A LEGFRISSEBB FOGADÁSI AJÁNLATOK KÖZVETLENÜL A POSTAFIÓKODBAN

Szeretnél első kézből értesülni minden alkalommal arról, ha a kedvenc fogadóirodádnál promóció fut? Az olvasóink exkluzív tippekhez és bónuszokhoz kapnak hozzáférést, emellett folyamatosan értesítjük őket a legfrissebb sporthírekről, érdekességekről, és a legjobb szolgáltatók kiadványairól.

Az adataidat senkinek nem adjuk el és nem osztjuk meg másokkal. Természetesen bármikor leiratkozhatsz.

A normál hendikepes fogadás még „fogadóbarátabb” verziója az ázsiai hendikep

Alapvetően azt minden fogadó tudja, hogy milyen a hendikepes fogadás, az ilyen tippeknél valamilyen formában előnyben részesítjük az egyik csapatot/felet (például úgy fogadunk, mintha 1-0-ról indulna a meccs), ezzel megpróbálva megnövelni nyerési esélyeinket vagy megnövelni a várható nyereményünket.

Olvass tovább +

Ennek a hendikepes fogadásnak egyik, Indonéziából származó vállfaja az ázsiai hendikep, amikor az egyik csapatnak/félnek ugyanúgy adunk hendikepet, mint a normál hendikepes fogadásnál, viszont a döntetlen kimenetel lehetőségét elimináljuk. A mínusz szimbólum (-) jelzi, hogy melyik az a csapat, amelyiknek le kell dolgoznia a hendikepet, tehát ki az esélyesebb, a plusz jel (+) jelzi az esélytelenebb csapatot, aki előnyt kapott.

Kevesebb –

A legjobb fogadóirodák ázsiai hendikep fogadáshoz

# Fogadóiroda Nyelv Útmutató Min. tét Min. odds Bónusz % Bónusz Regisztrálj
Rabona
magyar
Rabona 0.50 Ft 1.50
100%
35,000 Ft Fogadj most
*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
Cashed
magyar
-0.50 Ft 1.50
100%
35,000 Ft Fogadj most
Casinia
magyar
Casinia 1.00 Ft 1.50
100%
35,000 Ft Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek!

Lássuk miről is szól az ázsiai hendikepes fogadás

Nézzük meg tehát részletesebben is az ázsiai hendikep lényegét! Ahogy a bevezetőben volt róla szó, ezzel a típusú fogadással konkrétan elimináljuk a döntetlen esélyét, tehát ha példának okért 0.0-s ázsiai hendikeppel fogadunk a királyi gárdára a Real Madrid – Barcelona mérkőzésen, akkor az azt jelenti, hogy Real győzelem esetén nyerünk, döntetlen esetén visszajár a tétünk, vendégsiker esetén viszont veszítettünk. Ez a legegyszerűbb forma, ennél csak komplexebb verziók léteznek.

Real – Barca Real Győzelem Döntetlen Barca Győzelem
Real 0.0 Nyertes Visszajár a tét Nincs nyeremény

Ilyen például, ha mondjuk +0.25-tel vagy +0.75-tel fogadunk ázsiai hendikeppel a Realra, mert az azt jelenti, hogy ennyi góllal indul a mérkőzés (tehát 0.25 : 0 a mérkőzés állása a kezdőrúgás pillanatában) – azaz, +0.25-nél, ha a madridiak nyernek, miénk a szorzóval növelt tét összege, ha kikapnak, akkor buktuk a tétet, de a döntetlennél vált érdekesre a történet, hiszen itt kell ismernünk az ázsiai hendikep stratégia lényegét. Döntetlen esetén ugyanis a tétünk felét visszakapjuk, a másik felét viszont szorzóval növelt értékben megnyerjük.

Real – Barca Real Győzelem Döntetlen Barca Győzelem
Real +0.25 Nyertes 0.5 Visszajár a tét
0.5 Nyert
Nincs nyeremény

+0.75 esetén, ha a madridiak nyernek, miénk a tét és a haszon, ugyanígy a döntetlennél, viszont, ha egy góllal nyerne a Barcelona, akkor a tétünk felét visszakapnánk, ha egynél többel, akkor bukjuk csak el a teljes tétünket.

Real – Barca Real Győzelem Döntetlen Barca győzelem 1 góllal Barca győzelem 2 vagy több góllal
Real +0.75 Nyertes Nyertes 0.5 Visszajár a tét
0.5 Nincs nyeremény
Nincs nyeremény

Ha ugyanezt a meccset -0.25-ös vagy -0.75-ös ázsiai hendikeppel fogadjuk meg a Realra, akkor ennyi gól hátrányban kezdi a csapat a meccset, tehát -0.25-nél döntetlen esetén a tétünk felét elbukjuk, a másik felét visszakapjuk. -0.75 ázsiai hendikepes fogadás esetén a Realra, ha nyer a Madrid legalább két góllal, akkor miénk a teljes nyeremény, ha csak egy góllal nyer, akkor a tétünk felét visszakapjuk és a másik felét szorzóval növelt összegben nyerjük meg, minden más esetben buktuk a tétet.

Real – Barca Real győzelem 2 vagy több góllal Barca győzelem 1 góllal Döntetlen Barca győzelem
Real -0.75 Nyertes 0.5 Visszajár a tét
0.5 Nyertes
Nincs nyeremény Nincs nyeremény

A 0.5-ös és egyes ázsiai hendikep értelmezése ennél egy fokkal könnyebb, hiszen, ha például +0.5-tel fogadunk egy csapatra, az azt jelenti, hogy ők indulnak ennyi gól előnnyel, tehát győzelem és döntetlen esetén is miénk a nyeremény, csak tényleges vereség esetén buktuk el a pénzünket.

Real – Barca Real Győzelem Döntetlen Barca Győzelem
Real +0.5 Nyertes Nyertes Nincs nyeremény

Ha +1-gyel fogadunk a csapatunkra, az azt jelenti, hogy ha nyer a csapatunk vagy döntetlen az eredmény, miénk a nyeremény, viszont, ha csak egy góllal kap ki a fogadásunk kiszemeltje, akkor visszakapjuk a tétet és csak akkor veszítünk, ha több góllal kap ki az érintett alakulat.

Real – Barca Real Győzelem Döntetlen Barca győzelem 1 góllal Barca győzelem 2 vagy több góllal
Real +1.0 Nyertes Nyertes Visszajár a tét Nincs nyeremény

Ha ezeket megértettük, akkor az összes többi ázsiai hendikep lényege már könnyen levezethető, hiszen, ha megnézzük bármely fogadóiroda kínálatát, a fentiek mellett bőven vannak opciók például -1.75, -2, -2.5 vagy akár ezek összevont kombinációja, amikor mondjuk a +1.5 és +2.0 ázsiai hendikepes fogadást egyszerre meg tudjuk tenni egy csapatra.

Az ázsiai hendikep fogadás egyik speciális vállfaja a gólszámos fogadás

Az ázsiai hendikep gólok szintén működnek törtekben is, ahogy a végső kimeneteles ázsiai hendikep fogadás, sőt igazából pont azoknál van a legnagyobb értelme így fogadni. Tegyük fel, hogy a Real Madrid – Barcelona meccs teljes gólszámára azt fogadjuk ázsiai hendikeppel, hogy 0.5-nél több gól lesz, ez azt jelenti, hogy ha kevesebb lesz, akkor buktunk, ha több, akkor nyertünk.

Real – Barca gólok Egy vagy több gól 0 gól
0.5 felett Nyertes Nincs nyeremény

Viszont, ha azt fogadjuk, hogy 0.75-nél több gól lesz a meccsen, akkor 0 gólnál veszítettünk, 2 gólnál vagy többnél nyertünk, viszont, ha egy gól lesz csak, akkor a tétünk fele visszajár, a másik felével viszont nyerünk.

Real – Barca gólok 2 vagy több gól 1 gól 0 gól
0.75 felett Nyertes 0.5 Visszajár a tét
0.5 Nyertes
Nincs nyeremény

És ez az ázsiai hendikep gólok lényege, tehát ha mondjuk arra fogadunk, hogy 2.75-nél kevesebb gól lesz a meccsen, akkor 0,1 és 2 gól esetén nyerünk, négynél többnél veszítünk és háromnál csak a tétünk felét bukjuk el.

Real – Barca gólok 4 vagy több gól 3 gól 2 vagy kevesebb gól
2.75 alatt Nincs nyeremény 0.5 Visszajár a tét
0.5 Nincs nyeremény
Nyertes

Tehát ahogy láthatjuk, az ázsiai hendikep stratégia valamivel többet kínál a normál fogadáshoz képest, hiszen, ha van megfelelő elemzés után kiválasztott tippünk, akkor a döntetlen eliminálásával növelhetjük győzelmi esélyeinket. Amiért a profi fogadók kevésbé kedvelik az az, hogy ilyenkor kisebb a kifizetésre kerülő összeg, de viszont pont ezért jó egy kezdőbb játékosnak, hiszen így még alacsonyabb a kockázat.

Hogy működik a ázsiai hendikep fogadás

A szabályok elsőre kicsit komplikáltnak tűnhetnek, ezért érdemes ilyen fogadás előtt jól átnézni, hogy mikor és mennyit nyerhetünk és nehogy azt higgyük, hogy ez csak labdarúgásra fogadóknak jó dolog, ázsiai hendikepes fogadás elérhető rengeteg más sportág (pl. akár tenisz vagy kosárlabda) esetén is, bár ott nem a döntetlent zárjuk ki, hanem pontszámokra fogadunk. És még csak az sem igaz, hogy kizárólag teljes gólszámra (pontszámra) és végeredményre fogadhatunk így, ha például szeretünk a mérkőzések végén bekapcsolódni élő fogadásban egy szögletszámos tippre labdarúgás esetén, akkor még a teljes szögletszámos fogadáson belül is találhatunk ázsiai piacokat.

Az ázsiai hendikep előnyei a két kimenetelre szűkítés, a győzelem esélyének növelése és például annak esélye, hogy még csapatunk veresége esetén is nyerhetünk, viszont vannak hátulütők, hátrányok is: egyrészt nehezebb megérteni a szorzókat és a lehetőségeket, másrészt, ha nem ázsiai hendikeppel, hanem fix szorzóval fogadunk, akkor jóval nagyobb pénz ütheti a markunkat az esélytelenebb csapat sikere esetén. Ergó, ha van egy jó megérzésünk, jól kielemeztük a tabellákat, eredményeket és a gyengébb győzelmére számítunk, akkor célszerűbb a „normál” fogadási formák felé fordulni.

Bátran vágjunk bele, ázsiai hendikep segítségével biztos a sikerélmény!

Szóval az ázsiai hendikep mindenképpen ajánlott fogadási forma, viszont mielőtt belevágnánk, létfontosságú, hogy megismerjük a szabályokat, mert könnyen belesétálhatunk egy pofonba, ha nem jól értettünk meg valamit.

Egyéb stratégiák és fogadási opciók

Vissza a tetejére