A LEGFRISSEBB FOGADÁSI AJÁNLATOK KÖZVETLENÜL A POSTAFIÓKODBAN

Szeretnél első kézből értesülni minden alkalommal arról, ha a kedvenc fogadóirodádnál promóció fut? Az olvasóink exkluzív tippekhez és bónuszokhoz kapnak hozzáférést, emellett folyamatosan értesítjük őket a legfrissebb sporthírekről, érdekességekről, és a legjobb szolgáltatók kiadványairól.

Az adataidat senkinek nem adjuk el és nem osztjuk meg másokkal. Természetesen bármikor leiratkozhatsz.

Eurojackpot – a Lottó Játékok Koronázatlan Királya

Kétségtelen, hogy a lottó típusú játékok fő vonzerejét a rendkívül nagy összegű főnyeremények adják. Hiszen egy telitalálattal az ember élete 180 fokos fordulatot vehet, és olyan dolgok válhatnak elérhetővé számára, amelyekre még a legmerészebb álmaiban sem mert gondolni. Például világkörül hajóutak, egzotikus trópusi nyaralások, drága sportautók, egy minden igényt kielégítő családi ház stb. Az is igaz, hogy a hazánkban legnépszerűbbnek számító 5-ös, és 6-os lottóval is – a nyeremény halmozódásos rendszernek köszönhetően – gigászi mértékű, több száz millió Ft-os főnyereményeket lehet elérni.

 • Eurojackpot
 • Kompatibilitás
  browser
  android
  ios
 • Funkciók
  Számstatisztika
 • Értékelés: 3.5
 • Regisztrálj itt

*F. Feltételek érvényesek! 18+

Sorsolás dátumaNyerőszámok

2023. 19. hét pénteki sorsolás

május 12.

Nyerőszámok
 • 10
 • 27
 • 30
 • 32
 • 34
 • 5
 • 8
Nyeremények áttekintése

Viszont az euro jackpot esetében minden egyes sorsolás alkalmával a várható főnyeremény legalább 10 millió € (a főnyeremény akár a 90 millió €-os „jackpot plafont” is elérheti!) Ha ezt az összeget megszorzunk az Euro átlagos középárfolyamával (a cikk megírásakor általában 300-330 Ft között mozgott az EU-s valuta), akkor teljesen világossá válik, hogy a hazai lottó játékok egyike sem érhet a főnyeremény összegének tekintetében a 2012 márciusában elindított eurojackpot – vagy más néven euró lottó – nyomába. Magyarországon 2014 október 4-én vált elérhetővé a játék, és a népszerűsége azóta folyamatosan, exponenciális mértékben nő, ezért határoztunk úgy, hogy egy cikk keretében megosztjuk olvasóinkkal a játékkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Egy kis gyorstalpaló: az eurojackpot szerencsejáték / euró lottó lényege

Egy normál euro jackpot szelvényen (segéd sorjegyen) 5 db, egymástól teljesen független játéknak a megjátszására megfelelő számtábla található. Minden egyes számtábla két számmezőből áll: „A”, illetve „B” számmező. Az „A” számmező 50 számot tartalmaz (1-től 50-ig terjedően); míg a „B” számmezőben 10 szám található (1-től 10-ig terjedően). A fogadónak az „A” mezőben lévő 50 szám közül 5 db-ot, a „B” mezőben lévő 10 szám közül pedig kettőt kell kiválasztani / megjelölnie (papír alapú segédszelvénnyel történő játékmód esetében „x”-szel). Értelemszerűen minél több alapjátékot játszik meg a fogadó, annál nagyobb az esélye főnyeremény elérésére (is).

Több számmező használata esetén rendkívül fontos, hogy a fogadó a megjátszani kívánt mezőket balról-jobbra sorrendben töltse ki. Természetesen az euro jackpot (euró lottó) esetében is biztosított a lehetőség a gépi játékra, és a gyorstipp típusú játékmódra (ilyen esetben véletlenszerűen generált számokkal történik a játék). Emellett a magyarországi fogadók online módon (pl. a Szerencsejáték Zrt. online platformján keresztül), valamint az SMS-es alapú rendszert alkalmazó Okoslottó mobil applikációval is játszhatnak ezzel a szerencsejátékkal.

Más lottótípusokhoz hasonlóan az eurojackpot szerencsejáték esetében is a fogadók rendelkezésre áll az úgynevezett kombinációs játék, ami az alapjátékhoz képest ugyan drágább, viszont lényegesen nagyobb nyerési esélyeket biztosít. Amennyiben a fogadó a kombinációs játékmód mellet dönt, akkor a fix számok mellett kombinációs számokat is meg kell jelölnie.

Az euro jackpot / euro lottó sorolások hetente (péntekenként) kerülnek megrendezésre. A sorsolások helyszínéül a – Finnország fővárosa – Helsinki szolgál. Az „A” és a „B” számmező nyerőszámai egymást követően kerülnek kihúzásra (a sorsolásokról készített felvételeket a Szerencsejáték Zrt. weboldalán is meg lehet tekinteni). Az „A” mező esetében öt, a „B” mező esetében pedig két nyerőszám kerül kihúzásra. Az eurojackpot nyerőszámai / eurojackpot joker számok egyebek mellett a Szerencsejáték Zrt. honlapjára is felkerülnek (röviddel az aktuális sorsolást követően), így a későbbiekben bármikor megtekinthetők. Ez természetesen az eurojackpot eddigi nyerőszámai esetében is igaz.

normál euro jackpot szelvényen

Mennyibe kerül hazánkban az eurojackpot szerencsejáték?

Mivel ez a lottótípus nemzetközi jellegű (jelenleg 17 EU-s tagországban érhető el a játékosok számára), ezért az alapjáték értelemszerűen valamivel drágább, mint a hazai 5-ös, 6-os lottótípusoknál. Jelen cikk megírásának időpontjában az eurojackpotnak az alapjátéka hozzávetőlegesen 2 €-nak megfelelő összeg Ft-ra átszámítva. Ebből adódón (mivel az euro-forint árfolyam folyamatosan változik) nincs teljes mértékben fix ára az alapjátéknak. Ugyanakkor a fogadó által fizetendő összeg minden esetben egyenlő az alapjátékok száma és az alapjáték árának szorzatával.

Eurojackpotos nyerőosztályok és nyerési esélyek

Az Eurojackpotnak az az egyik „különlegessége”, hogy szó szerint egy tucatnyi, vagyis 12 nyerőosztállyal rendelkezik, így ezen a téren is „köröket ver rá” a klasszikus 5-ös, illetve 6-os lottóra. Az alábbi táblázat a játék nyerőosztályait (a nyertes találatokat), illetve a hozzájuk kapcsolódó elméleti nyerési esélyeket tartalmazza.

NYERŐOSZTÁLY I. (jackpot) II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII.
TALÁLATOK SZÁMA „A” mező 5 5 5 4 4 4 3 2 3 3 1 2
„B” mező 2 1 0 2 1 0 2 2 1 0 2 1
NYERÉSI ESÉLY 1:95.344.200 1:5.959.013 1:3.405.150 1:423.752 1:26.485 1:15.134 1:9.631 1:672 1:602 1:344 1:128 1:42

Ha az ember a fenti táblázatot kicsit jobban szemügyre veszi, akkor hamar világossá válik számára, hogy a telitalálat elérésének esélyi igen csekély. Viszont a kisebb találatok esetében (3+2, 4+0, 4+1) relatíve jónak mondható. És persze azért az sem mellékes, hogy például egy 4+1-es találattal már 100 ezer Ft körüli nyereményösszeget lehet elérni, és egy jól fizető 5+0 találat már több tízmillió forintnak megfelelő nyereményt hozhat a konyhára.

Néhány fontos tudnivaló a nyeremények kifizetése kapcsán

 • Hazánkban a két legmagasabb nyerőosztály esetében (5+2, illetve 5+1) a nyeremények kifizetése euróban történik (a személyi jövedelemadó levonását követően);
 • Hazánkba az eurojackpot szerencsejáték két legmagasabb nyerőosztálya esetében a nyeremények kifizetése csakis átutalásos módon, Magyarországon nyitott/vezetett euró-alapú devizaszámlára történhet meg;
 • A 200001 – 5 millió Ft között nyeremények esetében nyereményigénylő lap kitöltése szükséges, amit követően a nyeremények kifizetése banki átutalásos módon valósul meg;
 • a 200 ezer Ft alatti nyeremények bármely hazai, online terminállal rendelkező értékesítő-helyen átvehetők a nyertes igazoló szelvény beolvasása és ellenőrzés után;

euro jackpot / euró lottó „játéklegek”, érdekességek

 • Ennek a játéknak az esetében a hazánkban elért eddig legnagyobb nyeremény 22.5 millió euró volt (bruttó összeg) – 2017 / 6. játékhét;
 • A legelső játékos, aki „megütötte a jackpotot” a játékban, és ezzel 90 €-t véghatott zsebre, egy csehországi úriember volt (2015 május 15.);
 • 2017-ben, a január 6-ai sorsoláson nem kevesebb, mint 5 játékos ért el telitalálatot, így öten osztoztak a 90 €-os jackpot főnyereményen.
Vissza a tetejére