A LEGFRISSEBB FOGADÁSI AJÁNLATOK KÖZVETLENÜL A POSTAFIÓKODBAN

Szeretnél első kézből értesülni minden alkalommal arról, ha a kedvenc fogadóirodádnál promóció fut? Az olvasóink exkluzív tippekhez és bónuszokhoz kapnak hozzáférést, emellett folyamatosan értesítjük őket a legfrissebb sporthírekről, érdekességekről, és a legjobb szolgáltatók kiadványairól.

Az adataidat senkinek nem adjuk el és nem osztjuk meg másokkal. Természetesen bármikor leiratkozhatsz.

Bitcoin fogadás – Decentralizált, anonim és villámgyors befizetés a bukmékereknél

A kriptovaluták olyan digitális fizetőeszközök, amelyek napjainkban egyre népszerűbbek mindenféle online platformon és így a sportfogadás világában. Legfőbb jellemzőjük a decentralizáció, azaz mindenféle külső fél vagy közvetítő nélkül tudunk fizetéseket bonyolítani. Emellett egyik-másik kriptovalutával teljesen anonim fizetéseket is végrehajthatunk, úgyhogy nem csoda, hogy nagyon sokan kedvelik őket manapság.

A sportfogadás világában néhány éve jelent meg először a legnagyobb kriptovaluta, a Bitcoin és ma már egyáltalán nem túlzás azt írni, hogy a bukmékerek elfogadják a Bitcoint, hiszen vannak specifikus Bitcoin fogadási oldalak is. Ezeken pedig már csak a 2009-ben létrejött első kriptovalutát, a Bitcoint használhatjuk csak befizetéshez és fogadáshoz. A továbbiakban megmutatjuk mi mindent kell tudni a Bitcoinról és a kriptovaluta használatáról az online sportfogadási oldalakon!

Fogadási oldalak, amelyek elfogadják a Bitcoint

# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz Regisztrálj
Rabona
Útmutató:
Rabona
Bónusz:
35,000 Ft+ 4,000 Ft Free Bet
Fogadj most
*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
Cashed
Útmutató:
-
Bónusz:
35,000 Ft
Fogadj most
Casinia
Útmutató:
Casinia
Bónusz:
35,000 Ft+ 4,000 Ft Free Bet
Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

A Bitcoin megjelenése és feltűnése az online sportfogadás világában

Bitcoin

A világ első kriptovalutája, a Bitcoin 2009-ben jelent meg egy Satoshi Nakamoto néven ismert fejlesztő munkájának eredményeként. Egy blokkláncon validálják a kapcsolódó tranzakciókat, ami azt jelenti, hogy a tranzakciók egy blokkban kerülnek rögzítésre és ezek a blokkok láncként követik egymást. Ennek a technológiának a nagy előnye, hogy minden tranzakció megmásíthatatlan, semmilyen formában nem lehet belenyúlni egy korábbi blokkba.

Ahogy az évek teltek, egyre ismertebb lett a Bitcoin, megjelent az első Bitcoin ATM, megjelentek támogató kormányzatok és megjelent a Bitcoin sportfogadás is. Most már évek óta léteznek olyan bukmékerek, ahol csak Bitcoinban lehet tétet tenni, de alapvetően a jellemző az, hogy a fizetési módok között ott van már a BTC vagy néhány más kripto, mint az Ethereum vagy éppen a Dogecoin.

Egy kriptotárca létrehozása

Bitcoin fogadás

A Bitcoin indulásakor azért jóval nehezebb volt beszállni a kriptovaluták világába, főleg, hogy nem is volt nagyon bizalom az új digitális decentralizált fizetési eszköz felé. Ma viszont már vannak decentralizált tőzsdék, amelyek jelentősen megkönnyítik a Bitcoin vásárlási folyamatot. A következőkben megmutatjuk, hogy mennyire egyszerű mondjuk a Binance vagy a Coinbase kriptotőzsdék segítségével Bitcoinhoz jutni.

 • Első körben regisztrálnunk kell valamelyik ismert kriptotőzsdén, pl. a fentebb említett Binance, Coinbase tőzsdéin, de használhatjuk a több tucat másik megbízható kriptotőzsde valamelyikét
 • A regisztráció során alapvetően a személyes adatainkat, a lakcímünket és az e-mail címünket kell megadnunk
 • Ezzel be is jutunk az adott platformra, ahol viszont addig nem tudunk tranzakciókat végrehajtani, amíg nem azonosítjuk magunkat
 • Az azonosításra a tőzsdék általában több módot kínálnak fel, például webkamera segítségével készíthetünk fotót a személyi igazolványunkról és egy 3 hónapnál nem régebbi közüzemi számláról vagy bankszámlakivonatról. De saját magunk is tölthetünk fel fotókat vagy akár szkennelhetünk is
 • A feltöltés után nagyjából azonnal ellenőrzi a tőzsde a dokumentumainkat és vagy hitelesíti a fiókunkat vagy újbóli feltöltésre szólít fel minket
 • A regisztráció és azonosítás után már csak be kell lépnünk a Buy/Receive menüpontba, ahol a bankkártyánk segítségével máris tudunk Bitcoint vásárolni az aktuális árfolyamon plusz a tranzakciós díjért

Be- és kifizetés Bitcoin sportfogadás esetén

Ha megvan a kriptotárcánk és azon már van Bitcoin, akkor innentől kezdve villámgyors lesz egy be- vagy kifizetési tranzakció végrehajtása egy fogadási oldalon. Természetesen előzetesen győződjünk meg róla, hogy az adott bukméker elfogadja a Bitcoint vagy azt a kriptovalutát, amit szeretnénk használni. Ezután a befizetés a következő lépésekből áll:

 • Lépjünk be a bukméker oldalára és keressük meg a Pénzügyek/Pénztár menüpontot
 • Válasszuk ki a Bitcoint, mint befizetési módot
 • Azonnal felugrik egy ablak, amelyen QR-kód és hosszú tárcacím formájában megkapjuk azt a tárcát, ahova a Bitcoint kell küldenünk
 • Erre a címre aztán a saját kriptotárcánkból küldjük el a befizetni kívánt összeget
 • Maximum 10 percen belül ott lesz a kaszinó egyenlegében a befizetett összegünk

A kifizetés hasonló módon történik a Bitcoin fogadási oldalak esetén:

 • Lépjünk be a Pénzügyek/Pénztár menüpontba
 • Lépjünk a kifizetésekhez és válasszuk ki a Bitcoint, mint fizetési módot
 • Adjuk meg a kifizetni kívánt összeget és adjuk meg a tárcacímünket
 • Ellenőrzés után erősítsük meg a tranzakciót és néhány percen belül meg is kapjuk a Bitcoinunkat!

A Bitcoin használatának előnyei és hátrányai

Bár a bevezetőben arról írtunk, hogy a Bitcoin és a kriptovaluták egyre népszerűbbek napjainkban, azért még mindig van néhány olyan hátrányuk, amelyeket érdemes ismerni, mielőtt tárcát nyitunk magunknak. De először is jöjjenek az előnyök:

 • Rendkívül gyorsan végrehajtható ki- és befizetések
 • Egyszerű használat és könnyű kezelhetőség
 • Decentralizált fizetési mód, azaz nem függünk banktól vagy más közvetítőktől
 • Anonim fizetési eszközök, vannak teljesen anonim kriptovaluták
 • Ma már vannak specifikus Bitcoin bónuszok is
 • Nem érinti az árfolyamukat az adó vagy az infláció sem

És most nézzük meg, hogy mik azok, amik hátrányként értelmezhetőek a Bitcoin kapcsán. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy ezeken elég könnyen túl lehet lendülni:

 • Nagyon volatilis a Bitcoin árfolyama
 • Még mindig elég kevés helyen fogadják el
 • Ha egyszer végrehajtottunk egy tranzakciót, akkor azt már nem lehet visszacsinálni
 • Mivel nagyon anonim és decentralizált, akár csalás áldozatai is lehetünk
 • Sok esetben jelentős költsége is lehet a tranzakcióknak

Bitcoin az online sportfogadási oldalakon

Ma már egyre több online sportfogadási oldal ismeri fel, hogy a kriptovaluták nagyon népszerűek és egyre többen szeretnék őket használni. Ezért most már nagy, komoly hagyományokkal bíró bukmékerek is elkezdték elfogadni a különféle kriptovalutákat, de főként a Bitcoint. Néhány példa olyan bukmékerekről, akik elfogadják a Bitcoint: 20Bet, Librabet, 22Bet, FEZbet, Sportaza, 1xBit.

GYIK

📌 Bitcoinra is adnak a bukmékerek üdvözlő bónuszt?

Egyre több és több olyan online sportfogadási oldal létezik, ahol már Bitcoinban is kaphatunk üdvözlő bónuszt. Viszont figyeljünk oda, hiszen még mindig sok olyan bukméker létezik, ahol ugyan lehet Bitcoint használni befizetéshez, viszont az üdvözlő bónusz feltételeinél a Bitcoin ki van zárva. Ez azt jelenti, hogy ha Bitcoinban teljesítünk befizetést, akkor nem vehetjük majd igénybe egyik üdvözlő bónusz ajánlatot sem, erre mindenképpen figyeljünk!

📌 Visszakaphatom a Bitcoinom, ha téves tárcacímre utaltattam ki?

Nem, ez a rövid válasz. Ami a Bitcoin egyik nagy előnye, az egyben a hátránya is. Hiszen decentralizált pénzről lévén szó, nincs szükségünk közvetítőkre vagy bankokra ahhoz, hogy ilyen fizetéseket teljesítsünk. Viszont pont ezért, ha véletlenül rossz helyre küldtünk Bitcoint, akkor nincs rá esélyünk, hogy visszakapjuk a pénzünket, hiszen egyszerűen nincs hova fordulni segítségért. Ezért nagyon fontos tehát, hogy mindig jól nézzük meg, hogy hova küldünk Bitcoint.

📌 Van költsége a Bitcoin tranzakcióknak?

Igen, a Bitcoin tranzakciók teljesítésért díjat kell fizetnünk, ennek nagysága függ a tranzakcióink számától, méretétől és attól is, hogy aktuálisan mennyire leterhelt a hálózat. Ettől függetlenül azonban fontos tudni, hogy ez egy relatíve olcsónak számító fizetési mód, hiszen elhanyagolható az egy tranzakcióra jutó költség, főleg, ha arányosan nézzük. Többféle weboldalon lehet folyamatosan ellenőrizni az aktuális díjakat, ha előre szeretnénk tervezni.

Vissza a tetejére