A LEGFRISSEBB FOGADÁSI AJÁNLATOK KÖZVETLENÜL A POSTAFIÓKODBAN

Szeretnél első kézből értesülni minden alkalommal arról, ha a kedvenc fogadóirodádnál promóció fut? Az olvasóink exkluzív tippekhez és bónuszokhoz kapnak hozzáférést, emellett folyamatosan értesítjük őket a legfrissebb sporthírekről, érdekességekről, és a legjobb szolgáltatók kiadványairól.

Az adataidat senkinek nem adjuk el és nem osztjuk meg másokkal. Természetesen bármikor leiratkozhatsz.

Ötöslottó Ismertető (5 ös Lottó) – Nyerőszámok, Különsorsolás, Joker Játék

A legtöbbünknek a szerencsejáték szó hallatán első blikkre általában az ötöslottó ugrik be, ami különösen igaz a 30 év felettiek esetében. Ez mondjuk koránt sem meglepő, hiszen ez a játék már meglehetősen régóta elérhető mindenki számára, és a nyereményhalmozódás rendszerének köszönhetően gigászi mértékű összeget lehet manapság bezsebelni vele (ha sikerül telitalálatot elérni). Az ötöslottó 1956 végén, egy kormányhatározat révén indult „ország hódító” útjára, és a népszerűsége azóta is töretlen.

 • Ötöslottó
 • Kompatibilitás
  browser
  android
  ios
 • Funkciók
  Számstatisztika
 • Értékelés: 3.5
 • Regisztrálj itt

*F. Feltételek érvényesek! 18+

Sorsolás dátumaNyerőszámok

2023. 19. hét

május 13. (szombat)

Nyerőszámok
 • 35
 • 39
 • 80
 • 88
 • 90
Nyeremények áttekintése

Nyerési esélyek az ötöslottó szerencsejáték esetében

A nyereményekre fordítandó összeg felosztása

A jelenleg érvényes játékszabályt alapul véve a fogadók a következő nyerési esélyekkel kalkulálhatnak az ötöslottó szerencsejáték esetében:

 • a telitalálat elérésének elméleti esélye: 1:43.949.268
 • négyes találat elérésének elméleti esélye: 1:130.340
 • három találat elérésének elméleti esélye: 1:1.231
 • két találat elérésének elméleti esélye: 1:44

Az idősebb korosztály tagjai közül valószínűleg sokan emlékeznek arra, hogy kezdetben a lottószelvény három számtáblát tartalmazott. Ezek közül kettő úgynevezett „ellenőrző szelvény” volt, egy pedig „igazoló szelvényként” a játékosnál maradt. Ez a játékrendszer mindennek volt nevezhető, csak éppen kényelmesnek nem, mivel mindhárom számtáblát ki kellett tölteni. Ráadásul, ha az ember hibát vétett a kitöltés során – és ezt nem vette észre – akkor búcsút is inthetett az esetleges nyereményének. Az azóta eltelt évek során az ötöslottó több „ráncfelvarráson” is átesett, és a modern technológiai megoldások alkalmazásának, valamint az online terminálok bevezetésének köszönhetően sokkal könnyebbé, egyszerűbbé vált a játékszelvény kitöltése is.

Az ötöslottó szerencsejáték lényege néhány mondatban

Ebben a játékban a fogadónak 90 számból kell 5-öt kiválasztania, és a játék célja értelemszerűen az, hogy lehetőleg minél többet eltaláljon az ötöslottó sorsoláson kihúzott számok közül. Ez a sorsolás a Hatoslóttóhoz és a Skandináv lottóhoz hasonlóan hetente egyszer kerül megrendezésre. Az ötöslottó kézi (a szelvénnyel kézzel való kitöltése), valamint gépi változatban is játszható, és a fogadó az adott lottózóban (vagy lottó terminállal rendelkező üzletben, postán stb.) kérhet random módon kiválasztott számokat is.

A „normál” szelvények minden esetben kizárólag csak a soron következő soroláson vesznek részt, míg az 5 hetes szelvények öt, egymást követő sorolásra érvényesek. Az adott játékhét esetében az ötöslottó nyerőszámok kihúzására mindig szombati napon kerül sor. A játék érdekessége, hogy a „klasszikus” verzió mellett már jó ideje a kombinációs játékmód is a fogadók rendelkezésre áll. Ebben az alapjátékhoz képes több számot is meg lehet adni: fix és kombinációs számokat kell megjelölni – ilyenkor mindegyik kombinációban benne lesznek a játékos által kiválasztott ötöslottó számok (fix számok).

Az Ötöslottó és a Joker játék

Az ötöslottó számok megadása, azaz a normál fogadási mód mellett a játékos úgy is dönthet, hogy részt vesz az úgynevezett Joker játékban. A Joker játék egyfajta „kiegészítő” játéka az Ötöslottónak, valamint a Hatoslottónak, a Skandináv lottónak, a Kenónak, a Luxornak, és az Eurojackpotnak. A célja az, hogy a fogadó jobbról-balra sorrendben eltaláljon a kisorsolt 6 szám közül kettő, három, négy, öt, vagy hat számot. Értelemszerűen minél több számot talál el, annál nagyobb nyereményt fog elérni.

A nyerési esélyek a Joker játék esetében jóval kedvezőbbek, mint az 5-ös lottónál (a 6 találat elérésének elméleti esélye 1:1.000.000). Viszont tény, hogy egy telitalálatos (6 számos) Joker szelvény jóval kisebb mértékű nyereményt hozhat a konyhára, mint egy néhány hetes halmozódás után elcsípett „ötösfogat” az 5-ös lottón.

Ötöslottó online játék

A szerencsejáték Zrt. webes felületén lehetőséget biztosít egyebek mellett arra is, hogy online módon fogadhassanak a játékosok. Ehhez viszont mindenféleképpen el kell végezni egy pár perces regisztrációt is, amely során a következő adatok megadása szükséges a https://bet.szerencsejatek.hu/ oldalon:

Ötöslottó online játék

 • a játékos teljes neve (vezeték és keresztnév);
 • a születési neve, a születési helye, és időpontja;
 • a neme;
 • az állampolgársága;
 • az édesanyjának a leánykori neve;
 • az állandó lakcíme, telefonszáma, e-mail címe (ezt utóbbit hitelesíteni is kell később);
 • a bankszámlaszáma, valamint az azonosítás céljára felhasználható okiratok (pl. személyi igazolvány).

A regisztráció lebonyolítását követően a játékos az általa választott felhasználói névvel és jelszóval be tud jelentkezni a Szrt. online fogadási platformjára (/bet.szerencsejatek.hu), ahol egyebek mellett az ötöslottó játékban is részt vehet online módon.

Néhány gondolat az 5-ös lottó webes felületéről

Az 5-ös lottónak természetesen egy saját, külön szekciója van a Szrt. online fogadás céljára szolgáló felületén, amit a https://bet.szerencsejatek.hu/jatekok/otoslotto hivatkozásra kattintva lehet elérni. Itt az online játék mellett számos egyéb, igen hasznos funkciót is igénybe vehetnek a felhasználók. A többi között rendelkezésükre áll a „Korábbi sorsolások” aloldal, ahol a játék kezdete óta lebonyolított összes sorsolás, illetve a kihúzott ötöslottó nyerőszámok mindegyike megtalálható.

De emellett egy „számstatisztika” néven futó funkciót is igénybe lehet venni, és még számhúzónak is lehet jelentkezni a webes felületen keresztül. Ugyanezen az oldalon a játék teljes leírása, valamint a részvételi szabályzat, és egy praktikus fogadási útmutató is található. Mindent egybevetve az 5-ös lottó számára kialakított netes felület kimondottan sokoldalú, és nagyon könnyen használható.

Okoslottó alkalmazás – a fogadás egyik legkényelmesebb módja

A Szerencsejáték Zrt. Okoslottó alkalmazásának segítségével számos játékban lehet részt venni az ötöslottót is beleértve. Az app jelenleg iOS-es, és Androidos változatban érhető el – az előbbi az AppStore-ból lehet beszerezni, az utóbbit közvetlenül a bet.szerencsejatek.hu oldalról lehet letölteni (amennyiben mobil készülékkel nyitjuk meg az oldalt).

Okoslottó alkalmazás

Ennek az alkalmazásának a beszerzése már csak azért is ajánlott, mivel az 5-ös lottó mellett a Hatoslottó, a Kenó, a Puttó, és az Eurojackpot is elérhető vele, illetve ezen játékok kombinációs változatai is. Az Okoslottó app használata a felhasználóbarát kialakításának köszönhetően pofonegyszerű. Az egyetlen negatívuma, hogy mivel a fogadás az esetében SMS rendszerre épül, ezért az SMS-ben kell játékba küldeni a virtuális szelvény, valamint egy másik SMS-ben meg is kell erősíteni azt. Ugyanakkor az is igaz, hogy az app révén a fent említett játékok bármelyikéhez használható a fogadó vásárlás céljára is alkalmas mobilegyenleg kerete, illetve a játékok díja a felhasználó belső egyenlegéből is levonható (ha előzetesen regisztrált a bet.szerencsejatek.hu oldalon, és feltöltötte a belső egyenlegét).

Zárszó gyanánt néhány érdekesség az ötöslottó szerencsejáték kapcsán

 • A „legínségesebb” időszak, vagyis az a periódus, amikor a leghosszabb ideig nem volt telitalálatos szelvény több mint egy éven át tartott: 1957 végétől egészen 1958 legutolsó
 • hetéig.
 • A legelső nyertes egy 6 gyermeket nevelő anyuka volt, aki négy gyerkőcének az életkorát, és a saját életkorát használta fel a nyertes szelvény kitöltésekor.
 • Ötöslottó rekordnyeremények: 5 092 890 758 Ft (2003/48. hét), 3 177 138 790 Ft (2010/26. hét), 3 087 029 290 Ft (2013/38. hét).
Vissza a tetejére