A LEGFRISSEBB FOGADÁSI AJÁNLATOK KÖZVETLENÜL A POSTAFIÓKODBAN

Szeretnél első kézből értesülni minden alkalommal arról, ha a kedvenc fogadóirodádnál promóció fut? Az olvasóink exkluzív tippekhez és bónuszokhoz kapnak hozzáférést, emellett folyamatosan értesítjük őket a legfrissebb sporthírekről, érdekességekről, és a legjobb szolgáltatók kiadványairól.

Az adataidat senkinek nem adjuk el és nem osztjuk meg másokkal. Természetesen bármikor leiratkozhatsz.

Ethereum fogadás segítségével a második számú kriptovalutával rakhatjuk meg tétjeinket

A kriptovaluták világában sokáig minden a Bitcoinról szólt, amíg aztán 2013-ban Vitalik Buterin munkájának köszönhetően meg nem jelent az Ethereum. Ez a kriptovaluta nagyon gyorsan népszerűvé vált, a befektetők is meglátták a benne rejlő lehetőséget, de a decentralizált pénzügyi szektort és az okosszerződéseket is ez tette igazán népszerűvé.

Néhány éve pedig már nagyon sok online szolgáltatónál fizethetünk vele és egyre több olyan bukméker is van, amely lehetővé teszi, hogy sportfogadásra használjuk az ETH coinját. Ma már elmondható, hogy minden olyan sportfogadási oldal, ahol Bitcoinnal lehet fizetni, elfogadja befizetésekhez és kifizetésekhez is az Ethereumot. A következőkben részletesen megmutatjuk, hogy mit kell tudni az Ethereumról és hogyan használhatjuk a sportfogadás világában!

Fogadási oldalak, amelyek elfogadják a Ethereum

# Bukméker Nyelv Útmutató Bónusz Regisztrálj
Rabona
Útmutató:
Rabona
Bónusz:
35,000 Ft+ 4,000 Ft Free Bet
Fogadj most
*Ez az ajánlat kizárólag a globusbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
Cashed
Útmutató:
-
Bónusz:
35,000 Ft
Fogadj most
Casinia
Útmutató:
Casinia
Bónusz:
35,000 Ft+ 4,000 Ft Free Bet
Fogadj most

*F. Feltételek érvényesek! 18+

Az Ethereum megjelenése a sportfogadás világában

Ethereum

A kriptovaluták világában a Bitcoin számít az első számú kriptovalutának ez nem kérdés. A blokkláncok technológiáját megteremtő hálózat megjelenése után többen hoztak létre újabb blokkláncokat, közöttük jelent meg 2013-ban az Ethereum, amely a felhasználók számára 2015-ben vált elérhet ővé. Kezdetben még 1 dollárt sem ért egy coin, 2021-re viszont már 2500 dollárt is kellett adni egy coinért. A befektetők egyre nagyobb számban vásárolják a mai napig az Ethereumot, ezzel párhuzamosan pedig számtalan felhasználási módja vált elérhetővé.

Ezek között ott van a különféle online szolgáltatások igénybevétele, tehát például már vehetünk fel kölcsönt, fizethetünk termékekért Ethereummal és ami a legfontosabb, nagyon sok olyan sportfogadási oldal van már évek óta, ahol ETH coinnal fizethetünk be és kérhetünk kiutalást Ethereum tárcánkba.

Ethereum kriptotárca létrehozásának folyamata

Ethereum tárcák

Napjainkban már legalább annyira egyszerű létrehozni egy kriptotárcát, mint bankszámlát nyitni vagy bankkártyát igényelni. Ennek is van többféle módja, de alapvetően két egyszerű út létezik – vagy létrehozunk egy külön app segítségével egy kriptotárcát, vagy valamelyik decentralizált kriptotőzsdét használjuk erre a célra. A folyamat egyébként nagyjából így nézne ki:

 • Regisztrálhatunk valamelyik független applikáción néhány kattintással egy kriptotárcát (MetaMask vagy Ledger hidegtárca stb.) vagy csatlakozunk egy decentralizált kriptotőzsdéhez. Mi most ez utóbbi folyamatot mutatjuk be röviden.
 • Keressünk fel egy nagy kriptotőzsdét, mint a Kraken, Coinbase vagy éppen Binance. Egyszerűen kattintsunk a Csatlakozás/Join/Register feliratú gombra a főoldalukon
 • A felugró űrlapot töltsük ki egy e-mail címmel, egy felhasználónévvel, egy választott jelszóval és egy teljes névvel
 • Ezzel már csatlakoztunk is, ugyanakkor tranzakciót még nem tudunk végrehajtani, mert ahhoz néhány további lépésre is szükségünk van
 • Egyrészt a profilunk frissítésénél ki kell töltenünk a lakcímünkre vonatkozó adatainkat, valamint a fiókunkhoz kell rendelnünk egy bankkártyát vagy valamilyen más befizetési módot
 • Végül pedig azonosítanunk kell magunkat, hogy használni tudjuk a platformot. Ezt általában webkamerán keresztül vagy képek feltöltésével tudjuk végrehajtani, egy személyi azonosító okmány másolatára és egy 3 hónapnál nem régebbi közüzemi számlára van szükségünk
 • Az azonosítás után már szabadon használhatjuk is a platformot és a központi dashboardon látni is fogjuk a saját tárcacímünket

Be- és kifizetés Ethereum sportfogadás vonatkozásában

Ma már legalább annyira egyszerű kriptovalutával és így Ethereummal befizetést teljesíteni egy online sportfogadási oldalon, mint mondjuk bankkártyával, sőt megkockáztatjuk, talán könnyebb is. Az egész folyamat fő feltétele tehát az, hogy legyen egy kriptotárcánk és azon legyen megfelelő Ethereum egyenleg. Eztán már az egész néhány kattintás műve csak:

 • Keressük meg a nekünk megfelelő bukmékert és regisztráljunk az oldalra (fontos, hogy azonosítsuk is magunkat!). Ne felejtsünk el arról meggyőződni, hogy Ethereum használható fizetésekre az oldalon!
 • A befizetési menüpont regisztráció után azonnal felugrik, de a profilunk alatt a Pénzügyek menüpontban is megtalálhatjuk
 • Válasszuk ki fizetési módnak az Ethereum coinját
 • Ekkor felugrik egy kisméretű ablak, amelyben láthatóvá válik a bukméker tárcacíme QR-kód és hosszú karaktersor formájában is
 • Lépjünk be a kriptotárcánkba majd a megadott tárcacímre küldjük át azt az összeget, amit befizetni szeretnénk
 • Ezután már csak várnunk kell és a hálózat leterheltségétől függően pár percen belül megérkezik a befizetett összeg a bukmékernél nyitott számlánkra

A kifizetés nagyon hasonló módon zajlik egy sportfogadási oldalnál, hiszen a pénzügyek menüpontjában csak a kifizetést kell választanunk, majd megadni a kifizetni kívánt összeget és a saját tárcacímünket. Nagyon fontos tudnivaló, hogy a blokklánc technológiájából adódóan ha egyszer megadtunk egy tárcacímet és arra elküldték a coinokat, akkor ez a tranzakció megmásíthatatlan és nincs lehetőségünk visszaszerezni a pénzt. Ezért figyeljünk arra, hogy jó tárcacímet adjunk meg a bukmékernek mielőtt megerősítjük!

Az Ethereum előnyei és hátrányai az online bukmékereknél

A kriptovalutáknak már önmagukban is komoly előnyük van egy online sportfogadási oldalon és általánosságban ezek nem nagyon különböznek a különféle kriptok vonatkozásában, egy-két kivételtől eltekintve. Nézzük meg, melyek az Ethereum használatának előnyei egy bukmékernél:

 • Nagyon erős az anonimitási tényező, nincs szükség személyes adatok megadására be- és kifizetéseknél
 • A tranzakciók villámgyorsak, egyedül a blokklánc leterheltsége befolyásolja a sebességet
 • Decentralizált, tehát semmilyen hatóság vagy bank nem fog tudomást szerezni a tranzakcióinkról
 • Vannak olyan sportfogadási oldalak, ahol már csak Ethereumot és Bitcoint használhatunk
 • Nagyon biztonságos fizetési mód
 • A bukmékerek nem számolnak fel semmiféle díjat Ethereum használata esetén
 • Vannak kriptovaluta- és így Ethereum-specifikus bónuszok is

Természetesen ahogy minden fizetési módnak, az Ethereumnak is vannak bizonyos hátrányai, ezeket mutatjuk most meg:

 • Ki vagyunk szolgáltatva a piac mozgásainak az árat illetően, tehát nagyon volatilis coinról van szó
 • Nagyon sok olyan bukméker van még mindig, ahol nem használhatjuk az Ethereumot
 • Egy teljesen tapasztalatlan felhasználónak nem lehet még annyira könnyű a használata
 • A befizetés előtt kriptotárcára és Ethereumra van szükségünk

Ethereum sportfogadási oldalak

A kriptovaluták már egyértelműen betörtek az online sportfogadási platformok világában, a két legnépszerűbb használható kripto egyértelműen a Bitcoin és az Ethereum. Nézzünk néhány olyan bukmékert, ahol már bármikor használhatunk Ethereumot a be- és kifizetésekhez is: Rabona, 20Bet, Sportaza, Librabet, Casinia, FEZbet.

GYIK

📌 A volatilitás miatt lehet, hogy kevesebbet fogadhatok 1-2 nap múlva ugyanazért az etherért?

Igen, azzal tisztában kell lennie mindenkinek, hogy az Ethereum és úgy általában a kriptovaluták is nagyon volatilisek. Ez azt is jelentheti, hogy a befizetésünk idején még 4-5 fogadásra elegendő tőkénk nem sokkal később már csak 2-3 fogadásra lesz elegendő. Ezt természetesen vegyük figyelembe, amikor Ethereumot vásárolunk és sportfogadási oldalon ezzel teljesítünk befizetést. De ez egy olyan ár, amit nagyon sokan hajlandóak megfizetni az anonim és decentralizált tranzakciókért.

📌 Mi történik, ha rossz tárcacímre utaltam a befizetni kívánt összeget?

Nagyon fontos minden kriptotranzakció megerősítése előtt, hogy győződjünk meg arról, hogy hova küldjük a kriptovalutánkat, ugyanis ha egyszer elküldtük a coinokat, már nincs visszaút. Decentralizált fizetési módról lévén szó, nincs olyan hatóság, amelyhez fordulhatunk, hogy szerezze vissza a tévesen elküldött coinokat. Így lehet, hogy érdemesebb a befizetéseinkhez a QR-kódos megoldást használni, úgy kisebb az esélye annak, hogy tévedés helyre megy az Ethereumunk.

📌 Elképzelhető, hogy nem történik meg egy Ethereum tranzakció azonnal?

Alapvetően elképzelhető, de ez ritkán fordul elő. Ehhez arra van szükség, hogy az Ethereum hálózata annyira leterhelt legyen, hogy nagyon sokáig tartson feldolgozni a tranzakciókat. Ez azt is jelentené egyébként, hogy az Ethereum még népszerűbb lett, mint amennyire ma az. Ettől függetlenül összességében arra számítsunk, hogy az Ethereum tranzakciók zöme 1-2 perc alatt teljesülni fog, de 10 percnél nagyon ritkán tart ez tovább.

Vissza a tetejére