uređaje (telefone i tablete). Istima se pristupa putem linka, te je dovoljno ukucati ime online kladionice i na pretraživaču ćete pronaći željenu adresu. Korisnici mobilnih verzija sajta imaju sve mogućnosti na raspolaganju baš kao i korisnici desktop verzija, te mogu pristupiti delovima za klađenje pre početka meča, uživo sekciji, promocijama, bonusima, kao i depozitnim metodama i korisničkoj podršci. Dakle nema apsolutno nikakvih negativnih posledica za igrače koji se odluče igrati preko mobilne verzije sajta.

Takođe, mobilne aplikacije nude korisnicima sve mogućnosti koje im nude i desktop ili mobilne verzije. Postoji nekoliko razlika između mobilnih verzija sajta i mobilnih aplikacija, koje su više estetske i korisničke prirode, te odluka o tipu mobilne aplikacije je striktno subjektivna stvar. Naime, mobilne verzije sajta ne zahtevaju nikakav download, instalaciju, niti zauzimaju nepotreban prostor na vašoj SD kartici, ali sa druge strane aplikacije mogu biti u potpunosti personalizovane što zna biti vrlo prijatno.

U Srbiji i region veliki broj online kladionica nudi svojim korisnicima mobilne verzije sajta, a opet nemaju svi operateri aplikacije za mobilne telefone, što se mora u budućnosti ispraviti. Posebno se mora raditi na aplikacijama za iOS korisnike, pošto svega dve ili tri kladionice u Srbiji imaju to u ponudi.

Kladionica uživo – Kada želite da se kladite tokom meča

Ukoliko nikada niste probali da se kladite na utakmice uživo, onda zaista niste svesni šta ste propustili. Uživo klađenje je trenutno najpopularniji vid sportskog klađenja, upravo iz razloga što je atraktivan i što igrači uživaju u njemu.

Osim atraktivnosti, uživo klađenje ima i prednosti u odnosu na klađenje pre početka meča. Na primer, ponekada je teško pretpostaviti kako će neka ekipa početi meč i kako će reagovati na vremenske uslove, a klađenjem uživo imate mogućnost da umesto da predviđate te situacije, na licu mesta vidite kako se meč razvija. Naravno, kvote na klađenju uživo se kreću u realnom vremenu, te se može dogoditi da vam kvota promakne, ali sveobuhvatno, ponekad je mnogo pametnije sačekati da utakmica počne, nego se kladiti „na slepo“.

Kladionice u Srbiji idu u korak sa poznatim i popularnim svetskim kladionicama što se tiče pokrivenosti sportova i marketa za klađenje uživo. Osim toga sve kladionice sa spiska najboljih imaju u svojoj ponudi sasvim solidne platforme za klađenje uživo.

Ono što je specifično za klađenje uživo je mogućnost praćenja live prenosa u nekim online kladionicama. Naime, jedan broj kvalitetnih kladioničarskih brendova u svojoj ponudi ima uživo prenose (live stream ponuda) putem kojih korisnici mogu na sajtovima tih brendova da prate prenose utakmica na koje se klade uživo. Ovo nije privilegija samo najpoznatijih brendova u svetu, nego nekoliko kladionica u Srbiji takođe u svojoj ponudi ima veliki broj prenosa tokom nedelje.

Dakle, ukoliko ste fan klađenja uživo, ili tek razmišljate kako da počnete sa istim, možemo vam reći da kladionice u Srbiji imaju u svojoj ponudi odlične platforme i kvalitetnu ponudu u ovom segmentu sportskog klađenja i da ni po čemu ne kaskaju za ponudom svetskih kladionica.

Izbor sportova za klađenje je bitna prilikom izbora kladionice

Operateri sportskog klađenja u Srbiji nude širok izbor sportova za klađenje

Sasvim sigurno da je izbor sportova vrlo bitan kada se radi o biranju sportske kladionice u kojoj ćete se registrovati. Iako je velika većina sportskih kladioničara fokusirana na popularne sportove poput fudbala, košarke i tenisa, postoji određeni broj sportskih kladioničara koji preferiraju da se klade na manje poznate i popularne sportove.

Ponuda sportova u najboljim sportskim kladionicama u Srbiji se kreće od prosečne do odlične. Postoji nekoliko operatera koji nude samo osnovne sportove koji su popularni i njihov izbor sportova nije širok, dok veći broj operatera nudi preko 20, a po neki i 30 sportova na koje se korisnici mogu kladiti.

Kao što smo već napomenuli najpopularniji sportovi za klađenje među igračima u Srbiji su svakako fudbal, košarka i tenis. Fudbal kao najvažnija sporedna stvar na svetu je vrlo praćena u Srbiji i regionu, pa samim tim i klađenje na ovaj sport je najrasprostranjenije. Ponuda fudbalskih takmičenja i utakmica je vrlo obimna, a kvote i margine su u granicama prihvatljivih. Najpopularniji marketi za klađenje su svakako konačan ishod i broj golova na utakmici. Osim fudbala, dva najpopularnija sporta su svakako košarka i tenis. Ponuda u ova dva sporta je takođe prilično kvalitetna, a najpopularniji marketi su hendikep u košarci i konačan ishod u tenisu.

eSports, novi trend koji osvaja tržište sportskog klađenja

Kada smo govorili o izboru sportova koji kladionice nude svojim igračima namerno nismo spominjali eSports, pošto je ovaj „sport“ naprosto preuzeo ogroman deo tržišta u poslednjih nekoliko godina i zaslužije da se o njemu piše u odvojenom paragrafu. eSports je zapravo skup takmičenja iz najpopularnijih video igara i klađenje na pojedince ili timove koji se takmiče u okviru tih turnira.

Najpopularnije video igre na koje se igrači preferiraju kladiti su Dota 2, League of Legends i CS: GO. Popularnost ovih igara je velika, a nagradni fondovi na turnirima su ogromni. Recimo, na Dota 2 turniru, Internacional, koji se igra jednom godišnje, nagradni fond je preko 17 miliona dolara. To dovoljno govori o brojnosti ljudi koji igraju, prate i koji vole da se klade na pobednike pojedinih mečeva i turnira na eSports. Domaći brendovi prate svetske trendove i potrebe igrača, te u svojoj ponudi imaju sasvim solidan broj turnira i mečeva najpopularnijih eSports.

Virtuelni sportovi su takođe opcija za igrače

Virtuelni sportovi su postali ekstremno popularni sa razvojem video igara kao što je FIFA, Football Manager i drugih iz žanra simulacije. Zajedno sa rastom i razvojem ovih igara u industriji sportskog klađenja razvile su se i virtuelne igre.

Sada kladioničari mogu da prave svoje timove u fantazi ligama, ali i da se klade na kompjuterski programiranim trkama pasa, konja, kao i u virtualnim fudbalskim, košarkaškim i hokejaškim mečevima. Brojne sportske kladionice razvile su sopstvene softvere za ove igre, a one koje nisu to uradile imaju mogućnost da kupe te virtuelne igre od brojnih provajdera igara, koji nude svoje usluge na tržištu.

Iako su ove igre prilično teške za pravljenje konstantnog profita, igrači naprosto obožavaju da se klade na njih, pa tako brendovi u svojoj ponudi svaki dan nude određeni broj virtuelnih igara svojim korisnicima. Domaći brendovi prate svetski trend, te u ponudi kladionica u Srbiji igrači mogu naći veliki broj zanimljivih virtuelnih igara svakodnevno.

Širok izbor kladioničarskih marketa je izuzetno bitan

Vremena kada se u kladionicama moglo igrati samo na konačan ishod su prošlost. Danas na samo jednoj utakmici igrači mogu birati između stotinu, nekad i hiljadu različitih opklada. Kladioničarski marketi su se razvili do neslućenih visina, pa tako danas možemo se kladiti na igrača koji će dobiti prvi žuti karton, ili na broj skokova koji će neki igrač imati na košarkaškoj utakmici.

Ipak, najpopularniji marketi su i dalje konačan ishod, ali i broj golova i koševa koji će biti na nekoj utakmici (goal/points market). Osim ovih klasičnih marketa, razvio se i jedan specifičan kladioničarski market u klađenju na fudbal, koji se zove Azijski hendikep. Azijski hendikep predstavlja poseban vid hendikepa gde je igraču moguće da igra na marketu sa samo dva ishoda i da na taj način poveća sebi šanse za dobitak u odnosu na klasičan market sa tri moguća ishoda (klasičan 1×2 market).

Sportske kladionice u Srbiji imaju prilično kvalitetnu ponudu kladioničarskih market, s tim da se mora napomenuti da gotovo ni jedna online kladionica u regionu nema u svojoj ponudi Azijski hendikep, što smatramo velikim minusom.

Kvalitet kvota i najpopularniji tipovi opklada u Srbija

Objašnjenje opklada i kvota

Generalno govoreći kvote predstavljaju nivo verovatnoće da će doći do nekog ishoda. Početnici u sportskom klađenju treba da postave sebi pitanje kako zaraditi na sportskoj kladionici ako ne razumeju šta kvote predstavljaju. Iz tog razloga vrlo je važno znati prepoznati kvalitetnu ponudu kvota i izabrati pravi način na koji će se neko kladiti na sportske događaje.

I u svetskim razmerama ponuda i kvalitet kvota su dosta šarenoliki. Čak se dešava da određene online kladionice imaju odlične kvote na neke sportova, dok u drugim sportovima njihova ponuda nije toliko impresivna. Malo je sportskih kladionica koje se mogu pohvaliti sveobuhvatno odličnim kvotama i niskim marginama. Mi smatramo da su prihvatljive margine u visini od oko 5% i to smatramo industrijskim standardom. Do 7% je prihvatljivo, ali sve preko toga predstavlja nepovoljno podnevlje za sportsko klađenje i kladionice koje imaju više margine od 7% se ne mogu smatrati najboljim kladionicama.

Što se tiče najboljih kladionica u Srbiji situacija sa kvotama je šarolika. Malo je brendova koji su konkurentni sa vodećiom svetskim kladionicama, ali nekoliko operatera su blizu industrijskog standarda. Svakako smatramo da postoji mogućnost napretka u ovom sektoru, jer bi smanjanjem margina i povećanjem kvota kladionice u Srbiji dobile veći broj redovnih korisnika.

Profesionalna korisnička podrška mora biti uvek dostupna

Malo ljudi prilikom odabira sportske kladionice obraća pažnju u recenzijama na kvalitet korisničke podrške, što je greška. Naime, mi smatramo da je ovaj segment jedan od najvažnijih segmenata svake online kladionice.

Svetski poznati brendovi veoma mnogo napora ulažu u svoje timove korisničke podrške i pružaju mogućnost igračima da kontaktiraju istu preko nekoliko metoda. Uz to, korisnička podrška kod poznatih online kladionica je dostupna igračima 24/7, što znači da u svakom momentu, bez obzira u kojoj se vremenskom zoni nalazili, vi kao korisnik možete da kontaktirate podršku svoje sportske kladionice i da dobijete odgovor na pitanje koje vas muči.

Najbolje kladionice u Srbiji svojim korisnicima nude sasvim solidne opcije kada je reč o korisničkoj podršci. Naime, gotovo svaki brend u ponudi ima uživo ćaskanje sa agentima, kao i mogućnost kontaktiranja korisničke podrške putem e-maila, pošte ili telefona. Ono što nije u potpunosti kvalitetno kod domaćih brendova je radno vreme, jer nema brenda koji svoje usluge korisničke podrške nudi 24/7, nego je to obično redovno radno vreme u okviru jedne vremenske zone.

Circus vs Meridianbet

Circus
Bonus: 100%
do 5,000 din
  • 5/5Izbor sportova5/5
  • 5/5Pokrivenost sportskih događaja5/5
  • 4/5Opcije kladioničarskih marketa5/5
  • 5/5Opširna bonus šema4/5
  • 5/5Korisnička podrška5/5
Meridianbet
Bonus: 100%
do 1,500 din
*Uslovi i Pravila se primenjuju! 18+

Šta nam donosi budućnost sportskog klađenja?

Iluzorno je govoriti da se industrija sportskog klađenja menja gotovo svakodnevno. Svedoci smo velikih inovacija u industriji i činjenici da se operateri i provajderi softvera naprosto utrkuju ko će napraviti novu revolucionarnu stvar koja će zaludeti kladioničare. Kada je pre skoro godinu dana kladionica Bet365 napravila svoju platformu za Bet Builder opklade mislilo se da dalje od toga neće moći da se ide, međutim samo nekoliko meseci kasnije možemo videti da se i ovaj segment razvija i širi u svim pravcima.

Osim većih mogućnosti što se tiče kladioničarskih marketa i opklada, kladioničari sada imaju mogućnost da se klade na nekoliko platformi istovremeno putem Omnichannel-a, kao i da koriste mogućnosti kripto-valuta i Blockchain tehnologija. Posebno mesto svakako zauzimaju i socijalne mreže, koje su postale snažno oružje kako sportskih kladionica, tako i igrača, koji se udružuju i na taj način pokušavaju da doskoče operaterima.

Jedno je sigurno. Industrija sportskog klađenja i kockanja generalno je u velikom razvoju i kraj se ne nazire. Svake godine profiti kompanija u i oko sportskog klađenja samo rastu, kao i broj igrača koji se redovno ili rekreativno bavi sportskim klađenjem.

Šta bi iskusni kladioničari morali da znaju

Iako postoji veliki broj teorija oko toga šta je potrebno znati i šta je potrebno savladati da bi mogli zaraditi na sportskoj kladionici, mi smatramo da je nekoliko stvari od presudnog značaja. Prvo i pre svega, svaki uspešni kladioničar mora znati kako da upravlja svojom kladioničarskom bankom. Bez umeća upravljanja bankom nema ni uspešnog kladioničara. Naime, sportsko klađenje je specifična discipline gde se vrlo često dešavaju negativne sekvence, kada naprosto sve krene protiv igrača. U takvim situacijama, ako kladioničar nema kvalitetnu selekciju uloga i pametno trošenje svoje banke, vrlo brzo će doći do bankrota.

Osim toga potrebno je pronaći sistem klađenja koji najbolje pogoduje svakom pojedincu. Sistema i strategija ima mnogo, ali malo je onih koji su garantovano provereni i koji mogu doneti profit u bilo kom momentu. Zapravo ne postoji savršeni kladioničarski sistem i gotovo uvek online kladionice izlaze kao pobednici u borbi sa kladioničarima. Međutim, postoji nekoliko gotovo savršenih sistema, kao što su Arbing, Matched Betting i drugi, koji ako se koriste na pravi način mogu polako ali sigurno doneti profit na duže staze.

Sveobuhvatno, da bi se neko bavio sportskim klađenjem i bio profitabilan u isto vreme potrebno je da se mnoge stvari poslože. Potrebno je imati kvalitetan menadžment svoje kladioničarske banke, profitabilan i proveren sistem, veliku količinu discipline i malo sreće. Ako sve to uspete da dostignete, sasvim sigurno ćete biti u mogućnosti da pravite profit konstantno.

FAQ

FAQ

📌 Na koji način sportske kladionice zarađuju novac?

Sportske kladionice prave profit na taj način što postavljaju određenu marginu, koja im omogućava da naprave profit ma koji rezultat bio na kraju. Sve što je potrebno je da postave takve kvote ili linije koje će biti interesantne igračima da ih igraju na obe strane. Time sportske kladionice prave sebi sigurnu opkladu i zapravo im nije bitno koja će ekipa pobediti.

📌 Koji sport je najlakši da se na njega kladi?

Prema nekim istraživanjima sport na koji se najlakše kladiti je bez svake sumnje fudbal. Ovo iz razloga što kladioničarska populacija ima najšire znanje o ovom sportu, kao i zbog činjenica da je ovaj sport najzastupljeniji na svetu procentualno. Uz to u online kladionicama ponuda u fudbalu je najšira što se tiče marketa i kvota.

📌 Može li se živeti od sportskog klađenja?

Osnovno pitanje svih početnika u sportskom klađenju je kako zaraditi na sportskoj kladionici? Ovo je zapravo jedno vrlo jednostavno pitanje, na koje nema univerzalnog odgovora. Svakako da se može živeti od sportskog klađenja, ali svega oko 8% svih svetskih kladioničara može sebe nazvati profesionalcima koji redovno prave profit na online kladionicama. Zašto je to tako? Naprosto, sportsko klađenje je vrlo kompleksna disciplina koja zahteva široka znanja i veliku količinu samo discipline.

📌 Koji tipovi kvota postoje?

U široj upotrebi najpoznatija su tri tipa kvota. To su decimalne (evropske) kvote, frakcionalne (UK) kvote i Američke kvote. Zapravo poznavanje ova tri tipa kvota je jedno od osnovnih znanja koje svaki sportski kladioničar mora znati, ali kada se malo detaljnije pozabvi istima može se uvideti da nema neke krucijalne razlike među njima. Ljudima u evropi su svakako najpribližnije decimalne kvote, mada se često koriste i frakcionalne, posebno u Ujedinjenom kraljevstvu.

📌 Šta je to Matched Betting?

Matched Betting predstavlja kladioničarsku disciplinu u kojo sportski kladioničar iskorišćava bonuse i promocije koje mu daju sportske kladionice i na taj način pravi siguran profit. Ovo je perfektno legalan način sportskog klađenja, mada nije baš prihvaćen od strane online kladionica. Ovo iz razloga što se može desiti da vam nalog bude limitiran ili suspendovan ukoliko kladionice utvrde da se bavite ovim vidom sportskog klađenja.

Vissza a tetejére