A LEGFRISSEBB FOGADÁSI AJÁNLATOK KÖZVETLENÜL A POSTAFIÓKODBAN

Szeretnél első kézből értesülni minden alkalommal arról, ha a kedvenc fogadóirodádnál promóció fut? Az olvasóink exkluzív tippekhez és bónuszokhoz kapnak hozzáférést, emellett folyamatosan értesítjük őket a legfrissebb sporthírekről, érdekességekről, és a legjobb szolgáltatók kiadványairól.

Az adataidat senkinek nem adjuk el és nem osztjuk meg másokkal. Természetesen bármikor leiratkozhatsz.

Mit jelent a patent fogadás?

A patent fogadás jelentése elég egyszerű, a kombinációs sportfogadási formák egyik legegyszerűbb fajtája, hiszen három esemény fogadása esetén alkalmazható és alapvetően hét különálló fogadás megkötését jelenti – ebből adódóan az ára is hétszerese egyetlen fogadásénak, viszont ezért cserébe ha legalább egy mérkőzés kimenetelét eltaláltuk a háromból, akkor már nyerünk valamennyit. Ha pedig megfelelő nagyságű szorzóink vannak, akkor két kimenetel helyes megtippelése esetén akár már profitot is realizálhatunk, úgyhogy ha van három jó tippünk, megérzésünk, akkor érdemes bebiztosítani a profitot, a bizonyos mértékű megtérülést egy patent segítségével.

A legjobb fogadóirodák patent fogadáshoz

# Fogadóiroda Nyelv Útmutató Min. tét Min. odds Bónusz % Bónusz Regisztrálj
Rabona
magyar
Rabona 0.50 Ft 1.50
100%
35,000 Ft Fogadj most
*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
Cashed
magyar
-0.50 Ft 1.50
100%
35,000 Ft Fogadj most
Casinia
magyar
Casinia 1.00 Ft 1.50
100%
35,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek!

Mi az a patent fogadás, mikor használjam ezt a formát?

Leegyszerűsítetten megfogalmazva a patent 7 fogadás megtételét jelenti, a fogadó által szabadon választott 3 esemény kimeneteleire. A patent 3 darab egyes kötésű, 3 darab kettes kötésű és 1 darab hármas kötésű fogadást tartalmaz, ezért is kell hétszer annyit fizetnünk érte, mintha egy szimpla hármas kötésű fogadást vásároltunk volna. Tehát ezt úgy képzeljük el patent esetén, mintha külön-külön megtettük volna a három eseményünk minden kimenetelét egy-egy szelvényen.

De nézzük meg ezt egy példán keresztül, mert azzal biztosan érteni fogjuk azonnal miről is szól ez a kombinált fogadási forma. Következzen tehát egy egyszerű példa a patent fogadásra. Három csapatra fogunk tehát fogadni, ezek legyenek A (2.00-s szorzóval), B (2.50) és C (3.00), a tétünk pedig fogadásonként 200 forint, azaz összesen 1400 forint.

Hogy működik a Patent fogadás

  • Három egyes kötésű szelvényünk: A, B, C
  • Van három darab kettes kötésű fogadásunk: AB, AC, és BC
  • És van a legjobb nyereményt biztosító szelvényünk, a hármas kötésű: ABC

Ez a példa tökéletesen meg is mutatta, hogy milyen esetekben és mennyit nyerhetünk, hiszen ha mondjuk csak A csapatunk nyert, akkor 400 forintot fogunk kasszírozni, tehát -1000 lesz az összesített végeredményünk. Ha bejött A és B csapat is, akkor a következők szerint nyerünk:

  • Megnyerjük az egyes kötéseket: 400 forint az A-n és 500 forint a B-n
  • Megnyerünk egy kettes kötést: 1000 forintot kapunk AB fogadásért

Összességében tehát ezzel 1900 forintot kapunk vissza, miközben 1400 forinttal játszottunk. Ez alapján pedig már látható is valószínűleg mindenki számára, mi a patent fogadás nagy előnye: ugyan jóval többe kerül, mint egy darab hármas kötésű fogadás, ha jól választottunk eseményeket és ezen események szorzója elég nagy, akkor már két esemény helyes megtippelése esetén profittal szállhatunk ki. A kulcs tehát a megfelelő esemény és a megfelelő szorzó, 1.05-ös és 1.1.-es szorzójú meccseknél kisebb az értelme patenttel játszani.

Azért fejezzük be példánk vizsgálatát és nézzük meg, mi történik, ha mindhárom meccsünkön bejönnek a tippjeink (elég jó szorzóink is vannak ráadásul):

  • Megnyerjük mindhárom egyes kötést: ez 1500 forint nyeremény összesen, tehát már csak az egyesekből megvan a profitunk
  • Megnyerjük a három darab kettes kötést: 3700 forintot tudunk behúzni a kettesekből
  • És hát megnyerjük a hármas kötésünket is, ami 3000 forintot fog jelenteni

Végeredményben pedig 6800 forint tiszta profittal szállhatunk ki, ami azért három eseménynél bődületesen jó szám – belátva, hogy azért a szorzóink is elég magasak voltak. A patent fogadás kulcsa tehát az, hogy ezt sem ész nélkül csináljuk és odafigyelünk arra, hogy milyen mérkőzéseket és szorzókat választunk, valamint hajlandóak vagyunk kicsit többet befektetni, de a végén nagyon szép nyereményre tehetünk szert.

Tehát a patent és az összes többi kombinációs fogadás is növeli annak esélyét, hogy valamilyen bevételünk mindenképpen legyen, ha legalább egy mérkőzés kimenetelét eltaláljuk. Kalkulálgatni jó egyébként már előre, ehhez nem is kell túl sok mindent csinálnunk, hiszen már a fenti kis példa tökéletesen jó mankó, plusz az interneten tömegével találunk patent kalkulátorokat is. Ahogy erre már többször rávilágítottak, akkor igazán jó a patent fogadás, ha a három eseményünk között esetleg meg tudunk fogadni egy vízilabda vagy kosárlabda döntetlent is, hiszen már ha azt az egyet eltaláljuk, akkor profitunk lehet az egész kombinációs fogadáson.

Ráadásul ha bírjuk költségvetéssel (és 200 forintos alaptét esetén miért ne bírnánk), akkor akár magunk ellen is feladhatunk egy patentet, ami azt jelenti, hogy feladjuk a megérzésünk szerinti patent fogadást, majd a teljesen ellenkező kimenetelekre is feladunk egy vagy kettő patentet, így még jobban be tudjuk biztosítani, hogy valamilyen nyereménnyel és a tétjeinket megközelítő nyereménnyel szállhassunk ki a legrosszabb esetben is.

Általában a Trixie névre hallgató kombinációs formához hasonlítják, ahol szintén három eseményre fogadunk, viszont abban a formában egyes kötések nincsenek, tehát ott csekélyebb az esélyünk a sikerre és a komolyabb profitra – persze előnye, hogy kevesebbe is kerül az a fajta fogadás. Ami akkor válik fontossá, ha tuti tippjeink vannak és igazán nagy pénzben szeretnénk fogadni rájuk, mert akkor az a három extra szelvény (az egyes kötések) nagyon sokat számíthat a kifizetendő végösszegben. Jól átgondolt tippekkel és megfelelő szorzókkal a patent fogadással is nagyon jókat tudunk kaszálni és mellette még nagyon jól is szórakozhatunk, hiszen menet közben tudunk folyamatosan kalkulálgatni.

Egyéb stratégiák és fogadási opciók

Vissza a tetejére