A LEGFRISSEBB FOGADÁSI AJÁNLATOK KÖZVETLENÜL A POSTAFIÓKODBAN

Szeretnél első kézből értesülni minden alkalommal arról, ha a kedvenc fogadóirodádnál promóció fut? Az olvasóink exkluzív tippekhez és bónuszokhoz kapnak hozzáférést, emellett folyamatosan értesítjük őket a legfrissebb sporthírekről, érdekességekről, és a legjobb szolgáltatók kiadványairól.

Az adataidat senkinek nem adjuk el és nem osztjuk meg másokkal. Természetesen bármikor leiratkozhatsz.

Hatoslottó (6 ös lottó) – Nyerőszámok Friss

A hatoslottó a „nagy testvér”, azaz az 5-ös lottó bevezetését követően több, mint 30 évvel később, 1988 őszén indult el. Eleinte a játék csupán kísérleti jellegű volt, ugyanis az állami szerencsejáték szolgáltatónál meg akartak győződni arról, hogy a magyar lakosság körében milyen mértékű lesz a „piaci kereslet” a 6-os lottó iránt. Már a legelső hatos lottó sorsolást is hatalmas érdeklődés övezte, és a játékba küldött szelvények magas száma hamar meggyőzte a cég vezetőségét arról, hogy a lottó ezen változatát is érdemes bevezetni hazánkban.

 • Hatoslottó
 • Kompatibilitás
  browser
  android
  ios
 • Funkciók
  Számstatisztika
 • Értékelés: 3.5
 • Regisztrálj itt

*F. Feltételek érvényesek! 18+

Sorsolás dátumaNyerőszámok

2023. 19. hét

május 14. (vasárnap)

Nyerőszámok
 • 2
 • 9
 • 10
 • 19
 • 22
 • 26
Nyeremények áttekintése

Nyerési esélyek az hatoslottó szerencsejáték esetében

A napjainkban (a cikk megírásának időpontjában) érvényben lévő játékszabályok alapján a fogadók a következő nyerési esélyekkel kalkulálhatnak az hatoslottó szerencsejáték esetében:

 • a telitalálat elérésének elméleti esélye: 1: 8145060
 • öt találat elérésének elméleti esélye: 1: 34808
 • négy találat elérésének elméleti esélye: 1:733
 • három találat elérésének elméleti esélye: 1:45

A hatoslottónak az alapjául az ausztriai változat szolgált, aminek az esetében minden egyes sorsoláskor 6 nyerőszámot, és egy pótszámot húztak ki. Ebből adódóan a hagyományos nyerőosztályok mellett volt egy 5+1-es nyerőosztály is, így aki a kihúzott 6 nyerőszámból 5-öt eltalált és a pótszámot is, az 5+1-es találatot ért el (2007 júliusa óta már csak 4 nyerőosztály van: 3, 4, 5, illetve 6 találatos).

Hatoslottó Nyeremények

A hatoslottó szerencsejáték lényege dióhéjban

A 6-os lottó esetében a sorsolások (számhúzások) vasárnaponként a kerülnek megrendezésre (jelenleg az RTL Klub TV-csatorna közvetíti őket élőben minden vasárnap 15:50-től). A játékkal lottózóban, online módon (webes felületen keresztül), illetve SMS-alapú mobil alkalmazás révén is lehet játszani.

A hatoslottó szerencsejáték esetében a fogadónak 6 számot kell kiválasztani a rendelkezésre álló 45-ből (1-45). A játékban a fogadó célja az, hogy a minél többet eltaláljon a heti szinten egy alkalommal kisorsolt hat nyerőszám közül. Ahhoz, hogy pénznyereményt érhessen el, a fogadónak az adott sorsoláson kihúzott 6 nyerőszámból legalább 3 számot kell eltalálnia (az 5-ös lottó esetében már két találat elérése esetén is biztosított a pénznyeremény). Értelemszerűen minél több találata van a fogadónak egy adott játékszelvényen, annál nagyobb mértékű nyereményt ér el.

A legnagyobb összegű kifizetéseket természetesen egy telitalálatos szelvénnyel lehet elérni (a nyeremény halmozódásos rendszernek köszönhetően egy 6 találatos szelvénnyel manapság akár több százmillió Ft-os nyeremény is el lehet érni). A 6-os lottónál a normál játékmód mellett kombinációs játékra is biztosított a lehetőség a fogadók számára.

Egy kis hatoslottó matek

A hatos lottó esetében az alapjáték ára (jelenleg) 250 Ft. Ebből következően a fogadó által fizetendő összeg: 250 Ft x alapjátékok száma x a hetek száma. Leegyszerűsítve a dolgot, ha a fogadó 1 számmezővel szeretne játszani, és mondjuk 5 héten keresztül küldené játékba az általa kiválasztott számokat, akkor következő fogadási díjjal kell számolnia: 250 Ft x 1 x 5 = 1250 Ft. Amennyiben csupán egy sorsoláson szeretne részt venni az adott szelvénnyel, és csak 1 mezővel kíván játszani, akkor a fogadás díja a következő lesz: 250 Ft x 1 x 1 = 250 Ft. A kombinációs játékok esetében a részvételi díjat az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata határozza meg.

A kombinációs tábláért kattints ide.

6-os lottó vs Joker nyereményjáték

Joker nyereményjáték

A fogadó a 6-os lottó játék kertében részt vehet a Szerencsejáték Zrt. Joker játékban is. A Joker esetében az alapjáték ára (jelenleg) 250 Ft. Ez a speciális játék önmagában nem játszható, csakis oly módon, ha a fogadó 5-ös, 6-os, vagy 7-es lottóval, illetve, ha Kenóval, Eurojackpottal, vagy Luxor-ral is játszik (legalább egy szelvénnyel / játékmezővel). A játékos abban az esetben ér el pénznyereményt, ha a Joker számának legalább az utolsó két száma megegyezik a Joker sorsoláson kihúzott jokerszám megfelelő számaival. A joker esetében öt nyerőosztály van: 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, illetve 6-os.

Online játék 6-os lottóval

Az Szrt. egyéb szerencsejátékaihoz hasonlóan a 6-os lottó esetében is biztosított a fogadók számára az úgynevezett online játékmód, amit a cég, külön erre a célra kialakított platformjának használata révén lehet kivitelezni (https://bet.szerencsejatek.hu/). Azt viszont fontos megjegyezni, hogy kizárólag azok élhetnek ezzel a rendkívül kényelmesnek számító játékmóddal, akik regisztrálnak a Szerencsejáték ZRT. oldalán, megadva minden szükséges adatot és személyes információt.

Amennyiben úgy döntesz, hogy regisztrálsz a szolgáltató weboldalán, akkor jó, ha tudod, hogy nem csupán a hatoslottó szerencsejáték online változata, hanem számos egyéb játék netes verziója is elérhető lesz számodra (Kenó, 5-ös lottó, Luxor, Eurojackpot, Totót satöbbi). A regisztráció egyébként rendkívül gyorsan letudható (amennyiben magyar állampolgársággal rendelkezel, és hazai lakcímed is van). A regisztrációs procedúra során a következő adatokat kell megadnod:

 • a vezeték- és keresztnevedet;
 • a születési nevedet;
 • a születési helyedet és a születésed dátumát;
 • a nemedet és az állampolgárságod;
 • az édesanyád leánykori nevét;
 • az állandó lakcímed;
 • a telefonszámod és az e-mailcímed;
 • egy az azonosításodra szolgáló dokumentum számát (érvényes személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél stb.);
 • a bankszámlaszámod.

A regisztrációs űrlapon a szükséges adatok megadását követően el kell fogadnod (jelölő négyzetek „bepipálása” révén) a Részvételi szabályzatot, és az Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat is. De emellett egyéb opciókat is bejelölhetsz (pl. „Szeretnék értesüli az Szerencsejáték Zrt. ajánlatairól”, „Szeretnék értesülni a sportfogadással kapcsolatos ajánlatokról”, „Hozzájárulok, hogy a Szerencsejáték Zrt. a személyes adataimat testreszabott ajánlatok nyújtásának céljából felhasználja a jövőben”).

Ha mindennel végeztél, akkor már csak annyi a dolgod, hogy rákattintasz a „REGISZTRÁLOK” felirattal ellátott zöld színű gombra (ez az űrlap utolsó oldalának legalján található). Ezt követően az általad megadott e-mailcímre kapni fogsz egy speciális hivatkozást (linket), amire rákattintva tudod megerősíteni a regisztrációs szándékod.

Néhány észrevétel a 6-ös lottó netes felületéről

A 6-os lottó netes felülete rendkívül egyszerű, és gyakorlatilag csak az ezzel a játékkal kapcsolatos lényeges információkat, valamint az online fogadáshoz szükséges funkciókat tartalmazza. Ebből kifolyólag leginkább egyfajta „tudásbázisként” funkcionál, és olyan fontos dokumentumok érhetők el rajta, mint például a Fogadási útmutató és a Részvételi szabályzat. Ami az online fogadást illeti a hatoslottó szerencsejáték esetében is lehetőséged van a kézzel történő szelvény kitöltésre (a papír-alapú 6-os lottó szelvényhez hasonlóan).

Ilyen esetben a tippjeidet az általad kiválasztott számokra kattintva tudod megadni. Természetes élhetsz az úgynevezett gépi játék funkcióval is (ebben az esetben a gyorstipp gombra kattintva generál random módon kiválasztott számokat a rendszer). Amennyiben nem szimpatikusak a szoftver által elsőre ajánlott számok, új tippeket is kérhetsz (egymás után több alkalommal is).

Az Okoslottó applikáció használatának bemutatása – fogadj bármikor, bárhonnan!

A Szerencsejáték Zrt. Okoslottó néven futó alkalmazása már viszonylag régóta elérhető a játékosok számára. Kétféle változat áll rendelkezésre belőle: egy iOS, illetve egy Android operációs rendszerrel kompatibilis verzió. Az iOS-es verziót az AppStore-ból, az Android-osat pedig a Szrt. online szerencsejáték platformjáról tudod letölteni. Ezzel a rendkívül sokoldalúan használható alkalmazással gyakorlatilag a Szerencsejáték Zrt. majdnem minden játékával játszhatsz az 6-os lottótól kezdve, a Kenón át, egészen a Puttóig. Amennyiben egy 6-os lottó szelvényt szeretnél az appal játékban küldeni, akkor az alábbiak szerint járj el:

Okoslottó applikáció

 • Töltsd le és telepítsd az Okoslottó alkalmazást (előfordulhat, hogy az adott mobil készüléken engedélyezned kell a külső forrásból származó app-ok telepítését – az Android-os változat esetében);
 • Nyisd meg az app-ot, és válaszd ki a menüből a hatoslottót;
 • Válaszd ki a szelvény kitöltése opciót;
 • Válassz a két felkínált lehetőség közül: normál játék, vagy kombinációs játék;
 • A szelvényt kézzel, a megfelelő számok megérintésével töltheted ki, vagy a telefonod megrázás révén (ilyenkor random számokat generál az alkalmazás), és természetesen választhatod a „gyorstipp” opciót is (ez szintén véletlenszerű számokat generál).
 • A szelvény véglegesítésénél válaszd ki a fizetési módot (mobil egyenleg vagy belső egyenleg), a játék típusát (egyhetes vagy öthetes), valamint azt is, hogy szeretnél-e részt venni a Joker játékban, avagy sem;
 • Ha mindennel megvagy, akkor koppints rá az „SMS ELKÜLDÉSE” menüpontra (erre a rendszer még egy alkalommal rá fog kérdezni megerősítésként);
 • Küld el az SMS-t, majd amikor megkaptad az Szrt.-től a „Rendben vannak az adatok?” szövegű válasz SMS-t, pötyögd be, hogy „OK” (amennyiben valóban rendben vannak az adatok), és küld el ezt az SMS-t is;
 • Ha minden klappol, akkor kapni fogsz (kábé egy percen belül) egy újabb válasz SMS-t, amiben tájékoztatnak arról, hogy a szelvényed elfogadásra került (vagy sem – ha pl. nincs megfelelő összeg a mobilkeretedben).

Még egy „apróság”: a kapott válasz SMS-eket mindenféleképpen őrizd meg, mivel ezek tartalmazzák a szelvényszámot is, amivel a későbbiekben igazolni tudod, hogy jogosult vagy az adott nyereményre/nyereményekre.

„Játéklegek” avagy érdekességek a hatos lottó játékról

 • A 6-os lottó játék révén (eddig) elért legnagyobb nyeremény közel 3 milliárd Ft volt (2.958.307.350 Forint);
 • A legtöbb telitalálat (6-os találat) tíz évvel ezelőtt, 2009-ben volt;
 • Az egy sorsoláson elért legtöbb telitalálatos szelvény 2008-ban volt, a 39. játékhéten (négy darab).
Vissza a tetejére